Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

Jong FC Groningen verslaat Jong Vitesse/AGOVV in attractief duel: 5-3

Vanavond stond in de belofteneredivisie de één na laatste speelronde op het programma. Veel stond er voor de ploeg van Dick Lukkien in de wedstrijd tegen Jong Vitesse/AGOVV niet meer op het spel, maar de trainer, die het stokje komend seizoen overdraagt aan Paul Raveneau, zal met zijn ploeg zo hoog mogelijk willen eindigen. De FC stond vóór het duel op een vijfde plaats, maar plek twee is nog haalbaar. 

 

Eindstand: 5-3; live wedstrijdverloop verderop; inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

11' 1-0 Paco van Moorsel (eigen actie)

17' 2-0 Paco van Moorsel (eigen actie)

28' 2-1 Mohamed Hamdaoui (niet goed verdedigd)

39' 3-1 Alex Christovao (schitterende lob)

42' 3-2 Nikoloa Aksentijevic (veel te vrijgelaten) (volgens KNVB-wedstrijdformulier Brahim Darri)

 

TWEEDE HELFT

68' 4-2 Emil Johansson (slalomde zich door de verdediging)

75' 5-2 Mitchell Schet (eigen actie)

89' 5-3 Mohamed Hamdaoui (wederom niet goed verdedigd) (volgens KNVB-wedstrijdformulier Atilay Batbay (e.d.))

 

Eerste helft

FC Groningen komt al na 11 minuten op voorsprong. Het is Paco van Moorsel die de openingstreffer voor zijn rekening neemt. Meteen daarna moet Stefan van der Lei redding brengen op een inzet van Brahim Darri. Weer zeer snel daarna wordt een doelpunt van Filip Kostic afgekeurd vanwege buitenspel. Het was Alex Christovao die de bal in het doel zou hebben geschoten; als Kostic van de bal zou zijn  afgebleven had het na een kwartier al 2-0 gestaan. De bal was nl. al onder de keeper, Nick Hengelman, doorgeschoten.

 

Het gaat maar door! Van der Lei redt in de 17e minuut bij een vrije trap voor Vitesse. Een minuut later is het opnieuw Paco van Moorsel die weer uit een eigen actie scoort. Het staat al snel 2-0! VAn Moorsel is erg goed op dreef! Het derde doelpunt valt een minuut later bijna. Alex weet een mooie voorzet van Mitchell Schet echter niet doeltreffend af te ronden. FC Groningen is nu echt heer en meester.

 

Na een minuut of 25 wordt Issa Kallon van Vitesse voor de laatste keer gewaarschuwd na een pittige overtreding op Maikel Kieftenbeld. Diezelfde Kieftenbeld lost vervolgens een mooi schot, maar de keeper van Vitesse redt, ten koste van een hoekschop. Vervolgens schiet Alex net naast uit deze corner.

 

Jong FC Groningen voetbal leuk in het eerste halve uur! Alex heeft alweer een mooi schot in de aanbieding; de keeper van Vitesse redt opnieuw.

 

Uit het niets komt Vitesse in de 28e minuut terug tot 2-1. Mohamed Hamdaoui kon zo door de verdediging heensnijden; Timo Letschert en Yoëll van Nieff verdedigden niet scherp genoeg. Diezelfde Hamdaoui kan even later bijna weer scoren voor het op de counter loerende Vitesse. Zijn inzet belandt in het zijnet. FC Groningen is het even kwijt en speelt niet meer met zo overtuigend. De wedstrijd gaat nu meer gelijkop. Darri van Vitesse schiet net naast het doel van Van der Lei. De 2-2 lijkt opeens niet zo ver weg. Vitesse speelt nu nl. veel feller.

 

Het is echter Alex Christovao die de marge opnieuw op twee zet. Hij wurmt zich langs de zijlijn langs een speler en maakt het met een pracht van een lob af: 3-1 na 39 minuten. Maar de veel te vrijgelaten Nikola Aksentijevic scoort drie minuten later de 3-2... Via de binnenkant van de paal scoort hij.

 

Alex Christovao, net als Maikel Kieftenbeld goed bezig vanavond, schiet vlak vóór de rust net naast. Even later kunnen we aan de kovvie! Het was in de eerste helft een leuke pot om naar te kijken. Na de 2-1 was FC Groningen aardig van de kook, maar de voorsprong van 3-2 is verdiend.

 

Tweede helft

Atilay Batbay maakt zich aan het begin van de tweede helft klaar om in te vallen: Johan Kappelhof heeft nl. een blessure opgelopen. Onder de aanwezige toeschouwers, net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV: Nick Bakker.

 

FC Groningen krijgt al snel een hoekschop nadat Filip Kostic langs de zijlijn opstoomde. FC Groningen is iets beter uit de kleedkamer gekomen.

 

In de 52e minuut pakt Gino Bosz van Jong Vitesse een gele kaart. Zijn ploeggenoot Issa Kallon scoort drie minuten later eveneens een gele kaart vanege hands.

 

Jong FC Groningen kan vanavond overigens twee punten inlopen op Jong ajax dat eerder vandaag met 2-2 gelijkspeelde bij Jong PSV.

 

In de eerste 20 minuten na rust heeft Jong FC Groningen iets meer grip op de wedstrijd, zonder dat het zich grote kansen kan creëren.

 

Johan Kappelhof loopt inmiddels weer rond hier; we zijn wel benieuwd wat voor blessure hij precies heeft.

 

Emil Johansson speelt vanavond een onopvallende wedstrijd. Hij is redelijk. Mitchell Schet wisselt goede met mindere momenten af.

 

Het is de zojuist genoemde Emil Johansson die de stand in de 68e minuut naar 4-2 tilt! Hij slalomde door de verdediging en liet keeper Hengelman voor de vierde maal vissen (wat een slechte grap ;-) )

 

Met een prachtig doelpunt brengt Mitchell Schet de stand in de 75e minuut op 5-2. Hij dook ineens voor de keeper op en schoot strak in de rechter bovenhoek. Heel mooi afgemaakt!

 

Hilal Ben Moussa scoort een minuut later bijna ook, maar hij ging twijfelen, daar waar gelijk schieten de betere optie was geweest. Nu kon de keeper nog redden.

 

Vitesse wisselt in de 78e minuut: Gino Bosz gaat; Elmo Lieftink komt. Bij Jong FC Groningen zal Tigran Gazarjan straks in de ploeg komen. In de 79e minuut betreedt de kleine middenvelder het veld en lost Alex Christovao af.

 

Bij Jong Fc Utrecht - Jong Heracles Almelo staat het momenteel 1-1; Jong FC Groningen zou bij deze stand beide ploegen passeren!

 

FC Groningen is weer de dominerende ploeg. Paco van Moorsel scoort bijna zijn derde doelpunt van de avond, maar schiet voorlangs. het veldoverwicht van de thuisploeg levert nog een aantal forse kansen op.

 

Jong Vitesse wisselt nogmaals: Alex Santos da Victoria gaat, Tim Linthorst komt in de ploeg. Er zijn nog vijf minuten te spelen. Ook in de tweede helft is het een leuke wedstrijd om naar te kijken!

 

Jong FC Utrecht is kort vóór tijd op een 2-1 voorsprong gekomen; bij deze stand gaan de Groningers alleen Heracles voorbij.

 

Nick Bakker wordt eind mei overigens geopereerd, zo hebben we vanavond vernomen.

 

Het is Jong Vitesse dat in de persoon van Mohamed Hamdaoui nog iets terug doet: het staat 5-3. Hij scoort bijna vanaf de achterlijn; het was weer een bijzonder onnodig en dom tegendoelpunt. Timo Letschert en Yoëll van Nieff hebben vandaag niet hun beste dag; ook dit tegendoelpunt kan hen worden aangerekend. Mohamed Hamdaoui bewees vanavond overigens een erg goede speler te zijn.

 

Even later zit het attractieve duel erop! Het is dat er aanvallend gezien diverse kansen onbenut werden gelaten, anders had Jong FC Groningen een monsterzege geboekt.

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit

 

0-1
0-2
DSC_8412
DSC_8418
DSC_8420
DSC_8429
DSC_8432
DSC_8439
DSC_8443
DSC_8449
DSC_8459
DSC_8467
DSC_8470
DSC_8473
DSC_8481
DSC_8514
DSC_8529
DSC_8537
DSC_8540
DSC_8541
DSC_8551
DSC_8553
DSC_8554
DSC_8581
DSC_8582
DSC_8583
DSC_8584
DSC_8594
DSC_8595
DSC_8615
01/30 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = = =

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei; Kappelhof (46' Batbay), Letschert, Van Nieff, Johansson; Kieftenbeld, Van Moorsel, Ben Moussa; Schet, Christovao (79' Gazarjan (A1)), Kostic

Bank: Potveer, Batbay, Francisco, Janzen (A1), Hateboer (A1), Gazarjan (A1), Mennega (A1)

 

Opstelling Jong Vitesse/AGOVV:

 

 

Jong FC Groningen won de heenwedstrijd op 28 januari 2013 met 0-1 door een eigen doelpunt van Nikola Aksentijević. Jong Vitesse wordt inmiddels getraind door Stanley Menzo en Frank Berghuis; voormalig beloftentrainer en geboren Stadjer Gerry Hamstra is doorgeschoven naar de functie Hoofd Opleidingen.

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.