Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

241 gasten online

Jong FC Groningen wint met 2-4 bij Jong Fortuna Sittard; drie doelpunten Arjen Hagenauw; ook Burak Saban trefzeker

De beloften van FC Groningen dienden vandaag ruim 600 km in de bus te zitten. Eén en ander had alles te maken met het competitieduel bij Jong Fortuna Sittard. De wedstrijd tegen de nummer voorlaatst van Divisie A werd gespeeld in het Offermans Joosten Stadion, zoals de Limburgse thuishaven sinds 11 september jl. heet.

 

De selectie van trainer Paul Raveneau werd aangevuld met vier spelers van het eerste elftal, te weten Krisztian Adorjan, Hilal Ben Moussa, Lorenzo Burnet en William Ekong. Ook stelde Peter Hoekstra, trainer van FC Groningen A1, een aantal van zijn jeugdige talenten ter beschikking.

 

Eindstand: 2-4; opstelling Jong FC Groningen en wedstrijdverslag verderop

 

Jong FC Groningen gaat als koploper de winterstop in. Eerstvolgende wedstrijd: Jong FC Groningen - Jong VVV/Helmond Sport, maandag 27 januari 2014.

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT:

2' 1-0 Dion Watson

14' 1-1 Burak Saban

37' 1-2 Arjen Hagenauw

 

TWEEDE HELFT:

68' 2-2 Nachité Parinussa

80' 2-3 Arjen Hagenauw

85' 2-4 Arjen Hagenauw

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei; Bijl (A1), Hateboer (aanvoerder), Ekong, Burnet (46' Janzen); Ben Moussa, Jim de Leeuw (A1) (81' Van Leyenhorst), Adorjan, Hagenauw, Saban, Jasper (A1) (62' Arias)

Bank: Potveer, Janzen, Van Leyenhorst, Spijodic (A1), Gerlofs (A1), Arias (A1)

 

Bij Jong FC Groningen vervangt Glenn Bijl van FC Groningen A1 de zieke Angelo Cijntje, die normaal gesproken zou hebben gespeeld. Kevin Mennega ontbreekt vanwege een blessure.

 

Kort verslag eerste helft:

De beloften van FC Groningen gingen met een 1-2 voorsprong de rust in, maar de voorsprong had groter moeten zijn. De ploeg van Paul Raveneau kwam al in de tweede minuut op achterstand. Dion Watson van Fortuna strafte een fout van FC-keeper Stefan van der Lei af, die een terugspeelbal niet goed verwerkte.

 

Burak Saban bracht de stand na een klein kwartier spelen in evenwicht. Zijn schot werd in eerste instantie nog uit het doel gehaald, maar in de rebound schoot hij de bal in de verste hoek. Arjen Hagenauw rondde in de 37e minuut voorbereidend werk van Hilal Ben Moussa vanaf de rand van het strafschopgebied af, maar zoals gezegd - er had een grotere voorsprong voor de FC op de borden moeten staan. Met name Arjen Hagenauw had nog een aantal prima kansen. In de 19e minuut kopte hij uit een vrije trap van Krisztian Adorjan bijna in, en in de 42e minuut rende hij alleen op Fortuna-keeper Mark Voss af. De keeper redde eerst nog, maar Arjen omspeelde hem vervolgens. Zijn inzet was vervolgens te slap zodat het schot van de lijn kon worden gehaald.

 

Lorenzo Burnet, die al in de vijfde minuut een trap tegen zijn enkel aan kreeg maar de eerste helft wel uitspeelde (hij liep wel enigszins moeizaam), ging in de 30e minuut alleen op de keeper van Fortuna af, maar laatstgenoemde redde met zijn voet. Kort daarna vloog een schot van aanvoerder Hans Hateboer via de doelman van de Limburgers over. Het enige wapenfeit van de thuisploeg na de openingstreffer was een kopbal, vlak voor rust. De bal ging vrij ver naast het doel van Van der Lei.

 

Kort verslag tweede helft:

Lorenzo Burnet, die in de rust moeilijk lopend naar de kleedkamer ging, werd bij het begin van de tweede helft vervangen; voor hem kwam Ron Janzen in de ploeg.

 

Omdat de 1-3 uitbleef bleef het duel spannend. Sterker nog, met een van richting veranderd schot bracht Nachité Parinussa beide ploegen in de 68e minuut zelfs op gelijke hoogte. Fortuna putte moed uit de gelijkmaker en drong aan, maar dit leverde ruimte op aan de andere kant. Arjen Hagenauw wist hiervan twee maal te profiteren door alleen op de keeper af te rennen en evenzovele malen te scoren.

 

Ook al was het spel van Jong FC Groningen na rust niet meer zo goed als daarvoor, op grond van de eerste helft is de overwinning verdiend te noemen. De overwinning was extra bijzonder voor Arjen Hagenauw, die lang met blessureleed te kampen had maar vanavond met drie doelpunten aantoonde weer helemaal terug te zijn!

 

= = = = = = = = =

 

Eerder vandaag schreven we al:

 

De heenwedstrijd eindigde op 5 augustus jl. in een 1-0 overwinning voor Jong FC Groningen. Tweevoudige Bronzen Stier-winnaar Yoëll van Nieff scoorde toen vlak voor tijd uit een fraai genomen vrije schop. 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.