Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

117 gasten online

Jong FC Groningen wint verdiend bij Jong FC Volendam: 0-2

Jong FC Groningen kwam vanavond eindelijk weer eens in competitieverband in actie. In het KRAS Stadion van Volendam stond de confrontatie met de plaatselijke beloften, die op de laatste plaats waren terug te vinden, op het programma. Aan de kant van de equipe van Paul Raveneau speelden van de A-selectie Hilal Ben Moussa, William Ekong, Emil Johansson en Stefano Magnasco.

 

Er zaten ook twee spelers van FC Groningen A1 bij de wedstrijdselectie, te weten Glenn Bijl en Thijs Gerlofs.

 

Eindstand: 0-2; wedstrijdverslag verderop

Scoreverloop:

7' 0-1 Kevin Mennega

12' 0-2 Richairo Zivkovic

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei; Magnasco, Hateboer (aanvoerder), Ekong, Janzen; Boutzamar (72' Gerlofs), Mennega (63' Hagenauw), Ben Moussa; Zivkovic, Saban, Johansson (79' Bijl)

Bank: Potveer, Bijl (A1), Van Leyenhorst, Gerlofs (A1), Hagenauw

 

Opstelling Jong FC Volendam:

Pistoor, Essenboom, Hilgen (60' El Hamdi), Stevens (60' Kuiper), Wilffert, Schouten (60' Eric Veerman), Burleson, Plat (aanvoerder), Henk Veerman, Tol, Reclaoui

Rest bank: Michaelis

 

Kort verslag eerste helft:

FC Groningen was in het eerste bedrijf veruit de betere ploeg. De 0-2 is slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. FC Groningen scoorde weliswaar twee maal, maar de FC had veel vaker moeten scoren en de ruststand naar zeker 0-4 moeten tillen. Nu zou het opeens weer spannend worden mocht Volendam de 1-2 maken.

 

Het eerste doelpunt werd gemaakt door Kevin Mennega (en niet door Richairo Zivkovic, zoals we eerder hadden doorgekregen), die in de rebound de 0-1 scoorde nadat Zivkovic op het doel was afgesneld. De 0-2 werd gescoord door Richairo Zivkovic.

 

Verder was er een kans voor de vanavond als linksbuiten spelende Emil Johansson. In de 17e minuut schoot hij over het doel van keeper Pistoor. In de 38e minuut had FC Groningen een strafschop moeten hebben: Richairo Zivkovic had de keeper omspeeld en schoot in, maar de bal werd door een verdediger met de arm van de doellijn gehaald. Het ontging het arbitrale trio jammerlijk.

 

In de 41e minuut werd een schot van Noureddine Boutzamar tot corner verwerkt; in de 45e minuut redde Pistoor op een inzet van Burak Saban.

 

Kortom, vele kansen, slechts twee doelpunten. Het veldspel van Jong FC Groningen was goed in de eerste helft!

 

Kort verslag tweede helft:

Ook in de tweede helft was het het wachten op de 0-3. Een derde doelpunt viel uiteindelijk niet, al waren er opnieuw voldoende kansen om de score verder uit te bouwen. Zo ging een schot van Arjen Hagenauw over het doel, Richairo Zivkovic had een aardige kans in de 69e minuut en een enorme kans in de 75e minuut (hij liep alleen op keeper Pistoor af en had absoluut moeten scoren), en in de 86e minuut werd een doelpunt van Arjen Hagenauw, die was aangespeeld door Richairo Zivkovic, afgekeurd. In de hele wedstrijd was er eigenlijk maar één kans voor FC Volendam. In de 80e minuut trof een schot van buiten de 16 echter geen doel.

 

Al met al een dik en dik verdiende zege voor de ploeg van Paul Raveneau!

 

Eerder vandaag schreven we al:

 

Jong FC Volendam vergaarde in de eerste vier duels pas twee punten. Tegen Jong Vitesse en Jong Fortuna Sittard werd ruim verloren; met de beloften van PEC Zwolle en sc Heerenveen werden de punten gedeeld. Een blik op de selectie levert weinig aanknopingspunten op. Overtuig u zelf. Zonder tegenbericht van de kant van FC Volendam houden wij het erop dat alle spelers Mühren, Schilder, Tol, Tuyp en/of Veerman heten. 

 

Jong FC Groningen speelde pas drie duels en is nog altijd ongeslagen, maar indrukwekkend waren de uitslagen niet. Tegen Jong Fortuna Sittard en Jong FC Dordrecht werd met 1-0 gewonnen; bij Jong VVV/Helmond Sport werd met 1-1 gelijkgespeeld.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.