Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

201 gasten online

"FC Groningen neemt jeugdspelers op proef van Fandi Ahmad Academy"

Gisteren was het exact 30 jaar geleden dat FC Groningen in een kolkend Oosterpark gehakt maakte van Atletico Madrid. Door doelpunten van Ron Jans, Erwin Koeman en Jan van Dijk werd de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd meer dan geëgaliseerd. FC Groningen bekerde door in de UEFA Cup; krakers tegen Inter Milaan zouden volgen.

 

Voor de toen 21-jarige Fandi Ahmad kwamen de duels tegen de Spanjaarden net te vroeg: hij debuteerde een ruime week later voor de Trots van het Noorden, op 9 oktober 1983, in de met 1-4 gewonnen bekerwedstrijd bij Spakenburg. Hij kwam als invaller voor Theo Keukens in het veld. Fandi zou uiteindelijk 44 wedstrijden voor FC Groningen spelen en is een legende in Stad en Ommeland, met dank aan een andere legende, Renze de Vries.

 

Niet uitgesloten moet worden dat zich op termijn opnieuw Aziatische parels in het heilige groen-witte shirt van FC Groningen hullen. Volgens Fandi Ahmad, oprichter van de Fandi Ahmad Academy, heeft FC Groningen toegezegd een aantal van zijn jeugdspelers op proef te nemen

Fandi Ahmad trad in augustus van dit jaar terug als coach van het Maleisische Johor Darul Takzim. Het was zijn vierde club waar hij als trainer heeft gewerkt: eerder was hij als coach actief bij Singapore Armed Forces Football Club (begin dit jaar hernoemd tot Warriors F.C.), Young en Pelita Raya. Nadat hij FC Groningen in 1985 als speler verliet heeft hij overigens nog gespeeld bij Kuala Lumpur FA, OFI Kreta, Pahang FA, Singapore FA, Geylang United en Singapore Armed Forces Football Club.

 

 

Hij is de grondlegger van de Fandi Ahmad Academy (FAA), die inmiddels met de Academy of Football Excellence is opgegaan in de F-17 Fandi Ahmad’s Academy of Football Excellence. Het instituut biedt aan talentjes van 4 jaar en ouder trainingen aan; tevens is het de bedoeling dat 50 à 60 talenten met een beurs van 10.000 Singapore $ (ca. € 6.000) in het buitenland trainingservaring kunnen opdoen, aldus Mizra Ismail, directeur van F-17, in Channel NewsAsia.

 

Fandi Ahmad zelf is ook verbonden aan F-17. Hij heeft contacten in Nederland, Spanje, Chili en Argentinië, en hij zegt dat FC Groningen heeft toegezegd een aantal jonge voetballers op proef te laten meetrainen.

 

 

Fandi zelf zegt door een aantal clubs uit de Maleisische Super League te zijn benaderd om aldaar als hoofdtrainer aan de slag te gaan, maar hij wil liever in Singapore blijven. Hij zegt tevreden te zijn met zijn rol bij de F-17 en met het helpen van vele hulpbehoevende kids.

 

We zijn benieuwd of er in de toekomst opnieuw Aziatiatische pareltjes in Groningen zullen schitteren!

 

(Foto: kantine Noordpool U.F.C., Uithuizen)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.