Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

182 gasten online

Jong FC Groningen verliest fors bij Jong ADO Den Haag: 3-0

Vanavond werd niet op een achterafveldje maar in het stadion van ADO Den Haag de wedstrijd gespeeld tussen de beloften van ADO Den Haag, tot vanavond de nummer 9 van de beloften-eredivisie, en het als vijfde geklasseerde Jong FC Groningen. Ook bij wedstrijden van onze jonkies worden scheidsrechters aangesteld en vanavond moesten we het doen met dhr. A.W. Lindhout. Sinds jl. zaterdag is elk vertrouwen in de man in het zwart weggeslagen, dus wij hielden ons hart vast. Maar de arbitrale schade viel mee: slechts Frank Olijve scoorde geel. Het team van Van de Looi ging echter fors onderuit: de Haagse beloften zegevierden met 3-0.

 

Jong FC Groningen speelde vanavond in de volgende opstelling:

Nienhuis; Hiariej, Lucius (46' Kunst), Werkman, Wagenaar; Olijve, Ben Moussa, Zonneveld, Menting (46' Dijkstra); Pedersen (64' Kluin), Koç

Rest bank: Van Erkel,Tripsas, Bakker, De Rijp

 

Jong ADO speelde o.a. met Boy Waterman, Lex Immers en captain Yuri Cornelisse.

 

(Het lijkt erop dat Lucius vanavond warm mocht draaien op Sankohs positie in het eerste, kortom - zondag tegen RKC denken wij dat Lucius centraal achterin naast Granqvist zal spelen en Daley Blind dus rechtsback, en niet andersom. Gelukkig, Blind op de flanken is een fenomeen. Vervang vervolgens Bacuna door Van de Laak, hou de rest ongewijzigd, dus Nordstrand en Matavz voorin, en de punten kunnen binnengeharkt worden, de ploeg zal op scherp staan als nooit tevoren.)

 

Darryl Lachman was vanavond niet van de partij, hij zat zijn eerste wedstrijd schorsing uit van drie gedwongen tribunesessies. Het orakel uit Zeist meldde op 29 januari 2010 het volgende:

 

 

D.B.R. Lachman wordt uitgesloten van deelname aan competitie-, playoff- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 2e elftal van zijn club 4 achtereenvolgende competitie-, play-off en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, zulks met de proeftijd van 1 jaar wegens het trappen van een tegenspeler tijdens de op 28 januari 2010 gespeelde wedstrijd Jong AZ – Jong Groningen.

 

Aangezien er sinds die datum nog geen enkele wedstrijd van de beloften doorgang kon vinden, loopt zijn schorsing maar door en door. Hij moet drie wedstrijden van Jong FC Grunn toekijken en zolang die drie potjes nog niet zijn gespeeld, mag hij ook voor het eerste niet opdraven.

 

De eindstand van de vanavond om 18:30 uur gespeelde wedstrijd is: 3-0 (rust: 2-0)

 

19' 1-0 Santy Hulst

29' 2-0 Lex Immers

46' 3-0 Serhat Köksal

 

De clubsite van FC Groningen vermeldde over de wedstrijd nog het volgende:

 

Positief nieuws was er overigens voor Theo Lucius en Nicklas Pedersen. Verdediger Lucius maakte zijn rentree na een kuitblessure en speelde een helft mee. Pedersen – die afgelopen zaterdag al even speelde in Almelo – maakte een uur vol en is terug van een enkelkwetsuur.

Ondanks de nederlaag handhaaft Jong FC Groningen zich op de vijfde plek van de ranglijst. De ploeg van coach Erwin van de Looi heeft 24 punten uit 16 duels. Komende donderdag staat het inhaalduel met NEC/Oss gepland op Corpus den Hoorn.

 

De stand na de wedstrijden van vanavond:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.