Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

44 gasten online

De Rijp (20, Jong AZ) en Kanza (19, Elinkwijk) op proef bij Jong FC Groningen

De jonkies van FC Groningen hebben momenteel twee sterren-in-de-dop op proef. Het gaat om Chevello de Rijp, een 20-jarige aanvaller van Jong AZ, en Thomas Kanza, een aanvallende middenvelder van 19 lentes jong die momenteel bij zondaghoofdklasser Elinkwijk speelt. Kanza heeft tussen 2002 en 2007 de jeugdopleiding van PSV doorlopen en was daar laatstelijk als vleugelaanvaller actief. Beide talentjes werden vanmiddag getest in een oefenwedstrijd tegen Jong Heracles, dat op het kunstgras van het Polman Stadion werd gespeeld. Jong FC Groningen won het potje met 3-2 door onder meer twee doelpunten van Pepijn Kluin.

 

De beloften van FC Groningen traden vanmiddag met de volgende opstelling aan:

 

Ter Wielen, Kunst, Werkman, Van Erkel, Tripsas, Menting, Wagenaar, Kanza, Ben Moussa; Kluin, De Rijp.
Invallers: Nienhuis, Pomstra, Da Silva Ferreira, De Jonge Rosa, Van Hezel

 

Meer dan nog de oefenwedstrijd was van belang het debuut van beide genoemde proefspelers. We stellen ze graag even aan jullie voor.

 

 

Chevello de Rijp

Deze jongeman, van 11 december 1989, speelt momenteel bij Jong AZ als aanvaller. Hij begon bij AFC waarna hij via de jeugdopleiding van Telstar in de zomer van 2006 naar de jeugd van de Alkmaarse club verkaste. In april 2008 tekende hij daar een contract tot eind 2010. In de winterstop van het vorige seizoen (januari 2009) werd hij verhuurd aan Telstar maar keerde na afloop van dat seizoen terug naar Jong AZ. Het lukt hem niet om daar echt door te breken en is momenteel met een tournee door Nederland bezig. Op de site van de Nijmeegse Trouwe Honden kunnen we lezen dat hij op 17 december jl. door Jong NEC in een oefenwedstrijd tegen Jong Den Bosch is getest. Ons is niet bekend waarom het niet tot een vastlegging door de Nijmegenaren is gekomen, maar feit is dat hij nu in Groningen onder de loep wordt genomen. Bij Telstar schijnt hij ook op het middenveld rondgelopen te hebben maar hij staat toch echt als aanvaller te boek. Mogelijk zijn de beloften van (nu nog) trainer Van de Looi op zoek naar aanvallende versterking aangezien Dennis Krohne het niet echt waar lijkt te maken.

 

 

 

Thomas Kanza

Over deze heer is iets minder informatie te vinden. Momenteel speelt hij bij Elinkwijk in de Zondag Hoofdklasse A, maar schittert door afwezigheid op de elftalfoto aldaar, geen goed teken zou je zeggen. Kanza, ook afkomstig van Elinkwijk, speelde tussen 2002 en 2007 in de jeugdopleiding van de PSV (D1, C2, C1, B1) en was vervolgens in de jeugd van FC Den Bosch actief. Dit seizoen is de aanvallende middenvelder weer actief voor de amateurs van Elinkwijk. Wij weten overigens niet of hij familiaire banden heeft met zijn wat bekendere naamgenoot, wijlen Thomas Kanza die leefde van 1933-2004 en diplomaat was van Congo-Kinshasa, tevens lid van het Gouvernement Lumumba. "Onze" Kanza is van 3 april 1990 en doorliep bij de jeugd van PSV zoals hierboven al gezegd diverse elftallen, en wel als vleugelaanvaller. Hij vertrok daarna naar de jeugd van FC Den Bosch (volgens de Bossche site speelde hij daar geen enkele wedstrijd, maar wellicht is dit gedeelte van de site under construction) om uiteindelijk, wellicht tijdelijk, op het oude nest in Elinkwijk terug te keren waar hij als aanvallende middenvelder over de velden sleurt.

 

Wij zullen de verdere interesse van Jong FC Groningen in beide jeugdige en vermoedelijk exotische talenten nauwlettend in de gaten houden!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.