Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

208 gasten online

Jong FC Groningen wint oefenduel tegen Jong AZ: 2-1

Jong FC Groningen hervat de competitie op maandag 21 januari a.s. met een uitwedstrijd bij Jong PSV. Als voorbereiding op dit pittige duel heeft de equipe van Dick Lukkien vanmiddag in Eelde bij VV Actief een oefenduel gespeeld tegen Jong AZ.

 

De Alkmaarders liepen in het eerste gedeelte van de competitie kwalificatie voor de belofteneredivisie mis, in tegenstelling tot de Groningers.

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei; Magnasco, Letschert, Bakker, Johansson; Batbay, Saban (A1), Ben Moussa; Bos, Suk, Kostic

Bank: Potveer, Van Nieff, Cristovao, Hateboer (A1), Mennega (A1)

 

Eindstand: 2-1

13' 1-0 Hyun Jun Suk (prachtige goal na vloeiende combinatie met Johansson en Bos)

30' 2-0 Burak Saban (geweldige volley rand zestienmetergebied over keeper van Jong AZ heen)

52' 2-1 Fernando Lewis (na slecht verdedigen aan de kant van FC Groningen)

 

 

Lees verderop voor een verslag van de wedstrijd en foto's van Wouter Pauwels!

Wedstrijdverslag Jong FC Groningen - Jong AZ

 

Eerste helft

Onder toeziend oog van o.a. Robert Maaskant, Erwin van de Looi, Ruud Hesp, Henk Veldmate, Tim Sparv, David Texeira, Rasmus Lindgren, Femi en Roy Beukenkamp begon Jong FC Groningen aan deze oefenwedstrijd tegen Jong AZ. Toch super dat de tegenstanders uit Alkmaar bereid waren gevonden om in deze vrieskou naar Eelde af te reizen voor deze wedstrijd. Voor de mannen van Dick Lukkien een mooie gelegenheid om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft die a.s. maandag begint met een uitwedstrijd tegen Jong PSV, waarna een week later Jong Vitesse wacht en dat is ook weer uit.

 

Omdat enkele spelers die dit seizoen regelmatig met het beloftenteam meespeelden inmiddels zijn verhuurd (Matías Jones, Tom Hiariej, Jonas Ivens) werd Jong FC Groningen vandaag aangevuld met de A-junioren Burak Saban, Hans Hateboer en Kevin Mennega. Burak Saban mocht zelfs in de basis starten op de zgn. 10 -positie en deed dat heel verdienstelijk. Een wedstrijd van Jong FC Groningen met twee gezichten vandaag. Een prima eerste helft met goed verzorgd positiespel en lekker tempo waarin AZ er nauwelijks aan te pas kwam. Jong FC Groningen was de veel betere ploeg met veel diepgang in het team en het creëerde veel mogelijkheden, maar de spelers waren niet altijd gelukkig in de afwerking.

 

Opvallende rollen waren er in de eerste helft voor Emil Johansson en Filip Kostic die allebei een hele goede eerste helft speelden. Ook Timo Letschert, van origine een middenvelder, speelde een prima partij als rechter centrale verdediger naast de altijd goed spelende Nick Bakker. Ook de samenwerking tussen die twee was leuk om naar te kijken. Kostic is toch wel heel erg balvast en je krijgt hem niet zo maar van de bal af. Hij had bovendien een goede actie en prima voorzetten. Ook Johansson kwam er veelvuldig overheen en stond ook aan de basis voor de 1-0. Hij kreeg de bal aangespeeld aan de zijkant, speelde de bal naar binnen op Henk Bos die hem direct de diepte weer inspeelde waar Johansson was doorgelopen en die gaf de bal voor waarna Suk de bal prima binnenkopte: 1-0.

 

FC Groningen bleef de betere ploeg en de 2-0 kon niet uitblijven. Het tweede doelpunt kwam dan ook, en wat voor een doelpunt. Een geweldige uithaal net binnen het strafschopgebied van Burak Saban die over de keeper het doel in vloog, de verre hoek in. Werkelijk een juweeltje van een goal van Burak, zie de foto's. Het bleef 2-0 met de rust en dat was dik verdiend.

 

Tweede helft

Na de rust werden Nick Bakker en Burak Saban afgelost door Yoëll van Nieff en Alex Cristovao. Henk Bos verhuisde vanaf de rechterkant naar de 10 positie en Alex kwam aan de rechterkant te spelen. Yoëll nam de plaats in van Nick Bakker. Over de tweede helft valt niet veel te vertellen. Er werden door beide partijen bijna geen kansen gecreëerd, al kwam AZ nog wel terug tot 2-1 door een grote blunder van Stefano Magnasco die de bal op de doellijn zo weg kon schieten, nadat Stefan van der Lei was gepasseerd. De Chileen tikte de bal echter heel laconiek in de voeten van Fernando Lewis van AZ die eenvoudig de 2-1 kon maken.

 

Jong AZ wist zich verder niets te creëren; FC Groningen kreeg in de persoon van Suk nog kleine mogelijkheden maar er kwam geen verandering meer in de score waardoor het dus 2-1 bleef. Bij FC Groningen was het in de tweede helft veel ieder voor zich en veel lopen met de bal en dat kwam het spel niet ten goede. Hans Hateboer, centrale verdediger, kwam nog in de ploeg voor Atilay Batbay waardoor Timo Letschert opschoof naar het middenveld, maar ook dat mocht niet baten. Maar op de manier zoals de mannen de eerste helft speelden kan men voortborduren naar maandag toe.

 

Al met al een nuttig oefenpotje voor de mannen van Dick Lukkien en zaterdag a.s. hoort u in FCG Radio, tussen 13.00 en 14.00 uur via www.tynaarlolokaal.nl wat trainer Dick Lukkien van deze wedstrijd vond en kijkt hij vooruit op de tweede seizoenshelft.

 

Fotoreportage van Jong FC groningen - Jong AZ:

 

DSC_0004
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0014
DSC_0015
DSC_0024
DSC_0026
DSC_0027
DSC_0029
DSC_0030
DSC_0033
DSC_0034
DSC_0036
DSC_0037
DSC_0038
DSC_0040
DSC_0042
DSC_0043
DSC_0047
DSC_0048
DSC_0049
DSC_0052
DSC_0054
DSC_0055
DSC_0072
DSC_0078
DSC_0092
01/31 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = =

 

In het eerste gedeelte van de competitie speelde Jong FC Groningen op 27 augustus 2012 een thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Namens de Trots van het Noorden waren Paco van Moorsel, Hyun Jun Suk en Hilal Ben Moussa trefzeker. Zij bogen in de tweede helft de 0-1 achterstand, die bij rust op de borden stond, om.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.