Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

221 gasten online

Jong FC Groningen wint knap bij Jong ajax en eindigt als derde

Vanavond werd de laatste speelronde in de belofteneredivisie afgewerkt. De ploeg van Dick Lukkien, die vanavond afscheid nam als beloftentrainer, heeft dit seizoen uitstekend gepresteerd en heeft de competitie met een formidabele derde plaats afgesloten. Bij Jong ajax werd vanavond met 0-2 gewonnen door twee doelpunten van Filip Kostic!

 

De voorhoede van Jong FC Groningen werd vanavond gevormd door Mitchell Schet, Alex Christovao en Filip Kostic. Ook Emil Johansson heeft de gehele wedstrijd gespeeld. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Género Zeefuik vanavond in actie zou komen. Dit was echter niet het geval zijn. De reden van de absentie van Zeefuik is ons niet bekend.

 

De derde plaats mag echt een topprestatie worden genoemd. Dick, van harte! Wij vinden het een grootse prestatie die is geleverd. Wekelijks stond er weer een andere mix van beloften en A-selectiespelers. Dat er dit seizoen toch steeds vaak attractief voetbal kon worden geboden, gekoppeld aan prestaties, is klasse.


 

Dick Lukkien, vanavond voor het laatst trainer van Jong FC Groningen

 

Eindstand: 0-2; wedstrijdverloop verderop

Scoreverloop:

27' 0-1 Filip Kostic (heel mooi schot vanaf ca. 20 meter)

83' 0-2 Filip Kostic (weer met een eigen actie)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei; Batbay, Letschert, Hateboer (A1), Johansson; Boutzamar (A1), Ben Moussa (aanvoerder), Van Nieff; Schet, Christovao, Kostic

Bank: Potveer, Francisco, Luis Pedro, Van Leyenhorst (A1), Mennega (A1), Abdulahi (A1)

 

Opstelling Jong ajax:

Schmitz, Ligeon, Boccara, Denswil (aanvoerder), Boilisen, De Kamps, Lukoki, Sana, Hoesen, Serero, Andersen

Bank: Kramer, Busse, De Bondt, Kuipers

 

Eerste helft

Jong FC Groningen begint goed aan de wedstrijd. Alex Christovao heeft in de 9e minuut een goede kans, maar hij raakt de bal helaas niet goed. Ook Mitchell Schet weet in het eerste kwartier indruk te maken met goed spel. Filip Kostic opent de score in de 27e minuut met een prachtig schot van een meter of 20! Maurits Schmitz, de doelman van Jong ajax, is volstrekt kansloos.

 

Meteen daarna krijgt Danny Hoesen een goede kans; Stefan van der Lei redt. Hij wekt echter af en toe een onzekere indruk en heeft een paar ballen los moeten laten.

 

Het spel speelt zich inmiddels veelal op het middenveld af; het gaat over en weer. Alex Christovao blijft sterk aan de bal.

 

Aandachtig toeschouwer op de Bobby Haarms Tribune: Marcel Groninger, gisteren met Be Quick 1887 naar de Topklasse gepromoveerd. Hij geeft aan dat het een bewogen maar prachtig jaar is geweest.

 

FC Groningen blijft goed in de wedstrijd; het middenveld staat erg goed! Met name Hilal Ben Moussa weet te overtuigen. Achterin speelt Emil Johansson een prima partij. FC Groningen speelt echter nog wel wat te slordig.

 

Tegen het einde van de eerste helft krijgt Yoëll van Nieff een gele kaart voor een harde overtreding. Met de vrije trap weet Jong ajax, bij wie Sana en snelle acties laat zien en Lukokis nel maar niet effectief speelt, niets te doen: de bal wordt hoog overgeschoten. Even later is het rust! Gelukkig maar, want de thuisploeg begon sterker te worden. In de tweede helft zal er wel een schepje bovenop moeten om de punten mee naar Groningen te nemen!


Tweede helft

Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf. We zien al snel een corner voor ajax, die slecht wordt ingekopt; even later een solo van Lucas Andersen; Lukoki werkt de bal over het doel.

 

Timo Letschert weet Boilesen van ajax goed te raken, maar laatstgenoemde kan de wedstrijd vervolgen.

 

Jong ajax is nu de bovenliggende partij en perst er diverse aanvallen uit. Aan de andere kant is het Hilal Ben Moussa die na ca. 58 minuten de paal raakt. Het was het eerste wapenfeit van FC Groningen na rust. De ploeg van Dick Lukkien heeft het nu erg moeilijk en maakt te veel fouten; Jong ajax wordt steeds gevaarlijker. Dat ziet ook de aanwezige Dwight Lodeweges, komend seizoen de trainer van sc Cambuur.

 

Jong ajax wisselt in de 60e minuut: Mike Busse komt erin; Thulani Serero gaat naar de kant. Meteen daarna een geode redding van Stefan van der Lei op een schot van Jody Lukoki op 20 meter van het doel. Dick Lukkien wil dat zijn spelers meer druk zetten, maar het lukt niet echt. Wel waagt Filip Kostic een schotpoging - de bal gaat meters naast.

 

De 1-1 hangt meer en meer in de lucht. Dick Lukkien is zichtbaar ontevreden. Mitchell Schet schiet ook op doel, maar de bal gaat meters over. Een schot van Alex Christovao wordt door de keeper van Jong ajax gepareerd.

 

Weer een wissel bij Jong ajax: Ilan Boccara gaat geblesseerd naar de kant; Nick de Bondt komt erin. Timo Letschert speelt vanavond overigens uitstekend. Hij gebruikt zijn lichaam steeds goed. FC Groningen komt weer een klein beetje beter in het spel. Nog ruim een kwartier!

 

En jawel! In de 83 minuut lijkt Filip Kostic de wedstrijd te beslissen. Hij scoort zijn tweede doelpunt! Het is de beloning voor zijn zeer ijver die hij vanavond tentoonspreidt! 0-2!

 

FC Groningen wisselt in de 87e minuut: Kevin Mennega komt erin; Alex Christovao gaat naar de kant. Veiligstellen die punten!

 

De slotminuut is aangebroken. Lucas Andersen scoort nog bijna uit een corner, maar dan zit het duel erop! De punten zitten in de knip! Jong FC Groningen gaat over Jong ajax heen en eindigt als derde. Jong FC Utrecht heeft nl. met 0-1 bij Jong RKC Waalwijk gewonnen.

 

Verslag en foto's met dank aan Han Alwon!

 

IMG-20130513-WA0002
IMG-20130513-WA0003
IMG-20130513-WA0004
IMG-20130513-WA0009
IMG-20130513-WA0010
IMG-20130513-WA0012
IMG-20130513-WA0013
IMG-20130513-WA0014
IMG-20130513-WA0015
IMG-20130513-WA0016
IMG-20130513-WA0017
IMG-20130513-WA0018
IMG-20130513-WA0019
IMG-20130513-WA0021
01/14 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = =  = = =

 

De heenwedstrijd eindigde op 11 februari jl. in een spectaculaire 3-2 overwinning voor de Groningers. De doelpunten van de Gronmingse beloften werden die avond gescoord door David Texeira (2x) en Filip Kostic). Jong ajax wordt overigens getraind door Gery Vink en John Bosman. PSV wil Vink echter graag naar Eindhoven halen.

 

De huidige stand in de Beloftencompetitie Divisie A, op één speelronde vóór het einde: 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.