Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

79 gasten online

Richairo Zivkovic komende zaterdag geschorst voor eerste elftal van FC Groningen

We hielden toch al geen rekening met zijn aanwezigheid bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal van FC Groningen dat komende zaterdagavond met PEC Zwolle moet zien af te rekenen, maar door de naam van Richairo Zivkovic kan nu al een streep. Hij zou afgelopen zaterdag met FC Groningen A1 hebben meegedaan, maar de wedstrijd van het vlaggenschip bij Willem II A1 werd afgelast. Snel werd Zivkovic bij de selectie van FC Groningen B1, waartoe hij eigenlijk behoort, gevoegd, startte tegen FC Twente B1 in de basis maar ontving zijn vierde gele kaart van dit seizoen. Bij het amateurvoetbal betekent dit: één wedstrijd schorsing.

 

De schorsing gaat a.s. woensdag in (hij mag vanavond dus nog wel meedoen in de wedstrijd van Jong FC Groningen) en is pas weer speelgerechtigd op de eerste dag nadat FC Groningen B1 een competitiewedstrijd heeft gespeeld. Aangezien B1 a.s zaterdagmiddag in actie komt is Zivkovic pas vanaf komende zondag speelgerechtigd. Ook al speelt het eerste elftal van FC Groningen op dezelfde dag als FC Groningen B1 - op grond van KNVB-regelgeving is Richairo zaterdag ook voor het duel van de hoofdmacht geschorst.  

Mocht de wedstrijd van FC Groningen B1 komende zaterdagmiddag worden afgelast, dan loopt de schorsing voor alle elftallen door, net zolang totdat FC Groningen B1 weer een wedstrijd heeft gespeeld. Daags erna mag Zivkovic weer opdraven.

 

Richairo Zivkovic, 16 jaar pas maar de enige B-junior met een profcontract, speelde in de maand december 2012 vijf wedstrijden als invaller voor het eerste elftal, ging met de eerste selectie mee naar het trainingskamp in Spanje, maar na gesprekken met de club is besloten de focus meer op de lagere elftallen en zijn schoolopleiding te leggen, aangezien de combinatie eerste elftal en HAVO verre van optimaal bleek te zijn. Dick Lukkien heeft de leiding over het traject dat er met het talent is afgesproken. 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.