Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

75 gasten online

Jong FC Groningen wint met 0-3 bij Jong NAC en stijgt naar tweede plaats

Dick Lukkien is amper bekomen van de busreis naar Kerkrade of hij werd opnieuw naar het andere eind van het land gestuurd. Het door hem getrainde Jong FC Groningen nam het vanavond in Etten-Leur op Sportpark De Lage Banken (thuishaven van o.a. sc Unitas '30) nl. op tegen Jong NAC Breda, dat als hoofdtrainer Anton Joore heeft; Rob Penders is zijn assistent.

 

Lukkien had de beschikking over zes A-selectiespelers, te weten Nick Bakker, Henk Bos, Emil Johansson, Paco van Moorsel, Tim Sparv en Filip Kostic. Naast reguliere beloftenspelers werd de selectie aangevuld met maar liefst vijf spelers van FC Groningen A1, en wel Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Marciano van Leyenhorst, Desevio Payne en Burak Saban.

 

Opstelling FC Groningen tegen Jong NAC Breda:

Van der Lei (jarig vandaag, hij wordt 20!); Batbay (34' Payne), Letschert, Bakker (aanvoerder), Johansson; Ben Moussa, Van Moorsel (67' Saban), Sparv; Bos, Hagenauw (A1) (46' Hagenauw), Kostic

Bankbezetting: Joey Potveer, Alex Cristovao, Marciano van Leyenhorst, Burak Saban, Noureddine Boutzamar, Desevio Payne

 

Timo Letschert raakte gisterochtend op de training overigens licht geblesseerd (zie verslag met foto's); desondanks was hij vanavond gelukkig gewoon inzetbaar. De rechter centrale verdediger groeide uit tot beste man van het veld.


Eindstand: 0-3; live wedstrijdinfo's staan verderop!

 

De spelersbus van FC Groningen in Etten-Leur

Opstelling Jong NAC Breda:
Tim Coremans (aanvoerder), Yorik van Deelen, Gautam Kalpoe, Ruben Hollemans, Oguzhan Kazanci, Peter Gommeren, Joey van der Velden, Thilo Leugers (46' Faisal Bensiali), Junior Ebobo (67' Thomas Wuyts), Martin La Cruz, Nadir Çiftçi

Bankbezetting: Faisal Bensiali, Mardoche Mputu, Thomas Wuyts, Daan de Blank, Mounir El Allouchi, Safi Esmati, Bryan Struis

 

Scoreverloop:

66' 0-1 Kostic 

79' 0-2 Cristovao

85' 0-3 Cristovao

 

Onze Android App-maker Nars Broekhart is vanavond in Etten-Leur aanwezig; we berichten derhalve live over de wedstrijd:

 

Eerste helft

De wedstrijd op Sportpark De Lage Banken is begonnen! In de eerste minuten zoekt Jong FC Groningen gelijk de aanval maar lijdt een aantal keren onnodig balverlies. Henk Bos mag de eerste corner nemen, Tim Sparv kopt de bal maar te zacht - de bal is een makkelijke prooi voor keeper Coremans. NAC probeert in de counter gevaarlijk te worden maar komt nog niet voor het doel van de jarige Stefan van der Lei.

 

Grote kans voor FC Groningen: Arjen Hagenauw loopt vrij op keeper Coremans af. Hij wil de bal breed leggen op Kostic maar doet dit helaas te slap - corner! Ook bij een volgende kans brengt de keeper van NAC redding op een schot van Hagenauw, het levert wederom een corner op voor FC Groningen. Aan de andere kant komt NAC een keer voor het doel van Van der Lei, maar hij heeft geen moeite met de slappe volley. Na een rush van Johansson komt de bal via de scheidsrechter bij Kostic die voorlangs schiet. Kortom: Groningen maakt het spel in de eerste 20 minuten. Na een wat rommelig begin is de ploeg van Dick Lukkien nu lekker aan het voetballen!

 

 

Gelukkig blijft Van der Lei wel attent. Zo brengt hij redding na een schot vanaf 16 meter. NAC komt in het vervolg steeds beter in de wedstrijd en heeft de laatste minuten al een aantal corners verdiend. De verdediging loopt te slap te dekken en Dick Lukkien laat zijn onvrede hierover blijken. Nu gelukkig weer een goede actie van Jong FC Groningen van Kostic. Hagenauw schiet vervolgens hoog over. In de tegenstoot kan een speler van NAC vrij op Van der Lei aflopen. Stefan redt echter voortreffelijk! Na een goede verdedigende actie van Timo Letschert die een steekbal onschadelijk maakt, zorgt hij voor een een snelle omschakeling die Groningen een corner oplevert. Toch is NAC in deze fase de sterkere ploeg. Bij Jong FC Groningen loopt Desevio Payne al in de eerste helft warm. Ligt hier een blessure aan ten grondslag? Inmiddels loopt ook Alex warm. Nog vóór de rust wordt Atilay Batbay vervangen door Desevio Payne, rechtsback van FC Groningen A1.

 

Op een heel goed schot van Hilal Ben Moussa redt keeper Coremans uitstekend. Arjen Hagenauw had ook in dit geval voor eigen succes mogen en misschien zelfs moeten gaan. Al met al spelen de beloften in de eerste helft onder de maat. Inmiddels hangt de 1-0 voor NAC in de lucht, maar tot nu toe weet Van der Lei zijn doel nog schoon te houden. Nu is het rust en kan Dick Lukkien de boel weer even op scherp zetten...

 

Tweede helft

De tweede helft is inmiddels begonnen. Er heeft één wissel plaatsgevonden: Alex Cristovao is voor Arjen Hagenauw in de ploeg gekomen. Volgens verslaggever Nars is Filip Kostic met een 'afstandsschot richting Breda' aan de tweede helft begonnen. Ook Henk Bos heeft zijn vizier nog niet helemaal op scherp staan want ook zijn schot gaat naast. FC Groningen speelt nu rustiger dan in het tweede deel van de eerste helft en zoekt beheerst de aanval. Toch spelen veel FC'ers vanavond onder de maat. Ook nu vliegt er weer een bal hoog over het doel van NAC, na een aanval via Letschert, Bos, Van Moorsel en uiteindelijk Kostic. Nick Bakker en Henk Bos kunnen vanavond niet overtuigen. Beiden spelen te slap.

 

Beide teams zijn in de tweede helft aardig aan elkaar gewaagd. En dan valt toch eindelijk het doelpunt voor FC Groningen! Filip Kostic scoort op aangeven van Alex Cristovao de 0-1. Hier ging een goede actie van Paco van Moorsel aan vooraf. Even later komt Burak Saban voor Paco van Moorsel in het veld. FC Groningen is na het doelpunt los gekomen. Net als tegen ajax heeft het doelpunt Kostic vleugels gegeven. Hij scoort bijna de 0-2, wederom op aangeven van Alex. Diezelfde Alex scoort 10 minuten voor tijd met een mooie volley de 0-2 en lijkt hiermee de wedstrijd te beslissen. Dit doelpunt kwam voort uit een assist van A1-back Desevio Payne die vanavond zijn debuut maakte in een officiële wedstrijd van de beloften van FC Groningen! Vijf minuten vóór tijd weet Alex de voorsprong zelfs verder uit te bouwen. Hij scoort de 0-3 op aangeven van Emil Johansson waarbij Alex zijn lichaam goed gebruikt. En zo komt er toch nog een grote uitslag op het scorebord. In de laatste 20 minuten is Groningen helemaal los en speelt de sterren van de hemel. Leuk om te zien!

 

Door deze overwinning is Jong FC Groningen gestegen naar de tweede plaats in de Beloften Eredivisie! Man-of-the-match volgens onze verslaggever Nars: bikkelharde verdediger Timo Letschert! Maar we willen ook het goede spel van spits Alex Cristovao niet tekort doen. Ook hij verdient een pluim voor zijn wedstrijdinstelling en het spel dat hij liet zien!

 

Door Nars gemaakte foto's vanuit Etten-Leur:

 

foto01
foto02
foto03
foto04
foto05
foto06
foto07
foto08
foto09
foto10
foto11
foto12
foto13
foto14
01/14 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = = =

 

Eerder schreven we al:

 

Jong FC Groningen is het aan z'n stand verplicht om het duel te winnen. Het staat op een derde plaats met 21 uit 12, terwijl de Brabanders voorlaatste staan en uit het eerste dozijn wedstrijden slechts acht punten wisten te peuren. De beloften stijgen bij een zege naar de gedeelte tweede plaats. Het heenduel eindigde op 29 oktober 2012 in een 2-0 overwinning voor de Groningers; trefzeker waren die avond Timo Letschert en Tom Hiariej. Matías Jones was verantwoordelijk voor beide assists.

 

Een blik op de huidige stand leert ons dat de beloften van FC Groningen een prima seizoen draaien: 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.