Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

201 gasten online

Jong FC Groningen verliest in Eelde van Jong RKC Waalwijk: 1-2

Voor Jong FC Groningen stond vanavond de laatste wedstrijd vóór de winterstop op het programma. Op het kunstgrasveld van VV Actief in Eelde bond het de strijd aan met Jong RKC Waalwijk. Beide ploegen hebben uit de eerste zeven wedstrijden 11 punten vergaard. Aan de kant van de equipe van Dick Lukkien kwamen zes spelers van de A-selectie in actie, te weten Tom Hiariej, Hyun Jun Suk, Stefano Magnasco, Jonas Ivens, Marco Bizot en Filip Kostic

 

Bij Jong FC Groningen startte Richairo Zivkovic voor het eerst in de basis! Bij Jong RKC Waalwijk deden o.a. Guy Ramos en Rodney Sneijder mee.

 

Eindstand: 1-2; live wedstrijdverloop: zie verderop

Scoreverloop:

 

3' 0-1 Rodney Sneijder

16' 1-1 Timo Letschert (eigen actie)

22' 1-2 Guy Ramos

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Bizot; Magnasco (46' Janzen), Ivens, Van Nieff, Batbay; Hiariej, Ben Moussa (aanvoerder), Letschert; Suk, Zivkovic (81' Holder), Kostic (71' Hagenauw)

Bank: Van der Lei, Boutzamar (A1), Gazarjan (A1), Hagenauw (A1), Renken, Holder, Janzen (A1)

 

Opstelling Jong RKC Waalwijk:

Ramlal, Ramos (73' Hultermans), Huijben, Lawrence, Stans, Slager, Anderson (aanvoerder), Barroilhet (62' Peltzer), Sneijder, Zeldenrust, Van den Kieboom

Bank: Hultermans, Peltzer, Salhi, Meerburg, Ubbink, Kamara, Van Dijk

 

Eerste helft

FC Groningen won de toss, maar het is Denzel Slager die meteen een kans krijgt namens de gasten, die extreem fel aan de wedstrijd zijn begonnen. Hij schiet in het zijnet. In de derde minuut is het wel raak: Rodney Sneijder zorgt voor de 0-1. De centrale verdediging stond bij die doelpunt niet goed: er heerst algehele verwarring. Atilay Batbay heeft het moeilijk met Slager van RKC.

 

Onder de aanwezigen o.a. Robert Maaskant, Henk Veldmate, Erwin Koeman en een scout van het Belgische Beerschot, die voor Hyun Jun Suk is gekomen. Beerschot staat op dit moment 14e (van de 16) in de hoogste Belgische divisie, de Eerste Klasse.

 

De scout van Beerschot

 

In de vijfde minuut gaat het eerste schot van Zivkovic over het doel van RKC.

 

In het eerste kwartier komt Jong FC Groningen er niet echt aan te pas. De ploeg is de bal steeds weer snel kwijt.

 

FC Groningen komt in de 16e minuut op gelijke hoogte! Doelpuntenmaker is Timo Letschert, die met een mooie eigen actie voor de 1-1 zorgt. Echt verdiend is de gelijkmaker gezien het spelbeeld niet, maar hij telt ;-)

 

FC Groningen put moed uit het doelpunt. Twee minuten na zijn doelpunt zet Timo Letschert een aanval op. Via Hilal Ben Moussa komt de bal bij Richairo Zivkovic die de bal in de handen van de keeper kopt. Het is echter RKC dat in de 22e minuut opnieuw op voorsprong komt. Het is Guy Ramos die uit een indirecte vrije trap scoort: 1-2. Yoëll van Nieff zag er bij dit doelpunt niet heel denderend uit. Hij speelt in het eerste halve uur een slechte wedstrijd. Voor Guy Ramos zijn het vanavond de eerste speelminuten sinds hij eerder dit seizoen uit bij ajax zijn middenvoetsbeentje brak.

 

De vrije trap waaruit de 1-2 viel (foto: VV Actief)

 

Even later gaat Stefano Magnasco naar de grond. Het lijkt erop dat hij een schop in zijn buik heeft gekregen. Later blijkt dat hij vooral last van z'n knie heeft. De jonge Chileen kan gelukkig doorspelen.

 

Van het spel van Filip Kostic worden we in de eerste 30 minuten niet al te warm. De Serviër oogt bovendien nogal ongemotiveerd.

 

Denzel Slager van Jong RKC Waalwijk is echt onvoorstelbaar snel! De gasten zien een doelpunt van aanvoerder Kenny Anderson afgekeurd wegens duwen. Ook daarna blijft RKC de meest gevaarlijke ploeg.

 

In de slotfase van de eerste helft zien we een mooi genomen corner van Filip Kostic. Helaas raakt Jonas Ivens de bal niet goed. Al met al zien we in het eerste bedrijf veel te weinig aan de kant van FC Groningen.

 

Richairo Zivkovic stelt de keeper van RKC met een schitterend afstandsschot op de proef; de doelman kan redden ten koste van een corner. Uit deze hoekschop is Zivkovic opnieuw gevaarlijk. Hij krijgt niet veel ballen, maar doet er eigenlijk altijd wel iets goeds mee.

 

Even later is het rust. Bij Jong FC Groningen wordt Nick Bakker in het centrum van de verdediging gemist.


Tweede helft

Het lijkt erop dat Ron Janzen, verdediger van FC Groningen A1, straks in de ploeg wordt gebracht. Inderdaad zien we hem bij de spelers die voor de tweee helft het veld betreden. Stefano Magnasco is in de kleedkamer achtergebleven. Atilay Batbay zal nu als rechtsback spelen (in de eerste helft stond hij linksback); Ron Janzen speelt nu linkachter.

 

We hebben nog een aantal spelers van de A-selectie in Eelde gespot, o.a. Sparv, Texeira, Jones, Femi, Van Dijk en Kirm.

 

Interessant: Jong FC Groningen speelt in een 4-4-2 opstelling! Het valt met name nu in de tweede helft op. Is dit een voorbode voor het concept van komende donderdag in de bekerwedstrijd tegen ajax? Het zou zomaar kunnen!

 

In de 50e minuut scoort Timo Letschert bijna de gelijkmaker. Zijn schot gaat helaas net naast. De wedstrijd is vervolgens in evenwicht met een licht veldoverwicht voor FC Groningen.

 

Na een overtreding van Jonas Ivens krijgt RKC een vrije schop. Rodney Sneijder knalt de bal in de muur. We zijn nu een klein kwartier onderweg in de tweede helft. Het zou ons niet verbazen als Richairo Zivkovic er starks uitgaat, met het oog op de bekerpot van a.s. donderdag.

 

Na een uur spelen wordt Hilal Ben Moussa neergehaald in het strafschopgebied. Hiervoor had een penalty gegeven moeten worden, maar de strafschop blijft uit. Vervolgens een wissel bij RKC: Richard Barroilhet gaat naar de kant; Jos Peltzer komt in de ploeg.

 

FC Groningen is na rust duidelijk beter dan in de eerste helft. Veel kansen levert het echter nog niet op. Ron Janzen doet het als linksback veel beter dan Atilay Batbay in de eerste helft. RKC wordt niet echt meer gevaarlijk.

 

Richairo Zivkovic leidt nu wel geregeld balverlies. Na een minuut of 70 werkt hij de bal naast met een lobje.

 

Wissel bij Jong FC Groningen in de 71e minuut: Filip Kostic gaat naar de kant; Arjen Hagenauw, zaterdag nog uitblinker bij FC Groningen A1, komt erin. Twee minuten later wisselt Jong RKC Waalwijk ook: Guy Ramos gaat naar de kant; Luuk Hultermans komt in de ploeg.

 

Bij FC Groningen spelen Jonas Ivens en Timo Letschert een goede pot; Hilal Ben Moussa doet het ook redelijk. Yoëll van Nieff speelt na rust veel beter dan vóór de thee.

 

FC Groningen creëert te weinig kansen vanavond: de laatste pass komt te vaak niet aan.

 

In de 81e minuut gaat Richairo Zivkovic naar de kant; hij wordt vervangen door de aan SC Veendam uitgeleende Robby Holder. Zivkovic heeft toch wel erg lang gespeeld. Zal hij donderdag niet bij de selectie zitten?

 

We zijn overigens bang dat Beerschot geen bod zal uitbrengen op Hyun Jun Suk... De Zuid-Koreaan speelt bepaald niet zijn allerbeste pot.

 

RKC krijgt nog een paar kansen. Zo gaat een van richting veranderd schot van Sneijder over en een schot van Zeldenrust is een prooi voor Marco Bizot. De ploeg brengt in de tweede helft echter wenig meer.

 

De hoofdmacht van FC Groningen zal donderdag dan toch wel niet in een 4-4-2 gaan spelen, want als Zivkovic en Suk, de enige wisselmogelijkheden centraal voorin, vandaag bijna een hele tot een hele wedstrijd spelen dan lijkt het ons stug dat er donderdag voor een 4-4-2 wordt gekozen in een wedstrijd die misschien wel 120 minuten duurt.

 

Suk werkt de bal nog achteruit koppend naast en even later zit deze wedstrijd erop. Jong FC Groningen verliest teleurstellend met 1-2. De thuisploeg was in de tweede helft beter maar heeft zich amper kansen weten te creëren.

 

 

Vanmorgen vond er op het TCN-veld nog een training van de eerste selectie plaats. Eric Smit heeft herivan de volgende fotoreportage gemaakt

 

DSC_6251
DSC_6256
DSC_6262
DSC_6263
DSC_6264
DSC_6266
DSC_6269
DSC_6270
DSC_6280
DSC_6291
DSC_6292
DSC_6295
DSC_6301
DSC_6303
DSC_6305
DSC_6306
01/16 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = = = = = =

 

De huidige stand: 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.