Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

159 gasten online

Jong FC Groningen verspeelt voorsprong in slotfase: 1-1 tegen Jong Heracles

Op een steenkoud sportpark van VV Actief in Eelde speelde Jong FC Groningen vanavond een thuiswedstrijd tegen Jong Heracles Almelo. Net als de hoofdmacht van de Heraclieden weten ook de jonkies het net vaak te vinden: in vijf wedstrijden scoorden de Tukkerse beloften resp. 6, 2, 4, 4 en 2 keer.

 

Het aantal tegendoelpunten bedroeg in die potjes echter 3, 5, 3, 4 en 0 - kortom, wedstrijden van Jong Heracles Almelo lijken het aanzien alleszins waard te zijn.

 

Dick Lukkien kwam vanavond weer met een sterke formatie op de proppen, waarin voor zeven A-selectiespelers een plekje was ingeruimd (Marco Bizot, Stefano Magnasco, Jonas Ivens, Henk Bos, Matías Jones, Hyun Jun Suk en Filip Kostic) alsmede voor SC Veendam-verdediger Jelle Wagenaar (ex-Jong FC Groningen). Jong FC Groningen zou bij een zege gelijk gekomen zijn met Jong Heracles Almelo. De A-selectie had gistermiddag al het goede voorbeeld gegeven!

 

Bij Jong Heracles Alemlo stond niemand minder dan Brian van Loo in het doel! Reserverkeeper was Renze Fij, ook al iemand met een FC Groningen-verleden.

 

Drukke avondspits rond Groningen

 

Eindstand: 1-1; opstellingen en scoreverloop verderop

Scoreverloop:


EERSTE HELFT

17' 1-0 Yoëll van Nieff

 

TWEEDE HELFT

83' 1-1 Daryl van Mieghem

 

Opstelling Jong FC Groningen


Kostic (84' Zivkovic) - Suk - Jones (46' Letschert)

Van Nieff - Bos - Ben Moussa

Wagenaar - Bakker (aanvoerder) - Ivens - Magnasco

Bizot

 

Bank: Van der Lei, Letschert, Boutzamar (A1), Zivkovic (A1/B1), Renken, Holder, Janzen (A1)


Opstelling Jong Heracles Almelo:

Van Loo, Koenders, Paljic, Bruns, Van Mieghem, Davidson, Van Dijk, Belterman (aanvoerder), Samoel, Bernardina, Daniels

 

Bank: Fij, Neustädter (inderdaad, twee man op de bank ;-) )

 

Kort verslag eerste helft:

FC Groningen is de iets betere ploeg met de beste kansen en staat verdiend op voorsprong; Heracles is alleen gevaarlijk geweest met een paar afstandsschoten. Marco Bizot voorkwam in de 42e minuut met een schitterende reflex dat een van richting veranderd schot in het doel vloog.

 

De equipe van Dick Lukkien leidt sinds de 17e minuut met 1-0. Een inzet van Henk Bos werd door Brian van Loo gestopt, waarna Yoëll van Nieff de rebound kon binnenschieten.

 

FC Groningen speelt erg compact en positioneel goed; Heracles heeft hier problemen mee. Aan de kant van de FC zijn er geen echte uitblinkers maar ook geen dissonanten: de ploeg speelt als team goed.

 

Kort verslag tweede helft:

FC Groningen begon goed aan de tweede helft en de ploeg kreeg een aantal goede kansen, maar verzuimde de voorsprong uit te bouwen. Filip Kostic schoot net voorlangs na een pass van Yoëll van Nieff, Timo Letschert ging vrij op Brian van Loo af maar schoot hoog over (had hij breedgelegd op Hyun Jun Suk dan had deze de bal in een leeg doel kunnen tikken) en een vrije trap van Henk Bos werd door Brian van Loo maar net uit het doel getikt.

 

Vervolgens nam Heracles Almelo het initiatief over; de ploeg van Dick Lukkien kwam er teleurstellend genoeg niet meer aan te pas. De gasten kwamen op gelijke hoogte door een doelpunt van Daryl van Mieghem; net als vorige week ging er een fout van Marco Bizot aan vooraf. Net als in Heerenveen liet hij de bal los.

 

Richairo Zivkovic kreeg in de 89e minuut nog een grote kans, maar alleen afstormend op Brian van Loo stuiterde de bal wat op waardoor Richi de bal slechts hoog over wist te schieten.

 

Bedankt voor de info's, Wouter!

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.