Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

179 gasten online

Jong FC Groningen wint knotsgek duel bij Jong FC Twente met 3-7

Vanavond mochten de beloften van FC Groningen weer aan de bak. In het trainingscomplex van FC Twente, dat in Hengelo is gevestigd, trad de equipe van Dick Lukkien aan tegen het in zwaar weer verkerende Jong FC Twente van trainer Patrick Kluivert, dat al drie wedstrijden niet had weten te winnen en vorige week met 0-4 klop kreeg van koploper Jong Heerenveen/Emmen, thuis nog wel.

 

Jong FC Groningen verzuimde vorige week om door te stoten naar de derde plaats: het bleef in Eelde steken op een 1-1 gelijkspel tegen Jong Heracles Almelo, ondanks de aanwezigheid van maar liefst zeven spelers van het eerste elftal. De Groningers waren vóór het duel van vanavond als vijfde geklasseerd, en stonden slechts één punt, maar wel vier plaatsen boven de Tukkers.

 

Van het eerste elftal zouden oorspronkelijk de volgende spelers meedoen: Stefano Magnasco, Jonas Ivens, Tom Hiariej, Henk Bos, Paco van Moorsel en Hyun Jun Suk. Later werd door de FC de naam van Jonas Ivens vervangen door die van Filip Kostic.

 

Eindstand: 3-7; opstellingen en wedstrijdverslag verderop. En, met dank aan Edgar in ons gastenboek: er is inmiddels een samenvatting van de wedstrijd gemaakt:

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

23' 1-0 Mirco Born

27' 2-0 Theo Vogelsang (strafschop)

39' 2-1 Filip Kostic

44' 2-2 Hilal Ben Moussa

 

TWEEDE HELFT

50' 2-3 Paco van Moorsel

72' 2-4 Henk Bos

80' 2-5 Hyun Jun Suk

82' 3-5 Felitciano Zschusschen

84' 3-6 Richairo Zivkovic

91' 3-7 Richairo Zivkovic

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei, Magnasco, Hiariej (87' Renken), Van Nieff, Batbay (58' Janzen), Letschert, Van Moorsel, Ben Moussa (aanvoerder), Bos, Suk, Kostic (46' Zivkovic)

Bank: Potveer, Zivkovic, Janzen (A1), Boutzamar (A1), Renken, Holder, Cristovao

 

Opstelling Jong FC Twente:

Bednarek, Breukers (46′ Gebben), Bijen, Gortemaker (64′ Tanda), Bleker, Pelupessy (aanvoerder), Gyasi (75′ Zschusschen), Fillinger, Born, Vogelsang, Jesgarzewski

Bank: Oosterwijk, Tanda, Via, Dronkers, Gebben, Hemmink, Zschusschen

 

Kort verslag eerste helft:

FC Groningen komt nogal knullig en onnodig met 2-0 achter. Eerst scoort Jong FC Twente uit een buitenspelsituatie die afgefloten had moeten worden. Stefan van der Lei komt nog wel uit zijn doel, maar de bal stuitert raar op waarna de bal een prooi is voor Mirco Born, een Duitser. Kort daarna moet Timo Letschert in het strafschopgebied corrigeren met een strafschop tot gevolg, die door een andere Duitser, Theo Vogelsang, wordt binnengeschoten. Door doelpunten van Filip Kostic (mooi schot rand 16 in de bovenhoek) en aanvoerder Hilal Ben Moussa (schiet rebound binnen nadat de keeper van de Tukkers een schot van Hyun Jun Suk niet klemvast heeft) gaan beide ploegen met een 2-2 tussenstand rusten.

 

FC Groningen is in de laatste 20 minuten de bovenliggende partij, als de mannen dit kunnen doortrekken naar de tweede helft gaan de drie punten mee naar Groningen. De Groningers moeten wel oppassen voor een hele snelle, donkere buitenspeler van FC Twente, de verdedigers hebben aan hem hun handen vol. We denken dat het Edwin Gyasi is. Filip Kostic pakte voor een forse overtreding nog een donkergele kaart.

 

Kort verslag tweede helft:

De toeschouwers kijken terug op een knotsgek duel. Jong FC Groningen toonde veerkracht door een 2-0 achterstand nog vóór rust gelijk te trekken, en na de thee, of wat het geweest is ;-), denderde FC Groningen over de arme Tukkers heen. De teller bleef uiteindelijk bij 3-7 steken, maar Jong FC Groningen had zeker nóg vier keer moeten scoren. Zo stonden Paco van Moorsel en Hyun Jun Suk twee maal vrij voor de keeper maar slaagden er niet in te scoren.

 

Richairo Zivkovic speelde de gehele tweede helft en scoorde twee prachtige doelpunten. Hij kwam voor Filip Kostic in het veld die uit voorzorg werd gewisseld aangezien hij reeds 'oranje' op zak had. Commentaar van een ooggetuige over Zivkovic: "Maar goed dat ze die voor drie jaar hebben vastgelegd, daar gaat FC Groningen nog veel plezier aan beleven."

 

Zivkovic heeft dit jaar nu voor zowel FC Groningen B1, FC Groningen A1 als voor Jong FC Groningen gescoord. Als hij ook nog voor het eerste elftal weet te scoren evenaart hij de prestatie van Arjen Robben uit 2000, die in dat jaar voor alle vier de elftallen, die toen in tegenstelling tot nu niet allemaal op het hoogste niveau speelden, scoorde.

 

De terugreis van de Groningers zal geen straf zijn; volgende week speelt het de laatste wedstrijd vóór de winterstop. Het treft dan op het eigen Corpus den Hoorn Jong RKC Waalwijk.

 

= = = = = = = = = = = = = =

 

De beide ploegen die vanavond tegen elkaar zullen uitkomen (aanvullingen van de hoofdmacht daargelaten): 

 

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.