Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

111 gasten online

Hilal Ben Moussa en Timo Letschert tekenen tweejarig contract bij FC Groningen; volgend seizoen eerste elftal

Hilal Ben Moussa (20) en Timo Letschert (19), twee spelers die tot nu toe op amateurbasis voor Jong FC Groningen uitkwamen, hebben een tweejarig contract bij FC Groningen getekend, zo bericht FC Groningen op de clubsite. Beide spelers zullen komend seizoen deel uitmaken van het eerste elftal, dat dan getraind zal worden door Erwin van de Looi met Dick Lukkien en Marcel Groninger als zijn assistenten.

 

Erwin van de Looi: "Er zal zeker nog wat bij moeten komen; er is absoluut ruimte voor versterkingen"

Erwin van de Looi, komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer, komt vandaag in de papieren editie van Voetbal International aan het woord. Hij roemt de jeugdopleiding van FC Groningen, maar zegt dat er ook nog wat versterkingen van buiten gehaald moeten en ook kunnen worden: "Er is absoluut ruimte voor versterkingen. Het is ook niet zo dat we alleen op de jeugdopleiding inzetten omdat er minder geld is. We hebben gewoon een uitstekende opleiding met veel potentie. Aleen kun je niet met een jeugdteam de Eredivisie in. Er zal zeker nog wat bij moeten komen. Dat gaat vaak maar om één of twee spelers. Als jij een goede centrale verdediger hebt en iemand die de goals maakt, dan kun je in de Eredivisie al het verschil maken. Kijk maar naar Feyenoord of Heerenveen. We zullen niet massaal gaan inkopen, maar er is wel wat mogelijk."

 

Wij maken hieruit op dat FC Groningen op zoek is naar een goede vervanger voor Virgil van Dijk of Kees Kwakman en naar een scorende, creatieve speler, wellicht een middenvelder.

Hilal Ben Moussa werd geboren op 22 mei 1992, groeide op in het Utrechtse Zuilen en stroomde aan het begin van het seizoen 2008-2009 in de jeugdopleiding van FC Groningen in. Hij verruilde de jeugd van Elinkwijk voor FC Groningen B1, dat getraind werd door Peter Moltmaker. Via B1 en A1 kwam hij al als tweedejaars A-junior bij de beloften van FC Groningen terecht.

 

Hilal scheurde op 7 augustus 2010 tijdens het Wout van Overdam Toernooi in Pijnacker zijn kruisband af, waarna het amper begonnen seizoen 2010-2011 er op slag op zat. Ben Moussa heeft zich hiervan echter zeer goed hersteld en heeft de weg omhoog helemaal teruggevonden. Pieter Huistra haalde hem eind vorig seizoen al eens bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar tot een invalbeurt kwam het toen niet.

 

Hij is een creatieve middenvelder die op 2 februari jl. zijn debuut maakte in het eerste elftal. Het betrof de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd bij AZ. 

 

Timo Letschert, geboren op 25 mei 1993 in Purmerend, trainde in maart 2012 op proef mee met FC Groningen en sloot na een tweede proefperiode in april van dat jaar aan bij Jong FC Groningen. Hij kwam als middenvelder over van de jeugdopleiding van Heerenveen/Emmen maar is inmiddels de vaste rechter centrale verdediger van Jong FC Groningen en heeft veelvuldig een solide koppel met Nick Bakker gevormd. Timo heeft inmiddels ook al het Nederlands beloftenelftal gehaald.

 

Technisch manager Henk Veldmate over beiden: "Beide spelers vervullen een sleutelrol in Jong FC Groningen en maken na de winterstop af en toe al onderdeel uit van het eerste team. Wij zien in beiden toekomst."

 

Gerelateerde artikelen:

 

04-02-2013 "Hilal Ben Moussa krijgt contractaanbieding"

07-03-2012 Timo Letschert (18) op proef bij FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.