Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

100 gasten online

Veerkrachtig Jong FC Groningen verslaat Jong ajax: 3-2

Op het kunstgras van VV Actief in Eelde trad Jong FC Groningen vanavond aan tegen de beloften van ajax. Tussen beide ploegen zat vóór de wedstrijd een verschil van twee punten, in het voordeel van de equipe van Dick Lukkien - net voldoende om de door Gery Vink en John Bosman getrainde Amsterdammers in het rechter rijtje te laten bivakkeren. De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde op 20 augustus jl. in 0-0.

 

Aan de kant van Jong FC Groningen zouden zonder twijfel weer diverse spelers van de A-selectie meedoen, zo verwachtten wij op voorhand. Van het vijftal Leandro Bacuna, Emil Johansson, Filip Kostic, Paco van Moorsel en Mitchell Schet zouden de meesten wel eens op kunnen draven, zo vermoedden wij.

 

Later berichtte FC Groningen op de clubsite dat Emil Johansson, Leandro Bacuna, Stefano Magnasco, Filip Kostic en David Texeira namens de A-selectie zouden meedoen. Bij Jong ajax maakten Miralem Sulejmani, Thulani Serero, Jasper Cillessen, Danny Hoesen en Tobias Sana hun opwachting.

 

Eindstand: 3-2; live wedstrijdverloop verderop

 

 

Onderaan het artikel staat een fotoreportage van de wedstrijd van Wouter Pauwels!

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

8' 1-0 David Texeira (kopt rebound binnen nadat Cillessen schot van Stefano Magnasco losliet)

15' 1-1 Danny Hoesen (Van der Lei werkte de bal bij een corner niet goed weg: hij stompte de bal voor de voeten van Hoesen)

17' 1-2 Tobias Sana (assist Miralem Sulejmani)

 

TWEEDE HELFT

70' 2-2 Filip Kostic (assist Hilal Ben Moussa)

80' 3-2 David Texeira (uit een corner van Filip Kostic)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei, Magnasco, Letschert, Bakker (aanvoerder), Johansson, Ben Moussa, Batbay, Van Nieff, Texeira (90' Zivkovic), Bacuna, Kostic (90' Saban)

Bank: Zivkovic, Cristovao, Saban (A1), Potveer, Janzen (A1), Boutzamar (A1)

 

Opstelling Jong ajax:

Cillessen, Sporkslede, Veltman, Denswil (aanvoerder), Dijks, Boccara, Sulejmani, Andersen (78' El Hasnaoui), Hoesen, Serero, Sana (57' De Sa)

Bank: Kramer, Ligeon, De Sa, El Hasnaoui, Kuipers

 

Opstelling FC Groningen in linies:


Kostic - Texeira - Batbay

Van Nieff - Bacuna - Ben Moussa

Johansson - Bakker - Letschert - Magnasco

Vaan der Lei

 

Eerste helft

In Eelde is het een drukte van belang. Er was bijna geen parkeerplaats meer te vinden! Scheidsrechter vanavond is Christiaan Bax.

 

In de 8e minuut komt FC Groningen op voorsprong! Stefano Magnasco was naar binnen getrokken en vuurde een schot af dat ajax-keeper Jasper Cillessen moest loslaten. David Texeira was er als de kippen bij om de bal in te koppen! Het was de eerste echte aanval van de thuisploeg; het levert meteen een doelpunt op! Op dat moment had ajax ook één kans gehad. Een schot van Danny Hoesen ging voorlangs.

 

Na een kwartiertje krijgt David Texeira opnieuw een goede kans. Zijn schot gaat over het doel van Cillessen.

 

Helaas is het bij de eerste echte kans van ajax ook raak. Danny Hoesen profiteert van een fout van Stefan van der Lei die de bal bij een corner van ajax voor de voeten van Danny Hoesen stompt, die de bal van korte afstand makkelijk binnen kan schieten. Twee minuten later komen de gasten zelfs op voorsprong. Er ging een fout van Yoëll van Nieff aan vooraf. Hij liet zich de bal ontfutselen aan Miralem Sulejmani, die met een goede pass Tobias Sana bereikt. Laatstgenoemde scoort de 1-2.

 

Halverwege de eerste helft kunnen we constateren dat Emil Johansson tot nu toe goed speelt. FC Groningen is na een goed begin echter weggezakt.

 

In de 24e minuut krijgt Yoëll van Nieff een gele kaart voor een overtreding op Sulejmani. Het was een pittig vergrijp waarvoor hij zomaar rood had kunnen krijgen. Na een half uur spelen lijken de Groningers zich weer wat te hebben herpakt; het gaat mooi gelijk op. Kansen zijn er echter al enige tijd niet meer te noteren in het werkelijk steenkoude Eelde.

 

Het restant van de eerste helft kan rustig als 'gezapig' worden omschreven. Even later fluit scheidsrechter Bax voor de rust.

 

Onder de aanwezigen o.a. Ron Jans, Rasmus Lindgren, Marco Bizot em Kees Kwakman. Opvallende afwezige: Robert Maaskant. Hij viert carnaval...

 

(Ron Jans heeft onlangs een huis in Tynaarlo gekocht en woont nu op fietsafstand van het sportpark in Eelde.)

 

Tweede helft

FC Groningen begint ongewijzigd aan de tweede helft. Het tweede bedrijf begint weinig verheffend; er gebeurt niet al te veel. Maar na een klein kwartier spelen zorgt Filip Kostic bijna voor de gelijkmaker. Cillessen redt echter knap. Meteen daarna krijgt de FC nog een kans uit een mooie corner van Atilay Batbay, maar de 2-2 blijft vooralsnog uit. FC Groningen is nu de betere ploeg.

 

Over Filip Kostic: hij heeft een paar goede momenten, maar speelt verder flets. Stefano Magnasco is verdedigend ok, dat hebben we wel eens minder gezien.

 

Na een kleine 20 minuten gaat een afstandsschot van Leandro Bacuna, die 'op tien' speelt (Atilay Batbay speelt rechtsbuiten), naast het doel van ajax, aan de andere kant gaat een schot van Lucas Andersen net over.

 

Ook Femi is aanwezig in Eelde, onze a.s. fcgonline-man of the match!

 

Na 70 minuten valt de verdiende gelijkmaker. Hilal Ben Moussa lanceert Filip Kostic met een mooie pass, waarna de Serviër een vrije doortocht heeft richting Jasper Cillessen en beheerst afrondt: 2-2! De Groningers zijn in de tweede helft tot nu toe de betere ploeg; de gelijkmaker is volkomen verdiend.

 

FC Groningen wil nu doordrukken. Filip Kostic, helemaal opgebloeid na zijn doelpunt, scoort bijna de 3-2, maar de bal belandt in het zijnet. In de 80e minuut valt de 3-2 wel! Uit een corner van Filip Kostic maakt David Texeira zijn tweede doelpunt! Cillessen krijgt en passant geel voor protesteren.

 

Stefan van der Lei moet alle zeilen bijzetten om de 3-3 te voorkomen, maar dat doet hij wel, met een schitterende redding. Jong ajax zet opnieuw aan. Het is spannend zeg! Een poosje geleden is Lesly de Sa er overigens ingekomen bij de Amsterdammers.

 

De gasten drukken nu behoorlijk. Volhouden, Grunn!

 

Het ligt in de slotfase helemaal open. Leandro Bacuna krijgt een grote kans, en even later wordt er op hem een overtreding gemaakt - vrije schop voor FC Groningen. Dit levert helaas niets op.

 

Dick Lukkien wisselt nu pas voor het eerst: Burak Saban van FC Groningen A1 komt in de 90e minuut voor Filip Kostic in de ploeg.

 

De blessuretijd loopt! Ook de andere doelpuntenmaker gaat naar de kant: Richairo Zivkovic komt voor David Texeira in de ploeg. De spelers van FC Groningen rossen nu alles weg. Even later zit de wedstrijd erop - FC Groningen heeft de volle buit binnen!

 

Met name de verdediging stond vandaag als een huis. Zowel de beide backs, Emil Johansson en Stefano Magnasco, als de centrumverdedigers, Nick Bakker en Timo Letschert, deden het prima!

 

Warming-up van beide ploegen, met muziek erbij ...  (foto: VV Actief)

 

... met dank aan deze DJ! (resterende foto's: fcgonline)

 

't Is gezellig druk in Eelde!

 

Beide ploegen vlak vóór de aftrap

 

De dames van de catering zorgen voor de broodnodige kovvie ;-)

 

Twee oude bekenden: Rasmus Lindgren en Ron Jans,

zij werkten van medio 2005 tot begin 2008 samen;

in het midden de vader van Paul Matthijs

 

= = = = = = = = = = = = = = = = =

 

Beide teams kwamen in competitieverband op maandag 28 januari jl. voor het laatst in actie. Jong FC Groningen won het uitduel bij Jong Vitesse verdiend met 0-1 door een eigen doelpunt van Nikola Aksentijević; Jong ajax won thuis met dezelfde cijfers van Jong PSV. Lucas Andersen was die avond de matchwinner.

 

Met dank aan Nars Broekhart!

 

Dit zijn de ploegen die vanavond op elkaar zullen treffen, waarbij de Groningse selectie zal worden aangevuld om tot een elftal te komen: 

 

 

De huidige stand: 

 

 

Omgeving Euroborg, vanochtend vroeg - prachtig! (foto: fcgonline)

 
Fotoreportage van Jong FC Groningen - Jong ajax van Wouter Pauwels:
 
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0008
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0013
DSC_0014
DSC_0018
DSC_0020
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0025
DSC_0031
DSC_0033
DSC_0034
DSC_0035
DSC_0036
DSC_0039
DSC_0040
DSC_0041
01/21 
start stop bwd fwd
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.