Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

FC Groningen test 'oude bekende' Yuran da Cunha (18)

FC Groningen A1 speelde vanavond de laatste wedstrijd in het kader van het zgn. nederlagentoernooi. Het trad op Sportpark Oldehove aan tegen het eerste elftal van OKVC. Tijdens eerdere duels in dit toernooi heeft het vlaggenschip van de jeugdopleiding een aantal proefspelers uitgetest, en vandaag was het niet anders. In actie bij FC Groningen A1 kwam vanavond Yuran da Cunha. Da Cunha werd op 8 juni 1994 geboren en bezit de Kaapverdische nationaliteit; hij komt momenteel uit voor de jeugdopleiding van het in zwaar weer verkerende Beerschot uit België.

 

FC Groningen A1 won de wedstrijd vanavond met 0-10; Yuran da Cunha scoorde één doelpunt.

 

Hij is een linker middenvelder die ook in de aanval uit de voeten kan. Da Cunha is nu 18 jaar en een tweedejaars A-junior. Hij is sinds vrijdag 5 april jl. op proef bij FC Groningen A1; zijn stage loopt tot en met deze week. Hij heeft inmiddels aangegeven het niveau bij FC Groningen A1 hoger te vinden dan bij de beloften van Beerschot. Mocht zijn proefperiode uitmonden in een overgang naar de Trots van het Noorden, dan komt hij in aanmerking voor een plekje in Jong FC Groningen, dat komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid getraind zal worden door Paul Raveneau, de huidige trainer van FC Groningen A1.

 

Wie de jeugdopleiding al een aantal jaren volgt, die kent Yuran nog uit het seizoen 2005-2006. Hij stroomde toen in de jeugdopleiding van FC Groiningen in en startte in het door Peter Hoekstra (komend seizoen deel uitmakend van de staf van de eerste selectie en mogelijk de nieuwe trainer van FC Groningen A1) getrainde FC Groningen D2; hij kwam over van Appingedam E1.

Een seizoen later staat hij al niet meer of de elftalfoto van de D-junioren van de jeugdopleiding. Hij mocht nl. niet in Nederland blijven en zocht zijn heil bij Germinal Beerschot, zoals het huidige Beerschot AC (dat gisteravond zijn betaald voetbal-licentie ingetrokken zag worden) toen nog heette. Peter Hoekstra in het FC Groningen Journaal van mei 2010: "De spelers die toen (2005-red.) opvielen, zijn er nu ook nog steeds bij. Behalve één jongen, Yuran da Cunha. Hij mocht helaas niet in Nederland blijven en voetbalt nu bij Germinal Beerschot in België. Laatst had ik nog contact met hem. Da Cunha sluit volgend jaar al aan bij de beloften van Germinal. Hij is echt een bijzonder talent. Ik vind het mooi de ontwikkeling van die spelers te blijven volgen."

  

Wij hopen dat we Yuran da Cunha binnenkort opnieuw bij FC Groningen mogen begroeten!

 

Yuran da Cunha, gisteren op de training

(foto: Marcel Middelbos)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.