Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

Jong FC Groningen speelt gelijk tegen Al Kharaitiyat (Qatar) : 1-1

De beloften van FC Groningen speelden vanmiddag een oefenwedstrijd tegen Al Kharaitiyat uit Qatar, dat momenteel in Nederland verblijft en later deze maand ook nog oefenduels speelt tegen PEC Zwolle en Vitesse. De equipe van Paul Raveneau was als volgt aan de wedstrijd begonnen (tussen haakjes de wissels in de tweede helft):

 

Luciano; Angelo Cijntje, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst (Desevio Payne (A1)), Ron Janzen; Noureddine Boutzamar, Jim de Leeuw (A1) (Kasper Oldenburger (A1)), Hilal Ben Moussa (Liban Abdulahi (A1)); Burak Saban, Reinier de Groene (A1) (Pier Veldman (A1)), Emil Johansson

 

Eindstand: 1-1 (ruststand: 0-0)

 

55' 0-1

87' 1-1 Hans Hateboer (strafschop)

 

Verderop staat een verslag van de wedstrijd met een fotoreportage!

Verslag van de wedstrijd van Wouter Pauwels:

 

Op deze mooie nazomermiddag speelde de beloften van FC Groningen een oefenwedstrijd tegen een onbekend team uit Qatar genaamd Al Kharaitiyat. Moeilijke naam om uit te spreken, maar toch best een goed team. Coach Paul Raveneau wist van te voren niet hoe sterk het team zou zijn en hoe het niveau van de tegenstander zou zijn, maar dat was best goed.

 

Opmerkelijk in de opstelling van Jong FC de positie van Emil Johansson, linksbuiten. Nog niet vaak gezien maar Emil deed dat vandaag prima, wie weet. Wat ook erg opviel was de lengte van de keeper van de tegenstander. Als je die jongen lopen dan dacht
je niet dat je bij een voetbalwedstrijd ging kijken maar naar een basketbal - of volleybalduel. Die keeper had een lengte van 2 meter 13 vertelde hij ons na de wedstrijd. Zeer opmerkelijk.

 

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk voor Jong FC Groningen, maar gaandeweg de eerste helft kreeg de ploeg uit Qatar grip op de wedstrijd, en zo zag het publiek best een aantrekkelijke wedstrijd. De eerste kansen waren ook voor de tegenstander. Zo ging een schot van hun spits net voorlangs en nog geen minuut later verdween een schot net over het doel van Luciano.

 

In de 28ste minuut het eerste gevaar van Jong FC Groningen en dat kwam uit een corner. Soms gingen de aanvallers van FC
Groningen goed langs hun tegenstander en dan gaf men een hoge voorzet, maar met zo'n grote keeper was dat toch zinloos en de beste man had dan ook al die ballen. Coach Raveneau zei na de wedstrijd ook voor de microfoon van FCG Radio dat hij had gezegd de bal laag houden, maar dat gebeurde dus niet. Voor de rest ging het in de eerste helft leuk gelijk op en ging men rusten met de
brilstand.

 

In de tweede helft kwamen A-junioren Kasper Oldenburger en Pier Veldman voor twee andere A-junioren, Jim de Leeuw en Reinier de Groene, in de ploeg. Reinier de Groene speelde vorig seizoen nog op Urk, en had vandaag wat moeite met het tempo. Dat is natuurlijk helemaal geen schande. Hij werkte echter keihard!

 

Ook de tegenstander wisselde een aantal malen, bijna een half elftal zelfs.

 

In de 51e minuut was het raak voor de gasten. Slecht uitverdedigen van de verdediging van Jong FC lag aan de basis van de 0-1 en ook Luciano was kansloos bij dit goed uitgespeelde doelpunt. Hilal Ben Moussa werd later nog vervangen door Liban Abdulahi. Hilal speelde niet slecht, maar ook Liban viel goed in. Het spelbeeld veranderde niet in het begin van de tweede helft en het bleef gelijk opgaan. Gaandeweg de tweede helft nam Jong FC Groningen wel meer de touwtjes in handen en de ploeg nam zelfs het risico
door vol voor de winst te gaan door centrale verdediger en aanvoerder Hans Hateboer naar het front te sturen en Desevio Payne in te brengen, waardoor het achterin één op één werd.

 

Echt veel kansen werden er echter niet gecreëerd , wel zagen we een mooie actie van Kasper Oldenburger (wat een leuke speler is dit, onthoud die naam!) die een goeie pass gaf op Marciano van Leyenhorst. Marciano wilde de bal in een keer nemen maar raakte hem helaas niet goed. Liban Abdulahi knalde uit goede positie nog een keer over en Hans Hateboer was dichtbij de gelijkmaker met een mooie kopbal.

 

Een paar minuten vóór het einde van de wedstrijd werd het dan toch 1-1. Na een overtreding op Hans Hateboer benutte Hans de terecht toegekende strafschop goed. Kasper Oldenburger kreeg iets later nog een prima schietkans maar hij had het vizier helaas niet op scherp staan, zodat het 1-1 bleef. Coach Paul Raveneau was na de wedstrijd best tevreden over het vertoonde spel en men gaat a.s. maandag vol goede moed naar de volgende competitiewedstrijd -  uit tegen het combinatieteam VVV Venlo/Helmond
Sport.
 

Fotoreportage van de wedstrijd van Eric Smit:

 

0IMG-20130822-WA0002
DSC_0010
DSC_0036
DSC_0046
DSC_0062
DSC_0067
DSC_0087
DSC_0115
DSC_0184
DSC_0192
DSC_0195
DSC_0201
DSC_0261
DSC_0301
DSC_0304
DSC_0348
DSC_0351
DSC_0355
01/18 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.