Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

167 gasten online

"Hilal Ben Moussa krijgt contractaanbieding"

We kunnen niet zeggen dat we verbaasd zijn over het volgende bericht dat vanochtend in het Dagblad van het Noorden te lezen valt, maar we zijn er niet minder verheugd over: Hilal Ben Moussa kan volgens de krant binnenkort een aanbieding voor een contract bij FC Groningen tegemoet zien. De 20-jarige creatieve middenvelder van Jong FC Groningen, die afgelopen zaterdag zijn debuut maakte in het eerste elftal, maakt dit seizoen grote vorderingen door, maar speelt nog altijd op amateurbasis in Groningen. In deze situatie gaat nu wellicht verandering optreden.

Ben Moussa, die opgroeide in het Utrechtse Zuilen, stroomde aan het begin van het seizoen 2008-2009 in de jeugdopleiding van FC Groningen in. Hij verruilde de jeugd van Elinkwijk voor FC Groningen B1, dat getraind werd door Peter Moltmaker. Het B1-elftal van die jaargang herbergde een aantal bekende namen. Zo werd Hilal ploeggenoten met Stefan van der Lei, Luis Pedro, Nick Bakker, Henk Bos, Yoëll van Nieff, Robby Holder, Jesse Renken en Paulo Francisco.

 

Hij begon op zijn vijfde al in de jeugdopleiding van Elinkwijk, liep op zijn zevende stage bij PSV maar koos uiteindelijk voor ajax, waar zijn broer ook al speelde. In Amsterdam speelde hij van zijn achtste tot zijn vijftiende. Door de grote concurrentie bij ajax moest hij de hoofdstad verlaten en keerde terug bij Elinkwijk. Hij kon vervolgens naar Willem II, RKC Waalwijk en N.E.C., maar koos voor FC Groningen. Via B1 en A1 kwam hij al als tweedejaars A-junior bij de beloften van FC Groningen terecht.

 

Hilal Ben Moussa scheurde op 7 augustus 2010 tijdens het Wout van Overdam Toernooi in Pijnacker zijn kruisband af, waarna het amper begonnen seizoen 2010-2011 er op slag op zat. Ben Moussa heeft zich hiervan echter zeer goed hersteld en heeft de weg omhoog helemaal teruggevonden. Pieter Huistra haalde hem eind vorig seizoen al eens bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar tot een invalbeurt kwam het toen niet.

 

Wij hopen dat Hilal Ben Moussa zich kan vinden in de binnenkort te overhandigen contractaanbieding en dat hij het shirt van FC Groningen nog lang mag dragen!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.