Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

125 gasten online

Jong FC Groningen verslaat Jong Twente: 1-0; doelpunt Cristovao; assist Kostic

Langzamerhand kunnen we het restant van het competitieprogramma bij de beloften rangschikken onder de noemer 'om des keizers baard', althans voor wat betreft Jong FC Groningen. Door de nederlaag die de equipe van Dick Lukkien vorige week bij Jong Heracles Almelo leed, was de achterstand op koploper Jong sc Heerenveen tot vanavond aangegroeid tot 13 punten; de Friezen hebben bovendien nog een duel tegoed.

 

En passant is Jong FC Groningen op de ranglijst gepasseerd door Jong ajax en dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Kortom, vanavond stond er net iets meer dan de spreekwoordelijke eer op het programma in de wedstrijd tegen Jong FC Twente. De door Patrick Kluivert getrainde Tukkers stonden negende en hadden vijf punten minder dan de Groningers bij elkaar geharkt.

 

Het heenduel eindigde op 10 december jl. in een spetterende 3-7 overwinning voor Jong FC Groningen; verantwoordelijk voor de Groningse doelpunten waren Filip Kostic, Hilal Ben Moussa, Paco van Moorsel, Henk Bos, Hyun Jun Suk en Richairo Zivkovic (2x).

 

Ook zonder titelaspiraties loonde het vanavond dus de moeite om naar Eelde af te reizen. De wedstrijd werd op verzoek van het organiserende VV Actief op het mooie sportpark aan de Burgemeester Legroweg gehouden - een mooie beloning voor de organiserende vereniging die al zo vaak haar kunstgras ter beschikking heeft gesteld als de maandenlange winter voetballen op gewoon gras weer eens onmogelijk had gemaakt!

 

Eindstand: 1-0; wedstrijdverloop verderop. Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Scoreverloop: 

85' 1-0 Alex Cristovao (assist Filip Kostic)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Luciano, Batbay, Hateboer (A1), Van Nieff, Johansson, Femi (86' Renken), Van Moorsel, Ben Moussa (aanvoerder), Mennega (A1) (67' Saban), Zeefuik (57' Cristovao), Kostic

Bankbezetting: Cristovao, Saban (A1), Potveer, Renken, Van Leyenhorst (A1)


Opstelling Jong FC Twente:

Plattel, Rosales (46' Kwee), Hemmink, Bengtsson, Engberink (83' Fillinger), Pelupessy (aanvoerder), Gyasi, Janssen, Zschüsschen (74' Eghan), Hölscher, Cabral

Bank: Oosterwijk, Eghan, Fillinger, Dronkers, Yahaya, Kwee, Gebben

 

 

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

Eerste helft

Bij FC Groningen is Henk Bos zich op het laatste moment (in de warming-up) afgehaakt met een kuitblessure. In zijn plaats speelt Kevin Mennega van FC Groningen A1. Henkie neemt later plaats in de dug-out.

 

Op het zonnige sportpark van VV Actief in Eelde wordt om 18:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd. FC Groningen begint goed en krijgt al snel twee kansen in de persoon van Femi en Paco van Moorsel.

 

Na een kwartiertje spelen zien we het eerste echte wapenfeit van Jong FC Twente. Luciano pareert het schot echter moeiteloos. FC Twente wordt vervolgens iets sterker. Luciano moet opnieuw redding brengen, nu na een forse fout van Yoëll van Nieff. Aan de andere kant krijgt Género Zeefuik een goede kans; hij schiet tegen de keeper van FC twente aan.

 

Filip Kostic is in het eerste kwart van de wedstrijd prima op dreef! Het is de vraag door wie Robert Maaskant zaterdag de geschorste Mitchell Schet en Michael de Leeuw gaat vervangen. Paco van Moorsel speelt 'op tien' en dus op de positie van De Leeuw; Kostic speelt aan de buitenkant, net als Schet. Wie weet!

 

Na een klein half uur verricht Luciano een formidabele redding. De Braziliaan is goed op dreef tot nu toe! We zien kansen aan beide kanten (de grootste mogelijkheden waren voor de gasten), 't is een leuke pot. Helaas valt de laatste bal bij FC Groningen vaak net niet goed.

 

Hans Hateboer van FC Groningen A1 doet het centraal achterin prima!

 

Zo tegen het einde van de eerste helft loopt Alex Cristovao warm. We denken dat het de bedoeling is dat Género Zeefuik vandaag één helft speelt, met het oog op komende zaterdag.

 

Rosales van FC Twente begaat een smerige overtreding op Paco van Moorsel. Hij krijgt hiervoor niet eens geel, onbegrijpelijk!

 

Na een laatste schot voorlangs van Filip Kostic zit de eerste helft erop!

 

Tweede helft

Jong FC Groningen wisselt vooralsnog niet. Género Zeefuik speelt dus nog steeds. Bij Jong FC Twente is Kwee voor Rosales in de ploeg gekomen. Overigens leidt Jong sc Heerenveen met 1-2 bij Jong PSV en Jong ajax staat thuis met 0-2 achter tegen FC Utrecht; de Amsterdammers spelen met tien man (2x geel voor De Kamps). Bij deze tussenstanden zijn de Friese beloften kampioen.

 

Alex Cristovao loopt nog steeds warm, hij zal straks toch vast en zeker in de ploeg worden gebracht.

 

De enthousiaste Kevin Mennega wil vanavond duidelijk ene beetje te graag. Dit leidt soms tot onnodig balverlies. Na een klein kwartier spelen in de tweede helft staat Alex Cristovao klaar om in te vallen. Eerst nog een mooie actie van Hilal Ben Moussa; daarna de wissel: Alex Cristovao komt in de 57e minuut voor Género Zeefuik. Alex krijgt meteen een grote kans, maar hij wacht te lang met hert terugleggen van de bal waarna keeper Plattel kan ingrijpen.

 

Jong FC Groningen blijft doorgaan. Bij winst gaan de Groningers over Jong ajax heen! Een schot van Hilal Ben Moussa wordt door Plattel naast getikt.

 

Onder de aanwezigen zien we de uit Finland teruggekeerde Robby Holder.

 

Alex Cristovao valt leuk in, dat moet gezegd! Na een sterk begin is Filip Kostic wat weggezakt; hij speelt nu wat onopvallender. We denken dat hij echt wedstrijden op het hoogste niveau nodig heeft.

 

Inmiddels maakt Burak Saban van FC Groningen A1 zich klaar om in te vallen. Hij komt in de ploeg voor Kevin Mennega, wiens krachten zijn weggevloeid.

 

Als we kijken naar Paco van Moorsel en Hilal Ben Moussa, twee mogelijke vervangers van Michael de Leeuw, dan kunnen we stellen dat Paco in de eerste helft beter was, en Hilal, die sowieso een sterke partij speelt, in de tweede helft beter was.

 

De stand is met nog een kwartiertje te spelen nog altijd 0-0. Jong FC Groningen is wel de bovenliggende partij.

 

Jong ajax staat inmiddels zelfs met 0-3 achter tegen Jong FC Utrecht, maar Jong PSV is na een 0-2 achterstand tegen Jong sc Heerenveen op 2-2 gekomen. Bij deze standen zullen de Friezen hun kampioenschap nog minstens een week moeten uitstellen.

 

FC Twente wisselt in de 74e minuut ook: Zschüsschen komt; Eghan komt.

 

Nog tien minuten in Eelde. na een mooi één-tweetje tussen Paco van Moorsel en Alex Cristovao is de vervolgpass van Alex net niet goed, zodat de Tukkerse keeper ertussen kan komen. Heerenveen leidt weer, het staat 2-3 op de Herdgang.

 

FC Groningen blijft zich kansen creëeren, maar het blijft het oude liedje - de laatste bal is het steeds net niet. Maar het kan nog!

 

Engberink van Jong FC Twente verlaat geblesseerd het veld; Fillinger komt in de ploeg. we zijn 83 minuten onderweg.

 

Jesse Renken zal straks als derde en laatstewissel in de ploeg worden gebracht. Maar eerst scoort Alex Cristovao de 1-0, in de 85e minuut! Het was Filip Kostic die Alex na een snelle uitbraak vrij voor het doel zette!

 

Meteen na de openingsgoal wisselt Dick Lukkien Jesse Renken (ogenschijnlijk behoorlijk aangekomen) voor Femi.

 

Burak Saban scoort vlak voor tijd bijna de 2-0 na een schitterende actie en dito schot. De keeper van FC Twente voorkomt verdere schade met een knappe redding.

 

De Friezen hebben met 2-3 gewonnen en zijn  kampioen. Even later is het ook in Eelde afgelopen. Jong FC Groningen wint met 1-0! We hebben een leuke wedstrijd gezien met een verdiende winnaar!

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

DSC_5184
DSC_5194
DSC_5198
DSC_5203
DSC_5204
DSC_5205
DSC_5220
DSC_5229
DSC_5239
DSC_5247
DSC_5266
DSC_5272
DSC_5297
DSC_5325
DSC_5326
DSC_5329
DSC_5356
DSC_5364
DSC_5365
DSC_5408
DSC_5421
DSC_5428
DSC_5429
01/23 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = = = = = = = = = =

 

Uit de huidige stand moge blijken dat Jong FC Groningen een gooi naar het kampioenschap met minimaal één seizoen moet uitstellen: 

 

 

De beide ploegen die vanavond tegen elkaar zullen uitkomen (aanvullingen van de hoofdmacht daargelaten): 


Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.