Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

101 gasten online

Jesse Renken en Robby Holder lopen deze week stage bij SC Veendam

Twee spelers van de elfkoppige B-kern van FC Groningen lopen deze week stage bij SC Veendam, zo schrijft FC Groningen op de clubsite. Het gaat om centrale verdediger Jesse Renken en aanvaller Robby Holder. Beide 19-jarige spelers oriënteren zich in Oost-Groningen op een mogelijke overgang op uitleenbasis, na de winterstop naar SC Veendam, dat eerder dit seizoen - na het zien van de wedstrijd Jong FC Groningen - Jong FC Volendam op 13 augustus jl. - nog afzag van het tijdelijk overnemen van de door FC Groningen aangeboden Matías Jones.

 

Over de status van B-kernkeeper Joey Potveer schrijft de FC: "Doelman Joey Potveer maakte afgelopen weekend deel uit van de selectie van SC Veendam. Hij zat op de bank in het thuisduel met FC Den Bosch. De situatie van de doelmannen bij de Oost-Groningers wordt van dag tot dag bekeken. Of Potveer ook komende vrijdag met Veendam afreist naar Go Ahead Eagles, is nog niet bekend.

 

UPDATE woensdag 12 december 2012:

Jesse Renken en Robby Holder per direct aan selectie SC Veendam toegevoegd

FC Groningen heeft vanmiddag op haar website bekend gemaakt dat beide spelers per direct aan de selectie van SC Veendam zijn toegevoegd. Doordat beide spelers in het bezit zijn van een amateurcontract en FC Groningen en SC Veendam een samenwerkingsverband hebben, blijven beide spelers voor Jong FC Groningen inzetbaar. Joey Potveer blijft bovendien tot het einde van het kalenderjaar beschikbaar voor SC Veendam.

 

Eén en ander betekent dat de trainersstaf van FC Groningen 33 spelers kan begroeten op het trainingsveld: 24 van de A-selectie, acht van de B-kern en Richairo Zivkovic (blessures daargelaten).

 

FC Groningen licht nog het volgende toe over de gevolgen van het samenwerkingsverband tussen FC Groningen, SC Veendam en SC Cambuur:

 

Door het samenwerkingsverband tussen FC Groningen, SC Veendam en SC Cambuur is het mogelijk dat spelers met een amateurovereenkomst tussentijds worden uitgewisseld tussen de eerste selecties. Op het moment dat zij speelminuten maken in een officiële wedstrijd van het eerste elftal, zijn ze tot de volgende transferperiode gebonden aan dat eerste team. Tot die tijd kunnen ze wisselen van club. In alle gevallen zijn spelers gerechtigd te spelen in Jong FC Groningen.

Jesse Renken werd op 8 april 1993 geboren en speelt met ingang van het seizoen 2005-2006 in de jeugdopleiding van FC Groningen. Zijn eerste team was FC Groningen D1.

 

Robby Holder, geboren op 31 januari 1993, kwam bij aanvang van het seizoen 2006-2007 over van GRC Groningen en werd als eerstejaars C-junior in het door Peter Moltmaker getrainde FC Groningen C2 geplaatst.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.