Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

105 gasten online

Jong FC Groningen verslaat Jong N.E.C./FC Oss op de valreep: 2-1

Vanavond traden de beloften van FC Groningen in competitieverband aan tegen het gecombineerde beloftenelftal van N.E.C. en FC Oss. Het basiselftal dat Dick Lukkien de wei instuurt kon overigens moeilijk een beloftenelftal worden genoemd, omdat zeven van de 11 spelers A-selectiespelers waren.

 

Beide ploegen troffen elkaar op Corpus den Hoorn ook al op 24 september jl. Door een overtuigende 4-0 zege (doelpunten: Van Moorsel, Kostic, Cristovao en Letschert) plaatste Jong FC Groningen zich toen voor de eindronde. Jong N.E.C./FC Oss kwalificeerde zich daarvoor later ten koste van Jong AZ overigens ook, maar lijkt z'n kruit inmiddels verschoten te hebben: de Gelderlanders bungelen na drie wedstrijden punt- en troosteloos onderaan.

 

Bij Jong FC Groningen zat Richairo Zivkovic op de bank; hij viel in de tweede helft na ca. een uur spelen in en speelde prima. De 16-jarige topscorer van FC Groningen is met een onstuimige opmars bezig! Afgelopen zaterdag debuteerde hij in FC Groningen A1 (en scoorde één van de twee doelpunten); vanavond mocht hij zijn debuut in een wedstrijd van de beloften.

 

"FC Groningen overweegt om Richairo Zivkovic mee te nemen naar het trainingskamp in Spanje"

Volgens Stef de Bont van Voetbal International overweegt FC Groningen om Richairo Zivkovic in de winterstop mee te nemen naar het trainingskamp in Spanje!

 

Eindstand: 2-1; kijk verderop voor een verslag van de wedstrijd!

 

De 16-jarige Richairo Zivkovic debuteerde

vanavond voor Jong FC Groningen;

Dick Lukkien instrueert hem hier

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

33' 1-0 David Texeira (kopt raak uit voorzet Timo Letschert)

42' 1-1 Emilio Samseij (uit een corner)

 

TWEEDE HELFT

88' Nick Bakker (scoort uit rebound na schot op paal van Henk Bos)

 

Wedstrijdverslag

Het was een vermakelijke wedstrijd vanavond op Corpus den Hoorn, al kwam de wedstrijd pas in het tweede deel van de tweede helft echt 'los'. Jong FC Groningen was met maar liefst zeven spelers van de A-selectie aan de aftrap verschenen. In de eerste helft was het veldoverwicht van FC Groningen al groot maar veel echte kansen wist de Trots van het Noorden niet te creëren. Matías Jones was met een aantal leuke acties wel aardig dicht bij een doelpunt. Hij speelde een prima eerste helft.

 

Na ruim een half uur kreeg David Texeira, tot op dat moment en overigens ook in de rest van de wedstrijd niet erg opvallend aanwezig, uit een voorzet van Timo Letschert de kans om de bal op doel te koppen. Ook al vonden de spelers van NEC dat de bal de doellijn niet in zijn geheel gepasseerd had, volgens de arbitrage was het leder wel degelijk achter de lijn geweest en dus verscheen er een stand van 1-0 op het scorebord. Even later moest Tom Hiariej, vandaag centrale verdediger, het veld na een botsing verlaten. Toen een aantal spelers, waaronder Emil Johansson die vanavond helaas een mindere wedstrijd speelde, misschien met de gedachten al in de kleedkamer zat, viel uit het niets de gelijkmaker voor NEC. Slap verdedigen leverde NEC een corner op waaruit Emilio Samseij van dichtbij raak schoot.

 

Ook in de tweede helft was er een duidelijk veldoverwicht voor Jong FC Groningen, maar ook in het eerste gedeelte van de tweede helft leverde dit, onder andere door veelvuldig balverlies, weinig uitgespeelde kansen op. Na een uur spelen een schrikmoment: Roy de Ruiter, middenvelder van NEC, schreeuwde het uit van de pijn na een overtreding van Yoël van Nieff, die hiervoor overigens een gele kaart moest incasseren. Omdat de speler al bijna bij de zijlijn lag kon het spel vrij snel worden hervat, nog voordat De Ruiter per brancard richting de kleedkamer werd gebracht.

 

Even later een leuk moment: Richairo Zivkovic mocht zich klaar maken om in te vallen. Hij verving Timo Letschert en kreeg nog een klein half uur de tijd om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Richairo kletste er gelijk lekker in en liet met name in de samenwerking met Henk Bos hele leuke dingen zien. Henk Bos speelde als ontketend en was de gevaarlijkste man in het laatste gedeelte van de wedstrijd. De leukste fase van de wedstrijd was hiermee aangebroken. Beide ploegen gingen voor de winst waarbij FC Groningen de betere partij bleef, maar NEC er af en toe in de counter gevaarlijk uit kwam.

 

Vlak voor tijd wist Zivkovic nog bijna te scoren uit een voorzet van Bos, maar keeper Arends van NEC redde knap. Even later was het alsnog raak. Na een schot op de paal van wie anders dan Henk Bos was de mee opgekomen aanvoerder Nick Bakker, vanavond weer ijzersterk achterin bij de Trots van het Noorden spelend, er als de kippen bij en schoot raak: 2-1!

 

Hoewel Groningen nog kansen had op een derde doelpunt bleef het uiteindelijk bij de verdiende 2-1 overwinning die door collectief hard werken tot stand was gekomen. Bij FC Groningen lieten Texeira, Magnasco en Johansson niet zien dat zij op korte termijn een basisplaats in het eerste elftal verdienen. Jones speelde een prima eerste helft maar viel in de tweede helft terug. Femi speelde vrij onopvallend maar blijft een sterke balafpakker. Bakker dringt zich nadrukkelijk op als echt alternatief voor de centrale verdediging van het eerste elftal. Het debuut van Richairo Zivkovic tenslotte smaakt naar meer en ook bij FC Groningen lijkt men te zien dat hij nu grote stappen in zijn ontwikkeling maakt. Volgens Stef de Bont van Voetbal International overweegt men bij FC Groningen om Richairo in januari mee te nemen op trainingskamp naar Spanje. Wij zeggen: doen! 

 

Opstelling Jong FC Groningen:

 

Jones (85' Holder) - Texeira - Bos

Letschert (65' Zivkovic) - Ben Moussa - Femi

Johansson - Bakker - Hiariej (35' Van Nieff) - Magnasco

Van der Lei

 

Bank: Potveer, Zivkovic (B1), Van Nieff, Batbay, Renken, Holder, Francisco

 

Opstelling Jong N.E.C./FC Oss:

Arends, Steeg, Samseij, Elders (46' Muller), Onderstal, Burgers, Deenen, Robertson (70' De Jong), De Ruiter (62' Dronkelaar), Braam, Aslamjan

Bank: De Jong, Dronkelaar, Muller, Smits

 

De huidige stand: 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.