Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

197 gasten online

Jong FC Groningen wint ruim bij Jong N.E.C./FC Oss: 0-3

Vanavond kwam Jong FC Groningen weer in actie, en wel tegen het gecombineerde beloftenelftal van N.E.C. en FC Oss. Jong FC Groningen wist deze wedstrijd met 0-3 te winnen door doelpunten van David Texeira en Henk Bos in de eerste helft en een doelpunt van Filip Kostic in de tweede helft. De score had hoger kunnen uitvallen als de kansen beter waren benut.

 

Jong FC Groningen won de heenwedstrijd op 20 november jl. slechts met de allergrootste moeite. Nick Bakker scoorde het winnende doelpunt pas in de 88e minuut in een wedstrijd waarin David Texeira de score eerder al had geopend waarna Jong N.E.C./FC Oss snel langszij was gekomen.

 

Opstelling Jong FC Groningen: Luciano; Batbay, Letschert, Kappelhof, Van Nieff; Schet, Saban, Ben Moussa (aanvoerder); Bos, Texeira, Kostic

Op de bank zitten naast Stefan van der Lei en Alex Cristovao uitsluitend spelers van de A1: Ron Janzen, Hans Hateboer en Noureddine Boutzamar. Burak Saban, middenvelder van FC Groningen A1, start in de basis omdat Paco van Moorsel zich ziek moest afmelden.

 

Opstelling Jong NEC/FC Oss: Stockentree, Diao, Janssen, Robertson, Stutter, Foor, De Looyer, Van den Meiracker, Wattamaleo, Tutuarima, Johnsson

 

Kijk verderop voor een wedstrijdverslag van onze correspondent Nars Broekhart, inclusief een aantal foto's vanuit Nijmegen!

Scoreverloop:

15´0-1 Texeira (assist: Schet)

29' 0-2 Bos (vrije trap)

54' 0-3 Kostic (Letschert)

 

Eerste helft:

De wedstrijd is onder toeziend oog van Alex Pastoor begonnen! Filip Kostic zorgt gelijk voor het eerste gevaar. Na een goede actie van hem mag Groningen een corner nemen. De Nijmegenaren beginnen lekker fel en brutaal aan de wedstrijd. Groningen speelt in de eerste minuten in een te laag tempo om het NEC gelijk moeilijk te maken. Een vrije trap van Kostic levert geen gevaar op omdat Filip de bal veel te slap schiet. De eerste echte kans van de wedstrijd is voor NEC dat het heft nu duidelijk in handen neemt. Groningen speelt te wild en ongecontroleerd.

 

Groningen herpakt zich met een beste kans voor Henk Bos. De keeper van NEC redt met zijn benen. Na een kwartier spelen is het raak uit een mooie aanval die begon bij Van Nieff. Hij kwam goed tussen man en bal waarna Henk Bos er met de bal vandoor ging en Schet bediende. Die leverde een keurige assist op David Texeira: 0-1!

 

Na de openingstreffer komt Groningen tot rust en begint echt te voetballen. Een 3 tegen 3 situatie wordt door Groningen slecht uitgespeeld en even later redt de keeper van NEC attent 1 op 1 tegen Schet. Groningen had al wel 3-0 kunnen voorstaan. In het eerste half uur valt Johan Kappelhof in positieve zin op. Hij speelt sterk in de centrale verdediging. Ook Hilal Ben Moussa speelt een goede wedstrijd. Filip Kostic speelt tot nu toe wat ongelukkig. A1-speler Burak Saban voetbalt lekker mee en vormt een goed koppel met Hilal.

 

Na een half uur verdubbelt FC Groningen de voorsprong. Henk Bos schiet een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied heerlijk in de rechter kruising: 0-2! NEC komt er niet meer uit. Van den Meiracker krijgt een gele kaart na een zware overtreding op Kostic. Dit loopt inmiddels weliswaar weer, maar lijkt aangeslagen. Alex loopt warm, maar Kostic is vastberaden en zet door.

 

Een mooie pass van Ben Moussa is net te scherp voor Texeira. Groningen speelt sterk, NEC heeft het moeilijk. Henk Bos wordt vlak voor rust nog omver gebeukt door een speler van NEC maar de scheidsrechter laat doorspelen. En dan is het rust in Nijmegen!

 

Tweede helft

De tweede helft is begonnen! Beide ploegen zijn met dezelfde 11 spelers aan het tweede bedrijf begonnen. Jong FC Groningen begint wat slordig aan de tweede helft waardoor NEC een goede kans krijgt. Filip Kostic is goed aan de tweede helft begonnen en laat zich met een paar goede acties zien. Kappelhof blijft sterk spelen achterin en geeft weinig tot niets weg. David Texeira verricht veel nuttig werk maar speelt niet heel opvallend vanavond.

 

Na een schandalige overtreding op Kappelhof krijgt De Looyer geel. Na een korte, iets mindere fase aan het begin van de tweede helft pakt de FC de draad weer op. Na 10 minuten in de tweede helft kan Groningen de voorsprong verder uitbouwen. Filip Kostic weet een lange bal van Letschert op waarde te schatten en schiet na een goede loopactie de 0-3 tegen de touwen!

 

Na een goede combinatie van Texeira en Kostic krijgt Van Nieff de kans op de 0-4, maar het lukt hem niet de bal daadwerkelijk in het doel te werken. Ben Moussa, vanavond de aanvoerder van Jong FC Groningen, valt op door zijn goede coaching. Na ruim een uur spelen nog een goede kans voor de Groningers. Van Nieff levert de bal na een rush langs de zijlijn keurig af bij Kostic die een man uitkapt en Schet op maat bedient maar het schot van Schet is niet goed genoeg. Net als in voorgaande wedstrijden is Filip Kostic na zijn doelpunt helemaal los. Hij gooit nu de trucendoos open en laat zien wat hij in z'n mars heeft.

 

NEC heeft een moeizame avond en kan geen tegengas meer geven. Toch moet ook Luciano nog een redding verrichten, gelukkig is de Braziliaan scherp gebleven. David Texeira kan al met al vanavond niet overtuigen, ondanks zijn doelpunt. Na een goede bal van Kappelhof op Schet bedient laatstgenoemde Kostic, maar zijn schot mist de nodige overtuiging.

 

Wissel bij Jong FC Groningen: Cristovao komt voor Schet in het veld. Hij laat zich gelijk zien met een goede kans en bijna-doelpunt! Even later laat hij alweer zien uit te groeien tot een waardevolle, doelgerichte spits.

 

Tweede wissel bij Jong FC Groningen: Noureddine Boutzamar vervangt Burak Saban voor de laatste 10 minuten van de wedstrijd. NEC laat zich ook nog een keer zien met een knal van Foor op de lat. In de slotfase, waarin FC Groningen 4-4-2 is gaan spelen, laat Texeira zien toch niet helemaal scherp te zijn. Eerst reageert hij niet alert op een goede bal van Ben Moussa en vervolgens mist hij na een goede actie van Henk Bos voor open doel.

 

Jong FC Groningen mag terugkijken op een prima wedstrijd waarin de ploeg echt een klasse beter was dan de tegenstander. Conclusie van onze verslaggever Nars: Hilal Ben Moussa was wat hem betreft de man van de wedstrijd. Hij houdt goed overzicht en brengt rust in het spel, coacht goed en heeft een aantal hele goede passes afgeleverd. Ook verdedigend stond hij zijn mannetje. Timo Letschert en Johan Kappelhof vormden vanavond een sterk centraal duo achterin. Hoewel Mitchell Schet en David Texeira zeker niet slecht speelden, had Nars van dit tweetal toch wel meer verwacht. Filip Kostic bloeide, net als in voorgaande wedstrijden, helemaal op na zijn doelpunt. Hoewel hij veel acties maakte, was zijn optreden niet helemaal overtuigend. Er ging toch ook wel het een en het ander mis. Burak Saban, speler van de A1, deed goed mee maar had nog wel de aardig veel coaching nodig. Niet meer dan logisch overigens.

 

Door de overwinning van vanavond en de winst van Jong Heerenveen bij FC Utrecht, staat de ploeg van Dick Lukkien stevig op de tweede plek in de beloften eredivisie. De voorsprong op nummer drie Utrecht bedraagt nu 3 punten. Koploper blijft Jong Heerenveen met een voorsprong van 7 punten op de Trots van het Noorden. Dinsdag 2 april spelen de twee noordelijke clubs op Corpus den Hoorn tegen elkaar.

 

Fotoreportage vanuit Nijmegen

 

foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
1/7 
start stop bwd fwd

 

Het volledige programma van de 15e speelronde en de huidige stand, waaruit blijkt dat er her en der nog wat inhaalduels gespeeld zullen moeten worden: 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.