Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

54 gasten online

Jong FC Groningen - Jong sc Heerenveen; eindstand: 2-3

Vanavond werd de absolute topper in de belofteneredivisie gespeeld. Op Sportpark Corpus den Hoorn trof de dit seizoen zeer goed presterende formatie van Dick Lukkien op de koploper uit Heerenveen. Helaas wist Jong FC Groningen, dat via Paco van Moorsel nog wel op voorsprong was gekomen, de wedstrijd niet te winnen. Nog in de eerste helft scoorde Ziyech de gelijkmaker voor de Friezen, en vlak na rust wist hij nog twee keer het net te vinden. Paco van Moorsel kon de achterstand nog wel terugbrengen op 2-3, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Zwaarder dan het verlies van de drie punten woog vanavond echter het verlies van aanvoerder Nick Bakker die per brancard het veld moest verlaten.

 

Inmiddels is duidelijk geworden dat Nick Bakker met een knieblessure voor verder onderzoek naar het ziekenhuis is gebracht. Verzorger Henk Hagenauw is bij hem. Nick had ook toen hij weg werd gebracht nog erg veel last van zijn knie. Hij had iets horen knappen. We vrezen derhalve voor een gescheurde kruisband of, in het gunstigste geval, een meniscusblessure. Nick is inmiddels weer thuis; door vocht in het knie is een diagnose nog niet mogelijk. Morgen of overmorgen zal er een MRI-scan gemaakt worden. We wensen Nick vanaf deze plek heel veel sterkte! Kop d'r veur!


Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

 

Reportage FC Groningen TV over de blessure van Nick Bakker:

 

Scoreverloop:

Eerste helft

10' 1-0 Van Moorsel (assist: Bos)

43' 1-1 Ziyech (volgens de KNVB was Mark Uth de doelpuntenmaker)

Tweede helft

48' 1-2 Ziyech

52' 1-3 Ziyech

70' 2-3 Van Moorsel (assist: Kostic)

 

Opstelling Jong FC Groningen: Luciano, Kappelhof, Letschert, Bakker, Van Nieff, Femi, Van Moorsel, Ben Moussa, Bos, Cristovao, Kostic

Bankbezetting: Batbay, Saban (A1), Zivkovic, Francisco, Van Leyenhorst (A1), Potveer

 

Opstelling Jong Heerenveen: Zuiverloon, Van La Parra, Schmidt, Marecek, Wouda, Uth, Streutker, Ziyech, Otigba, Heerkes, Slagveer

 

Wedstrijdverslag

 

De wedstrijd is inmiddels begonnen! Onder toeziend ook van o.a. Robert Maaskant, Henk Veldmate en Ron Jans en heel veel spelers van het eerste elftal rolt de bal inmiddels op Corpus den Hoorn. Luciano kan zich gelijk onderscheiden met een mooie redding op een vrije trap van Heerenveen. Na 10 minuten staat het al 1-0 voor de thuisploeg. Na een splijtende pass van Henk Bos kan Van Moorsel vrij op de keeper Wouda van Heerenveen aflopen en dezelfde keeper omspelen.

 

Trainer Dick Lukkien maant zijn mannen voortdurend om druk te houden. Mede hierdoor is het een leuke, snelle pot. Kappelhof begint gretig en komt vaak op aan de rechter kant. Hiermee zorgt hij voor gevaar, zoals na ruim 20 minuten wanneer hij alleen met een overtreding afgestopt kan worden. Kostic neemt de vrije trap maar kan niet voor gevaar zorgen.

 

Even later schrikken bij de Groningers. Na een duel (geen overtreding!) schreeuwt Nick Bakker het uit van de pijn en moet op de brancard. Het ziet er niet goed uit... Batbay komt voor hem in de plaats. Hij gaat als rechtsback spelen terwijl Kappelhof hierdoor naar het centrum van de verdediging is verhuisd.

 

De trieste aftocht van Nick Bakker...

 

Hilal Ben Moussa toont zich ook vanavond weer een creatieve middenvelder, is heel actief, biedt zich een en kan ons met zijn spel bekoren. Hij is na het uitvallen van Nick Bakker de aanvoerder vanavond.Na een kleine 40 minuten verslikt Luciano zich bijna in een bal maar herstelt zich wel. Toch ziet het er knullig uit wat de Braziliaan doet. Van Nieff is vanavond niet zo sterk in de omschakeling. Als hij sneller zou kunnen schakelen, zou er nog behoorlijk winst mee te boeken zijn. Hij is echter ook nog maar eerstejaars beloftenspeler. Aan Groninger kant kunnen ons, naast Ben Moussa, ook Henk Bos en ook Alex Cristovao bekoren.

 

We hebben vanavond voor de verandering te maken met een goed fluitende scheidsrechter die veel door laat. Erg fijn!

 

Vlak voor rust nog een hachelijke situatie voor het doel van Luciano. Na een overtreding van Batbay krijgt Heerenveen een vrije trap op een gevaarlijke plek. Heerenveen krijgt vervolgens ook nog een corner die Luciano klemvast heeft.

 

Vlak voor rust scoort Heerenveen dan toch nog de gelijkmaker. Na een overtreding van Van Nieff op de watervlugge Slagveer krijgt Heerenveen een vrije trap. De bal lijkt over alles en iedereen heen te gaan maar wordt kennelijk toch nog aangeraakt en verdwijnt achter Luciano in het doel. De scheidsrechter moet nog even sussend optreden bij irritaties tussen Van Nieff en Slagveer en dan is het, na een laatste corner voor Heerenveen, rust! In de eerste helft ging de wedstrijd aardig gelijkop, waarbij Heerenveen iets meer balbezit had. Beide ploegen wist niet echt veel te creëren.

 

Tweede helft

Inmiddels zijn de ploegen aan de tweede helft begonnen! Al snel komt Heerenveen op voorsprong. Wederom is het Ziyech, deze keer met een afstandsschot na een voorzet vanaf links van Slagveer: 1-2. De Friezen zijn duidelijk beter uit de rust gekomen en zoeken nadrukkelijk de aanval. Bij Groningen lopen Zivkovic en Saban warm. En alsof het nog niet erg genoeg is, weet Ziyech Femi te bal te ontfutselen en haalt meteen uit, met de buitenkant van de voet. Wat een doelpunt...

 

Als Heerenveen vanavond wint, het daar lijkt het vooralsnog verdacht veel op, is de ploeg al bijna kampioen. Nadat keeper Wouda een schot van Kostic onschadelijk heeft gemaakt, brengt een verse kracht: Zivkovic mag zich klaarmaken, hij komt voor Femi in de ploeg.

 

Ziyech ontvangt een gele kaart na een overtreding op Van Nieff. We kunnen er niet omheen, Heerenveen heeft een aantal bijzonder irritante spelers in de gelederen. Naast Ziyech valt ook Slagveer in negatieve zin op. Bij Groningen scoort Timo Letschert nog een gele kaart.

 

Heerenveen blijft erg gevaarlijk, Groningen kan niet veel kansen afdwingen. Mogelijk zijn de spelers ook onder de indruk van wat hun ploegmaat Bakker is overkomen. Luciano keept gelukkig een prima wedstrijd en weet een aantal ballen goed te pakken. 

 

In de 70ste minuut kan Paco van Moorsel iets terug doen, uit een mooi één-tweetje met Kostic weet hij het net te vinden: 2-3! Even later is het Zivkovic die eigenlijk moet scoren, maar zijn kopbal gaat over.

 

Van la Parra wordt naar de kant gehaald, Fennich komt voor hem in de plaats. Vervolgens is het Henk Bos die met een goed schot voor gevaar zorgt, maar keeper Wouda niet kan verrassen. Wel krijgt FC Groningen een corner.

 

De scheidsrechter is het nu helaas een beetje kwijt. Eerst trapt hij in toneelspel van Van la Parra (nog voor diens wissel), vervolgens ook in toneelspel van Schmidt en fluit niet als Henk Bos onderuit wordt gehaald. Beetje jammer. Groningen is nu wel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Heerenveen blijft wel gevaarlijk in de counter, en Ziyech is wel duidelijk de man-of-the-match. 10 minuten voor het einde schiet hij snoeihard over. Het is een leuke wedstrijd om naar te kijken!

 

Groningen speelt in de absolute slotfase heel aanvallend. Zivkovic en Cristovao spelen samen in de spits. Een gelijkspel zou inmiddels zeker verdiend zijn, maar het staat goed bij Heerenveen achterin. En nog steeds blijft Heerenveen gevaarlijk in de counter. Nog 1 minuut en de extra tijd... Heerenveen wisselt nog een keer, drievoudig doelpuntenmaker Ziyech gaat eruit, Basacikoglu komt erin. Diep in blessuretijd botst Luciano, goed uit zijn doel gekomen, op een Slagveer van Heerenveen. Beide spelers hebben last maar kunnen verder. En dan is het afgelopen... Helaas weet Jong FC Groningen de gelijkmaker dus niet meer te scoren. 

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_3381
DSC_3387
DSC_3403
DSC_3410
DSC_3413
DSC_3414
DSC_3446
DSC_3458
DSC_3469
DSC_3471
DSC_3473
DSC_3483
DSC_3507
DSC_3515
DSC_3518
DSC_3535
DSC_3568
DSC_3574
DSC_3578
foto3
01/20 
start stop bwd fwd

 

De huidige stand: 

 

 

De heenwedstrijd eindigde op 27 november jl. in een nogal geflatteerde 1-0 overwinning voor de Friezen. De Friezen verloren deze competitie alleen bij Jong Feyenoord/Excelsior; Jong Grunn stond dit seizoen drie maal met lege handen.

 

Afgaande op de training van gisterochtend, die verrassend genoeg overigens niet door Robert Maaskant werd geleid maar door Erwin van de Looi, Dick Lukkien (weer beter), Marcel Groninger en Ruud Hesp, kunnen we vanavond namens de A-selectie Luciano, Johan Kappelhof, Nick Bakker, Henk Bos, Femi, Paco van Moorsel en Filip Kostic in actie zien.

 

Afwezig op de training van Tweede Paasdag waren overigens Género Zeefuik, Leandro Bacuna, David Texeira, Virgil van Dijk, Maikel Kieftenbeld en Stefan van der Lei. Wel present waren de aan SC Veendam uitgeleende Robby Holder en Jesse Renken.

 

 

Fotoreportage van de training van Tweede Paasdag van Eric Smit:

 

DSC_3099
DSC_3106
DSC_3108
DSC_3114
DSC_3117
DSC_3119
DSC_3122
DSC_3130
DSC_3138
DSC_3162
DSC_3169
DSC_3178
DSC_3195
DSC_3203
DSC_3207
DSC_3208
DSC_3220
DSC_3221
01/18 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.