Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

105 gasten online

FC Groningen staat Richairo Zivkovic mogelijk niet af voor oefeninterland Servië Onder 19

Volgens De Telegraaf is het maar zeer de vraag of FC Groningen Richairo Zevkovic zal afstaan voor de oefeninterland die Servië Onder 19 volgende week tegen Bosnië-Herzegovina Onder 19 speelt. De krant citeert Erwin van de Looi: "We hebben nog geen definitief besluit genomen, maar liever niet. We zijn niet verplicht om Zivkovic af te staan, dan vind ik dat hij beter met ons kan trainen." FC Groningen bereidt zich volgende week voor op het uitduel bij Go Ahead Eagles.

Richairo Zivkovic heeft zowel de Nederlandse als de Servische nationaliteit en is nu nog vrij in de keuze om in een officiële interland van een vertegenwoordigend elftal van één van beide landen uit te komen, gesteld dat hij daarvoor zou worden opgeroepen. Zolang hij alleen in oefeninterlands van Servische nationale elftallen heeft gespeeld, kan hij in een later stadium besluiten in te gaan op eventuele uitnodigingen van de KNVB om voor een officiële interland van Oranje uit te komen. Van de Looi hierover: "Hij is wat mij betreft vrij in zijn keuze."

 

Richairo Zivkovic is met twee doelpunten topscorer van het eerste elftal van FC Groningen, hoort echter bij de aanvallers van Jong FC Groningen en is qua leeftijd pas een eerstejaars A-junior. Hij maakt een stormachtige ontwikkeling door, dat moge duidelijk zijn.

 

Gerelateerde artikelen:

 

06-08-2013 Richairo Zivkovic in beeld bij Servische voetbalbond

04-03-2013 Richairo Zivkovic in beeld voor Jong Servië

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.