Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

Jong FC Groningen ondanks vele kansen niet langs Jong NEC: eindstand 1-1

Vanavond traden de jonkies van FC Groningen aan tegen hun leeftijdsgenoten uit Nijmegen. Zeg maar de generale repetitie voor de wedstrijd van hun grote broers die zaterdagavond wordt gespeeld. De wedstrijd in de beloften-eredivisie werd al 3x eerder afgelast, maar het kunstgras van Corpus den Hoorn was bespeelbaar vanavond zodat de partij tussen de nummers 7 (Grunn) en 9 (NEC), onder het mom van 4x is scheepsrecht, eindelijk kon worden afgewerkt. De mannen van trainer Van de Looi kregen vanavond diverse riante mogelijkheden om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar Jong FC Groningen kwam niet verder dan 1-1.

 

Jong FC Groningen, dat vanavond zonder spelers van de eerste selectie aan de aftrap verscheen, nam al snel het initiatief. In de zeventiende minuut kon de keeper van NEC, Cillessen, een snoeiharde bal van Kunst nog net pareren, maar moest de bal wel loslaten. Pepijn Kluin stond op de goede plek en werkte de bal op een manier in het doel, die erg deed denken aan de kans van Morten Nordstrand in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, toen de bal nog wel de paal raakte maar niet in het doel verdween. Vanavond was het gelukkig wél raak. In het vervolg van de eerste helft kreeg Jong FC Groningen nog tal van goede kansen, maar was het ongelukkig in de afwerking. Kluin, Menting en De Rijp hadden de score moeten verhogen. Op slag van rust was het NEC dat uit het niets op 1-1 kwam.

 

Jong FC Groningen leek het tegendoelpunt vlak voor rust nog niet verwerkt te hebben, toen het aan de aftrap voor de tweede helft begon. Waar Groningen het spel in de eerste helft nadrukkelijk domineerde, ging de strijd aan het begin van de tweede helft behoorlijk gelijk op. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Na een uur spelen herpakte Groningen zich weer enigszins. In het laatste gedeelte van de wedstrijd vielen nog diverse kansen voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi te noteren. De beste kans was voor Danny Menting, die een mooie voorzet van Kluin mooi leek binnen te koppen, maar de keeper van NEC redde fraai.

 

Met een zege vanavond had Jong FC Groningen zich in de top van de eredivisie voor beloften kunnen nestelen, maar moet nu genoegen nemen met een voorlopige zesde plek.

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Nienhuis; Kunst, Dijkstra, Werkman, Wagenaar; Olijve, Pomstra (82' Ben Moussa), Krohne, Menting; Kluin, De Rijp

Bank: Ben Moussa, Tripsas, Van Erkel, Bakker (minimale bezetting van vier man dus)

 

Scoreverloop:

 

17' 1-0 Kluin

45' 1-1 Alakmak (wie kent hem niet)

 

Bij Jong NEC komen o.a. Chivuvu, Worm en Ten Voorde in actie; de FC doet het zonder reguliere A-selectiespelers.

 

De nieuwe stand: