Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

236 gasten online

Jong FC Groningen verliest bij de reserves van SC Cambuur: 1-0

Voor de beloften van FC Groningen was voor vandaag geen competitiewedstrijd ingepland. De equipe van Paul Raveneau kwam echter wel in actie: Jong FC Groningen speelde vanavond in het Cambuur Stadion tegen de reserves van SC Cambuur.

 

De wedstrijd was een mooie opwarmer voor de absolute kraker die a.s. zaterdag in Leeuwarden voor het eerste elftal van FC Groningen op het programma staat.

 

Eindstand SC Cambuur - Jong FC Groningen: 1-0; wedstrijdverslag verderop. Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Wouter Pauwels toegevoegd!

Scoreverloop:

 

1' 1-0 Jeremy de Graaf

 

Opstelling Jong FC Groningen:

 

Zivkovic (60' Arias) - Zeefuik - Mennega (46' Boutzamar)

Saban - De Leeuw (60' Janzen) - Hiariej (80' Abdulahi)

Johansson - Van Leyenhorst - Hateboer (aanvoerder) - Payne (A1) (46' Cijntje)

Potveer

 

Bank: Sietsma (A1), Cijntje (clubloos), Arias (A1), Boutzamar, Janzen, Abdulahi (A1)

 

Matías Jones is op het laatste moment in de basis vervangen door Kevin Mennega.

 

Opstelling SC Cambuur:

Zeinstra, Pereira, Broekhof, Dijkstra, De Vries, Van Moorsel, Brands, Schokker, De Graaf, Christovao, Feldballe

 

Kort verslag eerste helft van Wouter:

De reserves van SC Cambuur begonnen goed aan de wedstrijd, maar gingen gaandeweg het eerste bedrijf steeds slordiger spelen, waarna de Groningers het heft meer en meer in handen konden nemen. De thuisploeg kwam al na 20 seconden door een prachtig doelpunt van Jeremy de Graaf (ex-VVOG) op voorsprong, maar Jong FC Groningen kreeg meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker. Twee schoten van Richairo Zivkovic gingen maar net naast (aan zijn tweede kans ging een prachtige actie, waarin hij 3 à 4 man passeerde, vooraf), en een mooie kopbal van Michael de Leeuw (voorzet Kevin Mennega) werd door Cambuur-goalie Harm Zeinstra over de lat getikt.

 

Na een half uur hadden de Friezen de score kunnen uitbouwen naar 2-0, maar een hachelijke situatie voor het doel van Joey Potveer kon via Hans Hateboer, Potveer en de paal worden gepareerd.

 

Bij SC Cambuur speelt Paco van Moorsel een onopvallende wedstrijd; Alex Christovao is erg ijverig.

 

We verwachten in de tweede helft twee wissels bij de FC, aangezien Angelo Cijntje en Noureddine Boutzamar in de rust warmlopen. Aanwezig in Leeuwarden zijn o.a. keeperstrainer Sierd van der Berg, Dick Lukkien en Martin Koeman.

 

Tweede helft

Na de thee was de wedstrijd vrij saai. Bij Jong FC Groningen zagen we schoten van Angelo Cijntje, Tom Hiariej en Hans Hateboer, waarna Género Zeefuik ook een mooie kans kreeg. Hij had zichzelf prima vrijgespeeld maar schoot de bal net naast. Een schot van invaller Jafar Arias, spits van FC Groningen A1, ging via een verdediger over het doel.

 

Het laatste kwartier was voor Cambuur, dat een paar mooie kansen kreeg. O.a. een schot van Oebele Schokker werd door Joey Potveer met een prima reflex over het doel gewerkt.

 

In de 87e minuut werd Jong FC Groningen een strafschop onthouden. Género Zeefuik werd in het strafschopgebied vastgepakt, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in.

 

Al met al een leuk oefenduel voor de beloften van FC Groningen!

 

Fotoreportage van de wedstrijd van Wouter Pauwels

 

DSC_0044
DSC_0045
DSC_0048
DSC_0049
DSC_0053
DSC_0058
DSC_0066
DSC_0081
DSC_0083
DSC_0089
DSC_0090
DSC_0105
DSC_0113
DSC_0119
DSC_0130
DSC_0131
DSC_0132
DSC_0138
DSC_0139
DSC_0142
DSC_0147
DSC_0150
DSC_0156
DSC_0161
DSC_0162
DSC_0165
DSC_0175
01/27 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = = = = = = =

 

Eerder vandaag schreven we al:

 

Aan de kant van SC Cambuur zullen spelers meedoen die vrijdagavond in Kerkrade niet in actie zijn gekomen. Het wordt vanavond dus wellicht een weerzien met Paco van Moorsel, die tegen Roda JC de volle 90 minuten op de bank moest doorbrengen. Ook zal Alex Christovao wellicht in actie komen.

 

Opstelling SC Cambuur in de met 2-0 verloren uitwedstrijd bij Roda JC:

 

Leonard Nienhuis, Lucas Bijker, Ramon Leeuwin, Martijn van der Laan (82. Oebele Schokker), Wout Droste, Erik Bakker, Mohamed El Makrini, Mart Dijkstra (46. Marcel Ritzmaier), Jody Lukoki, Martijn Barto, Oliver Feldballe (46. Michiel Hemmen)

 

Afgaande op het bericht van SC Cambuur komt geen van bovengenoemde 14 spelers vanavond in actie tegen Jong FC Groningen. Volgens Huis aan Huis doen Ritzmaier en Hemmen wellicht wel mee aan de kant van de Friezen. Het schrijft:

 

Henk de Jong en Jan Bruin nemen gezamenlijk de leiding op zich over de selectie die zeer waarschijnlijk zal bestaan uit: Harm Zeinstra, Leon Broekhof, Johnny de Vries, Marlon Pereira, Jeremy de Graaf, Alexander Christovao, Kevin Brands, Paco van Moorsel, Michiel Hemmen, Oliver Feldballe, Mart Dijkstra en Marcel Ritzmaier.


Omdat Marco van der Heide en Bart van Brakel niet inzetbaar zijn wegens blessureleed wordt het team van de Leeuwarders aangevuld met een aantal spelers van VV Bergum (de club die door Jan Bruin wordt getraind).


Fotoreportage van Eric Smit van de training van maandagochtend (voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen Cambuur)

 

DSC_0003
DSC_0009
DSC_0013
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0030
DSC_0040
DSC_0041
DSC_0043
DSC_0053
DSC_0063
DSC_0082
DSC_0092
DSC_0099
DSC_0106
DSC_0113
DSC_0114
DSC_0119
DSC_0132
DSC_0133
01/20 
start stop bwd fwd

 

Tijdens de trainingen speelden de volgende twee ploegen tegen elkaar:

 

Team 1:

 

Arias - Mennega

Boutzamar - Ben Moussa - Kieftenbeld - Magnasco

Burnet - Janzen - Ekong - Cijntje

Luciano


Team 2:

 

Jones - Zeefuik - Zivkovic

Saban - De Leeuw - Hiariej

Johansson - Van Leyenhorst - Hateboer - Payne

Potveer

 

Vanwege interlandverplichtingen waren Kostic, Kirm, Letschert, Van der Lei en Adorjan vanmorgen niet aanwezig op het trainingsveld. Ook Wijnaldum was vanmorgen afwezig, dit in verband met zijn blessure die hij gisteren in de eerste helft van de wedstrijd tegen FC Utrecht heeft opgelopen. De resterende basisspelers werkten vanmorgen op het achterste gedeelte van het trainingsveld een aantal lichte oefeningen af.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.