Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

83 gasten online

Jong AZ - Jong FC Groningen eindigt remise: 0-0; wederom een rode kaart voor Lachman

Op sportcomplex 't Lood vond vanavond de wedstrijd tussen Jong AZ en Jong FC Groningen plaats. De wedstrijd tussen de nummer 5 (FC Groningen) en nummer 7 (AZ) van de ranglijst leverde geen winnaar op. FC Groningen speelde de laatste minuten met een man minder aangezien de scheidsrechter het in de 87ste minuut nodig vond Lachman een rode kaart te geven. De rode kaart is volgens het wedstrijdformulier gegeven voor het "raak trappen van een tegenstander". Lachman is door de rode kaart voorlopig ook niet in het eerste elftal van de Trots van het Noorden inzetbaar.

 

UPDATE: Darryl Lachman heeft inmiddels een schorsing van drie wedstrijden (plus één voorwaardelijk) geaccepteerd. Voor het eerste elftal van FC Groningen is hij hierdoor op z'n vroegst weer in de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Feyenoord op 28 februari inzetbaar. Bij afgelastingen van wedstrijden van het beloftenelftal zal dit pas nog later het geval zijn.

 

 

De tuchtcommissie van de KNVB zal vermoedelijk op korte termijn bepalen hoeveel wedstrijden schorsing Lachman precies tegemoet kan zien. Het zal niet in zijn voordeel zijn dat hij al eerder dit seizoen een rode kaart in ontvangst mocht nemen. Hij zal pas na het uitzitten van zijn straf weer tot de wedstrijdselectie van het Eerste elftal mogen behoren.

 

Op de site van AZ staat het volgende wedstrijdverslag:

Op een prima bespeelbaar veld nam Jong AZ – zonder eerste elftalspelers – direct het initiatief. Bij vlagen werden de bezoekers met goed combinatiespel achteruit gedrukt. Tot kansen kwam de thuisploeg echter niet. Aan de andere kant was voormalig AZ-pupil Pepijn Kluin wel dreigend, maar zijn kopbal van dichtbij vloog over. De spits schoot ook nog in een moeilijke positie over en zag een andere kopbal in de handen van Hobie Verhulst eindigen. Jong AZ kreeg voor rust slechts een mogelijkheid via Roland Alberg, die na een voorzet van Morten Nielsen onbesuisd over schoot.

Na rust nam de Groningse stootkracht steeds meer af. Via Ali Messaoud (kopbal naast) en – de sterk debuterende – linksback Wijnaldum (schot van ver) werden Alkmaarse speldenprikken uitgedeeld. Invaller Wouter de Vogel was het dichtst bij een treffer, maar zijn indraaiende corner werd knap van de doellijn gewerkt door Jorrit Kunst.
Nadat FC Groningen-aanvoerder Darryl Lachman wegens natrappen zijn tocht naar de kleedkamer aflegde, startte de thuisploeg een slotoffensief. Messaoud zag in de dying seconds een schot door wederom Kunst van de doellijn gehaald; Ben Rienstra vond doelman Leonard Nienhuis op zijn weg. De enige Groningse kans na rust, via de opvallende rechtsback Kunst, werd door Verhulst knap voorlangs getikt.

 

De opstelling van Jong FC Groningen:

Nienhuis - Kunst - Lachman - Werkman - Zinga - Van Hezel - Wagenaar - Tripsas - Koç - Menting - Kluin

invallers: 68' Ben Moussa (voor Tripsas) en 88' Van Erkel (voor Koç)

 

De nieuwbakken aanwinst van FC Groningen A1, Christian Gandu, zat de hele wedstrijd op de bank.