Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

340 gasten online

Jong FC Groningen verslaat O.N.S. Boso Sneek met 1-3; doelpunten Richairo Zivkovic (2x) en Krisztian Adorjan

Op 9 oktober 2012 oefende Jong FC Groningen al eens tegen O.N.S. Boso Sneek. De Groningse beloften kwamen tegen de Friezen, die toen nog in de Hoofdklasse uitkwamen, niet verder dan 1-1. Hyun Jun Suk scoorde toen uit een assist van Filip Kostic.

 

O.N.S. promoveerde vervolgens naar de Topklasse en oefende vanmiddag opnieuw tegen Jong FC Groningen, nadat het eind vorige maand in een experimentele 3x35 minuten-constructie (met onbeperkte wisselmogelijkheden) met 2-3 van collega-promovendus Be Quick 1887 had verloren.

 

De ploeg van Paul Raveneau won het duel vanmiddag met 1-3 door doelpunten van Richairo Zivkovic (2x) en Krisztian Adorjan.

 

Fragment uit de wedstrijd (foto: O.N.S. Boso Sneek)

Kort wedstrijdverslag:

 

Jong FC Groningen was in de eerste helft de voetballend betere ploeg, maar wist zich nauwelijks kansen te creëren. Efficiënt speelde de ploeg wel, want het wist in de personen van Richairo Zivkovic en Krisztian Adorjan twee maal te scoren. De Hongaar speelde prima. Hij liet af en toe een passeerbeweging zien en ook de combinaties lukten. Soms speelde hij de bal net even te zacht in en was iets te sierlijk. Ook Kevin Mennega viel op met zijn goede spel; hij slaagde er ook goed in zijn man uit te spelen. O.N.S. kreeg in het eerste bedrijf geen serieuze kansen.

 

Paul Raveneau wisselde in de rust twee maal. O.a. William Ekong verliet het veld; we zijn benieuwd of hij ook morgen speelminuten krijgt in de oefenwedstrijd van het eerste elftal.

 

In de 51e minuut kwam O.N.S. terug tot 1-2. Jurjen Bosch rondde een mooie combinatie fraai af. Meteen daarna viel bijna de gelijkmaker. Luciano wierp zich ervoor en voorkwam hiermee de 2-2, maar hij raakte wel geblesseerd. Hij probeerde het nog even, maar verliet hinkend het veld. Joey Potveer verving hem.

 

Jonas Ivens, in de rust in de ploeg gekomen, had zich iets anders van het duel voorgesteld. Al in de 67e minuut moest hij met pijnklachten naar de kant; gastspeler Angelo Cijntje nam zijn honneurs waar. Ernstig geblesseerd leek de Belg overigens niet.

 

In het vervolg van de tweede helft waren de kansen voor O.N.S. Joey Potveer moest een keer gestrekt gaan om de gelijkmaker te verijdelen. Richairo Zivkovic besliste het duel echter in de 76e minuut. Hij was mooi vrijgespeeld en schoot de bal via de binnenkant van de paal in het Friese doel. Hij benutte vanmiddag twee van de drie kansen, prima.

 

Nog een aantal indrukken over andere spelers:

  • Género Zeefuik: speelde slecht
  • Matías Jones, Emil Johansson en Angelo Cijntje vielen goed in
  • Yoëll van Nieff speelde goed als linker centrale verdediger
  • Lorenzo Burnet schoot al zijn voorzetten over de achterlijn 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

13' 0-1 Richairo Zivkovic

15' 0-2 Krisztian Adorjan

 

TWEEDE HELFT

51' 1-2 Jurjen Bosch

76' 1-3 Richairo Zivkovic

 

Opstelling Jong FC Groningen: 

 

Luciano (59' Potveer); Hateboer, Ekong (46' Ivens 67' Cijntje), Van Nieff (77' Janzen), Burnet (77' Johansson); Hiariej, Adorjan (59' Boutzamar), Saban (46' Ben Moussa); Mennega (59' Jones), Zeefuik (82' Van Leyenhorst), Zivkovic

Bank: Potveer, Johansson, Ivens, Jones, Cijntje, Ben Moussa, Janzen, Van Leyenhorst

 

Toeschouwers: ca. 150

 

Met dank aan verslaggever Bas Dölle!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.