Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

44 gasten online

Jong FC Groningen verliest oefenduel bij Jong AZ: 3-0

Jong FC Groningen speelde vanmiddag een oefenduel in Alkmaar. Tegenstander was Jong AZ, dat komend seizoen in de competitie niet de tegenstander van de equipe van Paul Raveneau zal zijn: Jong FC Groningen speelt in Poule A; Jong AZ komt uit in Poule B.

 

Als beide teams kampioen worden van hun groep, dan zal het twee onderlinge duels spelen om het beloften-landskamioenschap.

 

Kijk verderop voor de opstelling van beide ploegen. Bij Jong FC Groningen speelden o.a. Stefano Magnasco, Género Zeefuik, Emil Johansson, Tom Hiariej en Hilal Ben Moussa!

 

Eindstand: 3-0; lees verder voor wedstrijdverslag en fotoreportage!

Scoreverloop:

 

4' 1-0 Willie Overtoom (assist Fernando Lewis)

37' 2-0 Willie Overtoom (eigen actie)

43' 3-0 Steven Berghuis

 

Opstelling Jong FC Groningen: 

Potveer; Magnasco (65' Van Leyenhorst), Hateboer, Janzen (65' Saban), Johansson; Van Nieff, Hiariej, Ben Moussa (Boutzamar); Mennega, Zeefuik (65' Hagenauw), Jones

Bank: Sietsma, Hagenauw, Saban, Boutzamar, Van Leyenhorst

 

Opstelling Jong AZ:

Verhulst; Reijnen, Lam, Heymans, Gorter; Haye, Van Overeem, Overtoom; Lewis, Berghuis, Martens

Bank: Olij, Hoedt, Kok, Haps, Gyasi

 

De eerste foto's, met dank aan OnsAZ:

 

1
2
2-2
3
4
1/5 
start stop bwd fwd

 

Wedstrijdverslag en fotoreportage van Wouter:

 

Onder lekkere weersomstandigheden begon het beloftenteam van FC Groningen aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong AZ. Onder toeziend oog van o.a. Gertjan Verbeek, Dick Lukkien en Peter Hoekstra zagen de vele toeschouwers een leuke en aantrekkelijke eerste helft en een saaie tweede helft.

 

Jong AZ bracht wel enkele gerenommeerde spelers binnen de lijnen zoals Maarten Martens, Willie Overtoom, Donny Gorter, Etiënne Reijnen en Steven Berghuis, allemaal spelers met ruime eredivisie-ervaring. Dat was ook te zien in de eerste helft, want AZ liet de bal makkelijker lopen dan FC Groningen en had ook meer snelheid in het spel.

 

Al in de vierde minuut was het raak voor AZ. Een voorzet van rechts werd door Willie Overtoom binnengetikt toen hij zich tussen beide centrale verdedigers Ron Janzen en Hans Hateboer vrijmaakte. In de 16e minuut konden we de eerste grote kans voor FC Groningen noteren toen Kevin Mennega een prima schietkans kreeg, maar hij stuitte op keeper Verhulst van AZ. In de rebound schoot ook Género Zeefuik tegen de keeper op, een kans die hij niet mocht missen. Nog geen minuut later schoot de prima spelende Tom Hiariej ook van afstand, maar ook deze bal pakte de keeper.


Twee minuten later kreeg captain Yoëll van Nieff een terechte gele kaart toen hij vrij stevig met gestrekt been inkwam op een speler van AZ. In de 24e minuut zette Gorter van AZ een aanval op en via een mooi één-tweetje met Overtoom stond hij bijna vrij voor keeper Potveer. Het was echter Ron Janzen die net op tijd zijn lange been er tussen kon krijgen zodat Gorter niet uit kon halen.

 

In de 27e minuut kreeg FC Groningen een hoekschop die genomen werd door Kevin Mennega. De bal kwam lekker scherp voor de goal en zowel Hans Hateboer (twee meter voor de doellijn) als in de rebound Ron Janzen konden de bal niet binnentikken, curieus dat de bal er niet inging. In een hoog tempo voltrok de rest van de eerste helft zich waarbij AZ het iets betere van het spel hield, maar FC Groningen bleef lekker meedoen. Zo gaf Hilal Ben Moussa een prima steekbal door het centrum op Género Zeefuik, maar de bal was net te hard.

 

In de 37e minuut kwam Jong AZ op 2-0 door een grote fout van Hilal Ben Moussa. Hij kreeg de bal aangespeeld met een man in de rug, wilde de bal terugkaatsen maar deed dat te kort en te zacht en zo kon Willie Overtoom er tussenkomen en zijn tweede doelpunt maken door de bal binnen te stiften over de uitkomende Joey Potveer. Potveer mocht keepen tegen zijn oude club en deed dat prima, onder toeziend oog van zijn ouders voor wie deze reis maar een kwartiertje was.

 

Zes minuten later werd het ook nog 3-0 door een doelpunt van Steven Berghuis. In de laatste minuut van de eerste helft ging Matías Jones er vandoor, slalomde het zestienmeter-gebied binnen en werd licht van achteren aangetikt, maar hij kreeg geen strafschop. Vanuit mijn oogpunt was het een zuivere 'pingel', maar de scheids wuifde het weg. Dit was de beste actie van Jones van de wedstrijd, voor de rest was hij vrijwel onzichtbaar, net als Género Zeefuik trouwens. Zeefuik moet volgens Erwin van de Looi opgetraind worden. Hij vocht keihard, maar er lukte hem niet veel deze middag. Het valt heel erg op dat hij zijn teleurstelling uit als er een pass niet goed naar hem toekomt of als hij zelf een foute pass geeft. Niet door middel van geluid en rare dingen maar door middel van lichaamstaal. Toont toch zijn karakter, en daar is niets mis mee. Hij doet er alles aan om weer 100% fit te worden.


Over de tweede helft valt heel weinig te zeggen, want die was een stuk minder, ook doordat AZ de "topspelers" (het eerder genoemde vijftal) wisselde. Daardoor stond er ineens een kwalitatief stuk minder AZ aan de aftrap. Coach Paul Raveneau wisselde in de rust niet en zo ging een ongewijzigd FC Groningen op jacht naar een eretreffer. Er gebeurde in het begin van de tweede helft niet veel en halverwege de tweede helft mochten Arjen Hagenauw, Marciano van Leyenhorst en Burak Saban hun opwachting maken in het team, ten koste van Género Zeefuik, Stefano Magnasco en Ron Janzen. Daardoor ging Tom Hiariej centraal achterin spelen, samen met Marciano van Leyenhorst, en Hans Hateboer verhuisde naar de rechtsbackpositie. Ook mocht Noureddine Boutzamar zijn opwachting nog maken ten koste van Hilal Ben Moussa, maar veel mocht het niet helpen.

 

Kleine kansen waren er nog voor Arjen Hagenauw, Noureddine Boutzamar en een hele grote voor Tom Hiariej, die mee was gekomen van achteruit , maar het mocht niet baten. De 3-0 bleef op het (niet aanwezige) scorebord staan. Dick Lukkien en Peter Hoekstra hadden het vijf minuten van tevoren ook wel gezien en verlieten het bijveld bij het Afas-stadion om weer huiswaarts te keren. Het zal toch wel even wennen zijn voor Lukkien om nu ineens niet meer voor de groep te staan maar iemand anders. Zo te zien was coach Paul Raveneau het niet helemaal eens met de scheidsrechter, want hij ging na de wedstrijd even met hem in discussie, of het was gewoon een leuk babbeltje. Maar het zal mij niks verbazen als het ging over de niet-toegekende strafschop kort voor rust.

 

Voor mij de uitblinker bij Jong FC Groningen vanmiddag: Tom Hiariej. We zullen zien of het team van Raveneau klaar is voor de competitie, die voor Jong FC Groningen a.s. maandag begint  met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, op Corpus den Hoorn. De aanvang is 18.30 uur.

 

DSC_0061
DSC_0065
DSC_0070
DSC_0076
DSC_0077
DSC_0078
DSC_0086
DSC_0088
DSC_0089
DSC_0091
DSC_0092
DSC_0093
DSC_0094
DSC_0095
DSC_0096
DSC_0097
DSC_0099
DSC_0101
DSC_0103
DSC_0105
DSC_0112
DSC_0115
DSC_0116
DSC_0133
DSC_0134
DSC_0135
DSC_0138
DSC_0140
DSC_0147
DSC_0149
DSC_0151
DSC_0154
DSC_0159
DSC_0160
DSC_0163
DSC_0171
DSC_0177
DSC_0180
DSC_0189
DSC_0194
DSC_0198
DSC_0199
DSC_0201
DSC_0204
DSC_0206
DSC_0212
DSC_0223
DSC_0224
DSC_0226
DSC_0231
DSC_0234
DSC_0250
DSC_0256
DSC_0266
DSC_0267
01/55 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.