Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

151 gasten online

Goede banden Deense Esbjerg fB en FC Groningen leiden tot stage 17-jarige Nicolaj Forst Jensen

Met dank aan FCG Forum: deze week is er bij de jeugdopleiding van FC Groningen een 17-jarige Deense centrale middenvelder op proef. Het gaat om Nicolaj Forst Jensen van het Onder 17-team van Esbjerg fB. Dit meldt de clubsite van Esbjerg. Jensen verlengde vorige maand zijn contract met twee jaar tot medio 2015; hij wordt volgens zijn club als één van de grootste talenten in de U17-competitie beschouwd.

 

Hij is zondagavond samen met zijn vader, Eivind Jensen, in Groningen aangekomen en zal tot en met donderdag met FC Groningen B1 meetrainen. Hij wordt op deze manier in de gelegenheid gesteld een trainingskamp te volgen en aan de sfeer bij een buitenlandse club te ruiken, zo schrijft Esbjerg.

 

Minstens zo opzienbarend is de toevoeging op de Deense clubsite dat FC Groningen en Esbjerg goede contacten met elkaar onderhouden sinds het bezoek dat trainers van Esbjerg en de Sydvestjysk Fodbold Samarbejde (SFS) enige tijd geleden aan Groningen brachten. Esbjerg fB staat op dit moment zevende in de hoogste Deense divcisie, de Superliga, die uit 12 teams bestaat.

 

Nicolaj Forst Jensen voorlopig niet naar FC Groningen

De jonge Deen, die afgelopen week op de training bij FC Groningen B1 indruk maakte op de tien-positie, heeft na zijn stage laten weten komend seizoen nog niet voor FC Groningen te zullen uitkomen. Hij zal eerst zijn school in Denemarken afmaken.

 

In het Beleidsplan 2012-2016 staat overigens dat FC Groningen de leeftijdsgrens voor internationale scouting naar beneden wil bijstellen tot onder 19 en die voor nationale scouting tot onder 17 jaar. Jensen valt dus nog niet onder de in het beleidsplan geformuleerde scoutingsdoelstelling.

Het zou ons eerlijk gezegd in hoge mate verbazen als er na de tamelijk desastreus (sportief en financieel) verlopen avonturen met Nicklas Pedersen, Thomas Enevoldsen en Morten Nordstrand opnieuw overwogen wordt om Deense spelers naar Groningen te halen. Wellicht ligt het echter anders met jonge Deense spelers die eerst in de jeugdopleiding zouden kunnen rijpen.

 

Jensen maakte in 2006 de overstap van Ribe BK , waarmee Esbjerg fB een samenwerkingsverband heeft, naar Esbjerg en maakt met name dit seizoen grote indruk als centrale middenvelder. Hij beschikt over een goede techniek en heeft er in defensief opzicht veel bij geleerd, zo schreef Esbjerg op 1 maart jl. op de clubsite toen zijn contract werd verlengd.

 

Wij zijn benieuwd of de goede banden tussen FC Groningen en Esbjerg fB een vervolg krijgen!

 

Nicolaj Forst Jensen en zijn trainer, Niels Erik Søndergård

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.