Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

177 gasten online

Jong FC Groningen wint bij Jong Vitesse: 0-1

Terwijl Virgil van Dijk op zijn Twitter-account pseudo-humoristische berichtjes verstuurt en met z'n (inmiddels verwijderde) tweet 'Let's go' een spelletje lijkt te spelen met supporters van FC Groningen dan wel Brighton, moeten wij de focus even verleggen naar Jong FC Groningen.

 

De wedstrijd die de ploeg van Dick Lukkien vorige week maandag bij Jong PSV had moeten spelen werd vanwege winterse omstandigheden afgelast, en daarom vindt de hervatting van de competitie voor de Groningse jonkies pas vanavond plaats.

 

Op Sportpark Walburgen in Gendt wordt straks de uitwedstrijd bij Jong Vitesse gespeeld. Onze door de geboren Stadjer Gerry Hamstra (42) getrainde opponent torst in de naam nog altijd de failliete inboedel van AGOVV met zich mee en moet dus eigenlijk Jong Vitesse/AGOVV genoemd worden. Wij houden het gemakshalve op Jong Vitesse.

 

Wij berichten vanavond live over het scoreverloop! Ongetwijfeld zullen diverse A-selectiespelers worden opgesteld. De veelbesproken Filip Kostic liet vorige week in de knap gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Emmen zien aan een voorzichtige opmars bezig te zijn. Hij scoorde één van de twee doelpunten (ook de absolute uitblinker Hilal Ben Moussa was trefzeker) en liet een paar mooie dingen zien. Doet hij vanavond mee? We hopen het!

 

In ieder geval zullen de volgende spelers van het Eerste elftal hun opwachting maken: Magnasco, Femi, Van Moorsel, Bos, Texeira en Kostic, zo meldt Hans Nijland zojuist via zijn Twitteraccount. Ook heeft Nijland laten weten dat het veld is goedgekeurd en de wedstrijd dus zal doorgaan.

 

Eindstand: 0-1; wedstrijdverloop verderop

Scoreverloop:

 

28' 0-1 Nikola Aksentijević (eigen doelpunt na voorzet Stefano Magnasco)

 

Kort verslag eerste helft

Jong FC Groningen is in het eerste bedrijf de betere ploeg en heeft ook de betere kansen gehad. Na het openingsdoelpunt (een voorzet van Stefano Magnasco werd door een speler van Jong Vitesse in eigen doel gewerkt) kregen de Groningers nog twee kansen. David Texeira schoot van buiten de 16 op de paal, en Nick Bakker werkte de bal uit een vrije trap van Yoëll van Nieff net naast het doel van Vitesse-doelman Eloy Room. Vitesse stelde er maar weinig tegenover. Het kreeg één kans, na een mindere bal van Nick Bakker.

 

FC Groningen zal voorlopig nog niet gaan wisselen; daarvoor is ook nog geen aanleiding. De ploeg van Dick Lukkien speelt naar behoren en controleert de wedstrijd.

 

Kort verslag tweede helft

Jong FC Groningen komt na de rust niet meer in de problemen en wint dit duel verdiend op grond van het veldoverwicht in de tweede helft. Jong Vitesse weet zich in de tweede helft maar één kans te creëren; Stefan van der Lei redt goed bij het schot van de speler van de thuisploeg. Ook Groningen komt niet meer tot grote kansen.

 

Nick Bakker en Henk Bos gaan met lichte blessures naar de kant. Bakker blesseerde zich bij een bloktackle; bij een duel ging iemand op de voet van Henk Bos staan waarna het einde oefening was. David Texeira speelde de gehele wedstrijd; Richairo Zivkovic deed het laatste kwartier mee. Hij kwam in de ploeg voor Filip Kostic. (Het wedstrijdformulier van de KNVB vermeldt een wissel in de 85e minuut van Zivkovic voor Van Leyenhorst, dit hebben onze getuigen ter plaatse echter anders beleefd.)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Stefan van der Lei, Stefano Magnasco, Timo Letschert, Nick Bakker (aanvoerder) (67' Marciano van Leyenhorst (A1)), Yoëll van Nieff, Femi, Henk Bos (80' Atilay Batbay), Hilal Ben Moussa, David Texeira, Paco van Moorsel, Filip Kostic (76' Richairo Zivkovic)

Bank: Richairo Zivkovic, Alex Cristovao, Joey Potveer, Marciano van Leyenhorst (A1), Burak Saban (A1), Hans Hateboer (A1), Atilay Batbay

 

(Ook met dank aan Hessel!)

 

Opvallend:

Emil Johansson zit vanavond niet bij de selectie, en zat ook gisteren bij het eerste elftal niet bij de selectie. Hij was wel aanwezig op de tribune van N.E.C., waaruit we de conclusie trekken dat hij niet geblesseerd is. Speelt er een transfer?

 

Opstelling Jong Vitesse:

Eloy Room, Dan Mori, Frank van der Struijk, Simon Cziommer (aanvoerder), Michihiro Yasuda, Valeri Kazaisjvili, Nikola Aksentijević (85' Anderson Santos da Victoria), Wimilio Vink, Brahim Darri, Elmo Lieftink, Mohamed Hamdaoui (70' Sander van de Streek)

Bank: Just Berends, Anderson Santos da Victoria, Sander van de Streek, Nando Wormgoor, Alex Santos da Victoria, Gino Bosz

 

In de versnipperde stand (Jong Vitesse heeft pas zeven wedstrijden gespeeld, Jong FC Groningen eentje meer en koploper Jong FC Utrecht kwam al negen maal in actie) zijn de Gelderlanders op een tiende plaats terug te vonden met zeven uit zeven. De Groningers staan met elf uit acht vijf plaatsen hoger.

 

Een blik op de huidige stand leert ons dat de handel wel eens door elkaar geschud zou kunnen worden als alle achterstallige wedstrijden gespeeld zijn:

 

 

 

Het kon wel eens de laatste keer zijn dat de beloften van de FC voor een uitwedstrijd naar het hierboven afgebeelde Sportpark Walburgen, waar ook amateurclub De Bataven speelt, zal moeten afreizen. Als het goed is wordt volgende maand de nieuwe trainingsaccommodatie van Vitesse op Papendal opgeleverd en zullen de beloften en alle jeugdelftallen van Vitesse hier gaan trainen en spelen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.