Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

937 gasten online

Jong FC Groningen wint knap bij Jong Heerenveen: 0-1

Het opsnorren van gevleugelde tegelwijsheden behoort tot de kleine geneugten des levens, en het resultaat van de queeste van vanochtend presenteren we hiernaast met gepaste trots. U raadt het al, het duel tegen de Friese dorpsgenoten stond vanavond op het programma.

 

Koploper Jong FC Groningen, in divisie A het enige nog ongeslagen beloftenteam, diende af te reizen naar het sportpark met de niet uit te spreken naam Skoatterwâld, en slechts het ophalen van drie punten kon het enige doel van de exercitie zijn, bij voorkeur middels een fiks pak slaag.

 

Eindstand: 0-1; wedstrijdverslag en fotoreportage verderop

 

Scoreverloop:

5' 0-1 David Texeira (assist Krisztian Adorjan)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei; Letschert, Payne, Ekong, Burnet; Boutzamar, Lindgren (46' De Leeuw), Ben Moussa (85' Bijl); Saban (aanvoerder), Texeira, Adorjan

Bank: Potveer, Cijntje, De Leeuw, Abdulahi, Bijl, Baas

 

Timo Letschert speelde een uitstekende wedstrijd als rechtsback; Lorenzo Burnet was de linksback.

 

Opstelling Jong sc Heerenveen:

Vandenbussche, Marzo, Raitala, Warmolts, Aktaou, Van Aken, Heerkes (aanvoerder), Chacon, Geissler, Van Amersfoort, Marinus

Bank: Kramer, Voest, Amin, Huizing, Kada

 

Wedstrijdverslag:

Onder grote publieke belangstelling speelde Jong FC Groningen vanavond de topper tegen regerend landskampioen Jong Heerenveen. Onder de vele toeschouwers zagen we o.a. Erwin van de Looi, Dick Lukkien, Michael de Leeuw, Maikel Kieftenbeld, Henk Hagenauw, Marco van Basten en Henk Herder (assistent van Van Basten). We zullen echt nog wel iemand over het hoofd hebben gezien want velen hadden een muts op omdat het best fris was.

 

Jong FC Groningen miste een aantal spelers in de selectie. Zo ontbraken door blessures Hans Hateboer, Kevin Mennega, Ron Janzen en Arjen Hagenauw en de van een ziekte herstelde Marciano van Leijenhorst. Door de blessure van Hateboer was Burak Saban aanvoerder vanavond.

 

In de eerste helft was Jong FC Groningen de betere ploeg en gaf het niet veel weg. Vroeg in de wedstrijd kwam de FC op voorsprong door een doelpunt van David Texeira die een rebound van Krisztian Adorjan binnentikte. Later in de eerste helft kreeg de FC nog een levensgrote kans toen Adorjan helemaal vrij voor keeper Vandenbussche kwam, maar de keeper pakte de inzet van Adorjan. Zo gingen de spelers de rust in met een 0-1 voorsprong, een terechte voorsprong. Opvallendste speler bij FC Groningen was Timo Letschert die een prima partij speelde als rechtsback; dit zal wel een voorteken zijn voor zondag.


In de tweede helft bracht coach Paul Raveneau A-junior Jim de Leeuw voor de zieke Rasmus Lindgren, die zelf aangaf dat hij zich niet lekker voelde. Later kwam ook nog Glenn Bijl voor Hilal Ben Moussa, die trouwens erg ongelukkig speelde. Heerenveen tapte in de tweede helft uit een ander vaatje en probeerde FC Groningen eerder onder druk te zetten, wat bij vlagen best lukte. Toch waren de beste kansen ook in de tweede helft voor FC Groningen. Eerst was het Krisztian Adorjan die nogmaals helemaal vrij voor de keeper kwam, maar weer pakte de keeper de inzet. Jim de Leeuw kopte de bal naast terwijl het doel leeg was en in blessuretijd kreeg Heerenveen de grootste kans. Tot twee keer toe was Heerenveen gevaarlijk, want uit een corner werd de bal ingekopt en redde iemand van FC Groningen de bal op de doellijn (niet te zien wie), maar iedereen van Heerenveen riep dat de bal erin zat. De grensrechter stond op de achterlijn dus zal het wel goed gezien hebben.

 

Later wilde Heerenveen nog een strafschop omdat volgens de Friezen Lorenzo Burnet hands maakte, maar dat was niet zo: hij kreeg de bal op de borst. Keeper Vandenbussche van Heerenveen ging mee naar voren toen Heerenveen een corner kreeg; uit de afgeslagen corner ging Glenn Bijl er met de bal vandoor, en hij speelde de bal op de meegekomen Desevio Payne die echter buitenspel stond omdat de keeper nog bij de middenlijn was. Glenn had de bal beter in het lege doel kunnen schieten. Erg dom uitgespeeld. Niet veel later floot scheidsrechter Boot voor de laatste keer en waren de drie punten binnen voor Jong FC Groningen, en verdiend. Omdat medekoploper Heracles won bij het op de derde plaats staande NEC blijven zowel FC Groningen als Heracles koploper in de competitie en hebben ze de voorsprong op naaste belagers NEC en Heerenveen vergroot.

 

Nog het vermelden waard is het goede spel van Desevio Payne, rechtsback bij FC Groningen A1 die vanavond samen met William Ekong het hart van de Groninger defensie vormde en dat prima deed. Beetje onwennig in het begin, maar hij herstelde zich goed en speelde een prima pot.

 

Fotoreportage van Wouter van Jong sc Heerenveen - Jong FC Groningen:

 

DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0005
DSC_0007
DSC_0017
DSC_0018
DSC_0027
DSC_0029
DSC_0038
DSC_0047
DSC_0049
DSC_0054
DSC_0068
DSC_0099
DSC_0100
DSC_0104
DSC_0105
DSC_0107
DSC_0110
DSC_0111
DSC_0130
DSC_0132
DSC_0133
DSC_0134
DSC_0152
01/26 
start stop bwd fwd

 

= = = = = = = = = = = = = =

 

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

Onze glazen bol denkt dat Lorenzo Burnet vanavond als rechtsback zal worden opgesteld, hetgeen een indicatie kan zijn voor de invulling van de vacature op de positie van rechtsachter, komende zondag in het eerste elftal van FC Groningen. Tegen ADO Den Haag zal Stefano Magnasco immers geschorst zijn; wij denken dat het centrale verdedigersduo Eric Botteghin - Johan Kappelhof intact blijft en dat er dus een andere rechtsback gezocht moet worden. Wij denken dat de keuze op Burnet valt. Vanavond zal blijken of we één en ander juist hebben ingeschat, of dat we beter een andere hobby hadden kunnen kiezen.


Zeven spelers A-selectie bij selectie Jong FC Groningen

Vanavond zullen er zeven spelers van de eerste selectie meespelen. Het gaat om Krisztian Adorjan, Hilal Ben Moussa, Lorenzo Burnet, William Ekong, Timo Letschert, Rasmus Lindgren en David Texeira. De rest van de selectie bestaat vanavond uit de beide keepers Stefan van der Lei en Joey Potveer, de B-kernspelers Angelo Cijntje, Noureddine Boutzamar, Burak Saban en Arjen Hagenauw (ontbrak overigens toch, red.) en de A-junioren Liban Abdulahi, Glenn Bijl, Desevio Payne, Jim de Leeuw en Roland Baas (bron: clubsite FC Groningen).

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.