Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

117 gasten online

Jong FC Groningen verslaat Jong Feyenoord/Excelsior: 3-1

Op de ongebruikelijke dinsdag kwamen de beloften van FC Groningen vanavond op Corpus in actie. De jonkies van Dick Lukkien, die steevast met (eveneens jonge) A-selectiespelers worden aangevuld, wonnen vorige week in een zinderend duel met 3-2 van Jong ajax (2x David Texeira, 1x Filip Kostic) en zagen zich vanavond opnieuw geconfronteerd met een aansprekende tegenstander.

 

Het door Giovanni van Bronckhorst getrainde Jong Feyenoord/Excelsior was onze volgende opponent. Het heenduel in Rotterdam, dat op 22 oktober jl. werd gespeeld, eindigde in 0-0. De Rotterdammers speelden vorige week met 2-2 gelijk tegen Jong Vitesse en stonden vóór het duel op een vierde plaats, één plekje boven Jong FC Groningen dat echter nog een wedstrijd tegoed heeft. De Groningers konden door de nederlaag die Jong RKC Waalwijk gisteren bij Jong Heerenveen leed oprukken naar een gedeelde derde plaats. De punten dienden dan wel op Corpus te blijven! Hetgeen geschiedde ;-)

 

Jong FC Groningen vanavond met acht A-selectiespelers

Jong FC Groningen trad vanavond aan met maar liefst acht eerste elftal-spelers aan, te weten Luciano, Stefano Magnasco, Nick Bakker, Maikel Kieftenbeld, Paco van Moorsel, Leandro Bacuna, Mitchell Schet en David Texeira

 

Eindstand: 3-1; opstellingen en wedstrijdverloop verderop

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_9488
DSC_9490
DSC_9509
DSC_9515
DSC_9519
DSC_9536
DSC_9544
DSC_9546
DSC_9547
DSC_9549
DSC_9554
DSC_9556
DSC_9563
DSC_9567
DSC_9568
DSC_9571
DSC_9574
DSC_9575
DSC_9580
DSC_9581
DSC_9584
DSC_9587
DSC_9591
DSC_9614
DSC_9633
DSC_9635
DSC_9649
DSC_9663
DSC_9673
DSC_9689
DSC_9691
DSC_9697
DSC_9700
DSC_9716
01/34 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:

 

8' 1-0 Paco van Moorsel (schiet rebound binnen nadat hij eerst een strafschop miste)

(Mats van Huijgevoort van Jong Feyenoord/Excelsior veroorzaakte de penalty en kreeg de rode kaart)

21' 2-0 Hilal Ben Moussa (scoort schitterend met mooie boogbal precies in de hoek vanaf ca. 18 meter)

26' 3-0 David Texeira (assist Stefano Magnasco)

40' 3-1 Guyon Fernandez

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Luciano, Magnasco, Letschert, Bakker (aanvoerder), Van Nieff, Kieftenbeld, Bacuna, Ben Moussa, Texeira, Van Moorsel, Schet (85' Batbay)

Bank: Batbay, Cristovao, Zivkovic, Potveer, Saban (A1), Van Leyenhorst (A1), Bijl (A1)

 

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:

Graafland, Leerdam, Van Huijgevoort, Nelom, Singh, Fernandez, Te Vrede (83' Janssen), Achahbar (27' Van Beek), Cissé, Mokotjo (aanvoerder), Goossens

Bank: Woudenberg, De Jong, Van Beek, Janssen

 

Opstelling FC Groningen in linies


Schet - Texeira - Bacuna

Ben Moussa - Van Moorsel - Kieftenbeld

Van Nieff - Bakker - Letschert - Magnasco

Luciano

 

We nemen aan dat Filip Kostic niet bij de selectie zat omdat het vanavond de bedoeling was dat Leandro Bacuna en Mitchell Schet zouden spelen.

 

Eerste helft

Onder de aanwezigen o.a. Art Langeler, trainer van het eerste elftal van PEC Zwolle! Hij wil met het oog op komende zaterdag niets aan het toeval overlaten!

 

FC Groningen heeft in de beginfase het initiatief maar weet zich nog geen kansen te creëren. In de achtste minuut wordt Maikel Kieftenbeld, die was doorgebroken, onderuit geschoffeld. Strafschop voor de FC en rood voor de dader, Mats van Huijgevoort. Paco van Moorsel neemt de penalty, mist maar schiet de rebound binnen. 1-0 voor de thuisploeg!

 

FC Groningen is vervolgens veel beter; Feyenoord loert op de counter. Na een kwartier lanceert Leandro Bacuna een goed schot. Feyenoord-goalie Ronald Graafland weet met moeite te redden.

 

In de 21e minuut brengt Hilal Ben Moussa de stand met een schitterend doelpunt op 2-0! Hij scoort met een mooie boogbal vanaf ca. 18 meter; de bal belandt precies in de hoek. De keeper van Feyenoord maakt vanavond een zwakke, onzekere indruk.

 

Aanwezig o.a. Virgil van Dijk, Michael de Leeuw, Stefan van der Lei, Kees Kwakman, Marco Bizot.

 

David Texeira scoort in de 26e minuut de 3-0! Hij schiet de bal met links in het doel. De assist komt van Stefano Magnasco. Leandro Bacuna, sterk spelend tot nu toe, zette de aanval op. Ook Stefano Magnasco speelt tot nu toe een sterke partij!

 

Ook present: Robert Maaskant, Joop Gall en Henk Veldmate.

 

Een minuut of vijf vóór de rust krijgt Yoëll van Nieff de laatste waarschuwing van arbiter Rob Dieperink, na een overtreding op Guyon Fernandez. De verdediger weet van wanten en schuwt de fysieke duels nimmer!

 

Een echte wedstrijd is het al lang niet meer; het klasseverschil is groot. FC Groningen is veel en veel sterker. Desondanks weten de Rotterdammers in de 40e minuut bij hun eerste aanval te scoren. De verdediging van FC Groningen zit te slapen, en Guyon Fernandez kan zomaar uithalen. Luciano is volstrekt kansloos. Het staat 3-1. Met name Nick Bakker, verder prima spelend (heeft overigens maar weinig te doen), en vooral Yoëll van Nieff zagen er nait te best oet. Fernandez was hun man... Het tegendoelpunt was zeker niet gevallen als de thuisploeg iets minder slordig had gespeeld.

 

(Yoëll van Nieff zien we liever centraal achterin in plaats van linksachter. Hij speelde vorige week tegen Jong ajax echter controlerend op het middenveld. Misschien heeft hij er moeite mee om steeds weer op een andere positie te spelen.)

 

Inmiddels hebben we Bas Roorda, Johan Kappelhof. Lorenzo Burnet en Género Zeefuik ook gesignaleerd.

 

Op slag van rust krijgt Jong Feyenoord nog een vrije trap na een overtreding van Maikel Kieftenbeld. Hieruit vloeit geen verdere schade voor Jong FC Groningen. Even later is het rust en kunnen we ontdooien! Het is hier nl. weer steenkoud...

 

Tweede helft

FC Groningen begint ongewijzigd aan de tweede helft. Jong Feyenoord komt wat beter uit de kleedkamers, maar het leidde nog niet tot gevaarlijke situaties.

 

Helaas moeten we constateren dat Mitchell Schet ook in het tweede elftal geen potten kan breken... Hij lijkt zeker nog niet op weg naar een basisplaats in het eerste elftal. Het zou ons niet verbazen als Leandro Bacuna zaterdag weer een kans wordt gegund. Vandaag maakt Bacuna het zeker waar.

 

Glimlachend zien we trouwens dat regerend landskampioen Jong FC Twente thuis met 0-2 achterstaat tegen Jong Heracles. De Tukkers uit Twente zijn ook bij de beloften aan een rampzalig seizoen bezig en staan negende (bij twaalf ploegen).

 

Na een kwartier spelen in de tweede helft wordt er achter elkaar drie maal geel getrokken, en wel voor Maikel Kieftenbeld, Guyon Fernandeze en Ronald Graafland, de keeper van Feyenoord. Het gebeurde na een smerige overtreding van Fernandez op Paco van Moorsel. Kieftenbeld ging verhaal halen en Graafland kwam ook even langs om te informeren. Resultaat: drie maal geel.

 

De wedstrijd gaat inmiddels wat meer gelijkop. Centraal achterin staat het nu ijzersterk met Nick Bakker en Timo Letschert.

 

Schet staat aan de linkerkant, terwijl Bacuna rechtsbuiten staat. Helaas gaat er bijna niets meer over rechts. Dat is jammer, want in de eerste helft functioneerde het koppeltje Magnasco/Bacuna prima. We zouden dit duo zaterdag graag in de basis zien!

 

Halverwege de eerste helft lukt er eindelijk eens een actie van Mitchell Schet; het levert meteen gevaar op.

 

In de 64e minuut begaat Stefano Magnasco een overtreding (hij schoffelde een tegenstander 'op z'n Chileens' onderuit). Het levert hem geel en Feyenoord een vrije trap op. Het blijft echter bij 3-1.

 

FC Groningen speelt nu in een te laag tempo; de ploeg kan het Feyenoord op deze manier niet moeilijk maken. Hilal Ben Moussa speelt nu wat onopvallend; Maikel Kieftenbeld speelt zeker geen beste wedstrijd.

 

Mitchell Schet en Leandro Bacuna hebben nu van positie gewisseld. Bacuna speelt nu links en Schet rechts.

 

Matías Jones loopt hier overigens ook rond!

 

De wedstrijd kunnen we in de tweede helft rustig als een (excuus) 'zaadpot' omschrijven. Er valt niets meer te beleven.

 

Na ca. 80 minuten scoort Timo Letschert bijna uit een corner van Stefano Magnasco. Graafland redt ten koste van een nieuwe corner.

 

Jong Feyenoord wisselt: Mitchell Te Vrede gaat eruit; Vincent Janssen komt erin. FC Groningen gaat straks ook wisselen. Atilay Batbay zal in de ploeg komen. Even later vervangt hij Mitchell Schet. Burak Saban van FC Groningen A1 loopt nu warm. (Hij kwam er uiteindelijk echter niet meer in.)

 

Bij Jong FC Twente - Jong Heracles Almelo staat het 0-4, maar dit geheel terzijde ;-)

 

Even later fluit de scheidsrechter voor het einde. Jong FC Groningen steekt drie punten in de knip en stijgt naar de derde plaats! Op maandag 3 maart a.s staat de volgende wedstrijd op het programma. Tegenstander in Breda is dan Jong NAC, dat in de onderste regionen bivakkeert.


(Edit: Op 26 februari 2013 wordt er eerst nog een inhaalduel gespeeld bij Jong PSV!)

 

De reservespelers van Jong FC Groningen

 

De spelers komen het veld op

 

Wedstrijdbeeld uit de tweede helft

 

= = = = = = = = = = =

 

Om een indruk te krijgen van de sterke selectie van de gecombineerde jeugdopleiding van Feyenoord en Excelsior, die met grote regelmaat jonge talenten laat doorstromen naar het eerste elftal van Feyenoord: Jong Feyenoord/Excelsior trad vorige week aan met het volgende elftal: 

 

De Ruiter; Leerdam, Mokotjo, Van Huijgevoort, Nelom; Vormer, Singh, Goossens (61’ Van Beek); Achahbar, Te Vrede en Cissé (46’ Fernandez)

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.