Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

55 gasten online

Jong FC Groningen wint in de slotfase van Jong FC Dordrecht

De beloften van FC Groningen mochten vanavond eindelijk weer eens in competitieverband aantreden. We kunnen ons niet herinneren dat Jong FC Groningen ooit eerder tegen de opponent van vanavond, Jong FC Dordrecht, heeft gespeeld; de Groningers, met diverse A-selectiespelers in de gelederen, begonnen als favoriet aan het duel en hadden een groot veldoverwicht. Tot scoren kwam de Trots van het Noorden echter pas in de slotfase. Género Zeefuik bewees ook vanavond weer het net eindelijk een stuk makkelijker te kunnen vinden. Vijf minuten voor tijd scoorde hij de winnende treffer: 1-0!   

 

Reportage van FC Groningen TV:

 

 

Kijk verderop voor een verslag van de wedstrijd, met een fotoreportage van Wouter!

 

Links de vanavond aanwezige Yoëll van Nieff (door FC Groningen verhuurd aan FC Dordrecht;

zijn ouders wonen op 300m van Corpus); rechts wordt de niet zichtbare Género Zeefuik gefeliciteerd

Scoreverloop: 86' 1-0 Zeefuik 


Opstelling FC Groningen:
Van der Lei; Burnet (89' Saban), Hateboer, Ekong, Johansson; Hiariej, Ben Moussa, De Leeuw (46' Zivkovic); Adorjan, Zeefuik, Boutzamar (66' Hagenauw)

Bank Jong FC Groningen: Potveer, Payne (FC Groningen A1), Van Leyenhorst, Janzen, Zivkovic, Saban, Hagenauw

 

Eerste helft

FC Groningen begint met een opvallende rechtsback aan de aftrap: Lorenzo Burnet! In het centrum van de verdediging speelt William Ekong als linker centrale verdediger. Onduidelijk is vooralsnog of de technische staf deze opstelling gekozen heeft met het oog op wijzigingen die in het eerste elftal zullen plaatsvinden. Hierbij zijn twee mogelijkheden denkbaar. Het zou kunnen dat William Ekong wordt getest op de plek van linker centrale verdediger zodat hij Timo Letschert op die postitie kan vervangen in de wedstrijd van aankomend weekend tegen RKC Waalwijk. Het is echter ook mogelijk dat het opstellen van Lorenzo Burnet als rechtsback een serieuze optie is. De technische staf is niet tevreden over de invulling van deze positie door Stefano Magnasco, terwijl Johan Kappelhof als de beste optie wordt gezien om de positie in de centrale verdediging in te vullen.

 

In de eerste helft is het eenrichtingsverkeer richting het doel van Dordrecht. FC Groningen speelt aanvallend en dringt Dordrecht ver terug, is echter te onnauwkeurig in de eindpass. In aanvallend opzicht maakt Krisztian Adorjan een prima indruk. Hij is met een aantal goede acties en schoten de meest dreigende speler op het veld. Het dichtst bij een doelpunt is de Trots van het Noorden door een fraai afstandsschot van Hilal Ben Moussa na een kleine 20 minuten. Keeper Te Loeke (oud speler van Cambuur Leeuwarden) van Dordrecht redt knap. Ook Emil Johansson is vlak voor rust dichtbij een treffer. Toch gaan beide ploegen met de brilstand de kleedkamer in.

 

Michael de Leeuw blijft in de kleedkamer achter. Zijn plek wordt ingenomen door Richairo Zivkovic.

 

Tweede helft

Ook in de tweede helft blijft FC Groningen de bovenliggende partij. Richairo Zivkovic gaat op zoek naar de openingstreffer maar schiet voorlangs uit een voorzet van Tom Hiariej. In het vervolg is het keeper Te Loeke die zijn ploeg met knappe reddingen in de race houdt. Emil Johansson speelt als fanatieke en opkomende back een prima partij en brengt zijn aanvallende medespelers met een aantal prima voorzetten in stelling, maar de bal wil er domweg niet in. Groningen neemt steeds meer risico en speelt tegen het einde van de wedstrijd met de kopsterke verdediger Hans Hateboer als extra aanvaller. Hij is het die tenslotte vijf minuten voor tijd de beslissende assist aflevert op Género Zeefuik. De spits scoort in zijn vijfde duel op rij (in zowel eerste als ook tweede elftal) en heeft hiermee toch nadrukkelijk zijn visitekaartje afgegeven. Even later wordt het bijna zelfs nog 0-2, maar een stift van Richairo Zivkovic belandt op de lat.

 

Jong FC Dordrecht wist zich in de tweede helft vanuit een snelle counter nog een paar scoringsmogelijkheden te creëren, maar een resultaat voor de gasten zou vanavond onverdiend zijn geweest.


Eerder schreven wij al over dit duel:

De ploeg uit Dordrecht vergaarde drie punten uit de eerste drie duels, daar waar Jong FC Groningen, dat pas twee wedstrijden heeft gespeeld, al op vier punten staat.

 

Fotoreportage van Wouter van Jong FC Groningen - Jong FC Dordrecht:
 
DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0008
DSC_0013
DSC_0017
DSC_0018
DSC_0020
DSC_0025
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0032
DSC_0036
DSC_0037
DSC_0038
DSC_0040
DSC_0042
DSC_0045
DSC_0048
DSC_0051
DSC_0052
DSC_0053
DSC_0054
DSC_0055
DSC_0056
DSC_0067
DSC_0070
DSC_0073
DSC_0076
DSC_0077
DSC_0081
DSC_0086
DSC_0092
DSC_0096
DSC_0104
DSC_0107
01/39 
start stop bwd fwd
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.