Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

136 gasten online

Richairo Zivkovic kiest alsnog voor FC Groningen en tekent 3-jarig contract

Stand van zaken zaterdag 17 november 2012:

Richairo Zivkovic, de 16-jarige topscorer van FC Groningen B1, die zijn wedstrijden in de toekomst voornamelijk bij de A1 zal afwerken, heeft er ondanks zeer goede aanbiedingen van ajax en PSV voor gekozen zijn carrière voort te zetten bij de Trots van het Noorden. Hij zal een driejarig contract tekenen dat ingaat op 1 juli 2013, zo meldt de Groninger Gezinsbode, die zich baseert op uitlatingen van Hans Nijland, vanavond op Twitter.

 

Het bericht staat inmiddels ook op de website van de Gezinsbode, dat Richairo Zivkovic een 'talent met Euroborgpotentie' noemt..

 

Een enthousiaste Richairo Zivkovic heeft ons laten weten dat hij de goede keuze heeft gemaakt!


UPDATE woensdag 21 november 2012:

"Ook Manchester City wilde Richairo Zivkovic contracteren; technische staf overweegt om Zivkovic in winterstop mee te nemen op trainingskamp"

Stef de Bont schrijft vandaag in de papieren editie van Voetbal International dat er naast PSV en ajax nóg een kaper op de kust was die het op Richairo Zivkovic had gemunt, te weten het poenerige, in handen van de Abu Dhabi United Group zijnde Manchester City. Toen de FC hier lucht van kreeg heeft het vaart gezet achter de onderhandelingen met Zivkovic en zijn zaakwaarnemer. De Bont schrijft: "Onlangs meldde ook Manchester City zich bij de aanvaller en zijn zaakwaarnemer. Het was voor FC Groningen een signaal om de onderhandelingen te versnellen. Hans Nijland: "We zijn nagenoeg rond en dat is bijzonder mooi. Die jongen traint één keer per week mee met het eerste elftal en ik heb van de technische staf begrepen dat ze overwegen om hem deze winter al mee te nemen op trainingskamp. Hij is een prachtig talent. Volgens zijn zaakwaarnemer stonden PSV, ajax en Manchester City klaar om hem op te pikken. Voor ons zou het mooi zijn als een jongen uit eigen opleiding dit seizoen weer eens zijn debuut zou maken in de Euroborg. Leeftijd zegt me daarbij niks." "

 

Zivkovic is mondeling akkoord met FC Groningen en zal binnenkort een driejarig contract tekenen dat op 1 juli a.s. zal ingaan. Een langere verbintenis is niet mogelijk gezien zijn nog jeugdige leeftijd. Hij debuteerde op zaterdag 17 november 2012 voor FC Groningen A1 en gisteravond voor Jong FC Groningen. Wanneer zullen we hem in de Euroborg zien?

Stand van zaken zaterdag 17 november 2012:

Vanmiddag maakte Zivkovic nog zijn debuut in competitieverband voor FC Groningen A1. Mede dankzij een doelpunt van hem won FC Groningen A1 het uitduel bij De Graafschap met 0-2. Er is afgesproken dat hij de rest van het seizoen de belangrijkste wedstrijden van de B1 met die ploeg zal afwerken en de andere wedstrijden met de A1 zal meedoen. Hij traint al een aantal maanden wekelijks mee  met de gecombineerde A- en B-selectie van de Trots van het Noorden.

 

Wij zijn blij met het feit dat de jonge Zivkovic de komende tijd voor FC Groningen behouden blijft en dat er vooralsnog geen 16-jarige talenten uit de jeugdopleiding van FC Groningen worden weggekaapt.

 

Gerelateerd artikel:

 

06-11-2012 FC Groningen en Richairo Zivkovic in onderhandeling over contract

  

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.