Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

71 gasten online

Jong FC Groningen verliest oefenduel tegen Jong AZ: 0-2

De beloften van FC Groningen en AZ speelden vanavond een oefenwedstrijd tegen elkaar. Beide ploegen zijn dit seizoen niet bij elkaar in de competitie ingedeeld: Jong FC Groningen is de huidige koploper in Divisie A; Jong AZ staat derde in Divisie B op vijf punten van koploper Jong Feyenoord.

 

Jong FC Groningen oefende op 31 juli jl. ook al tegen de tegenstander van vanavond. Jong AZ won toen in Alkmaar met 3-0, o.a. door twee doelpunten van Willie Overtoom. De wedstrijd van vanavond werd op de velden van FC Lewenborg aan de Kluiverboom in Groningen gespeeld.

 

Voorafgaande aan de wedstrijd schreven we over de training van dinsdagochtend al het volgende:

 

Training dinsdagochtend: o.a. Eric Botteghin afwezig; Nick van der Velden traint apart

Aan de kant van Jong FC Groningen zullen ongetwijfeld diverse eerste elftalspelers opdraven. Vanochtend op het TCN trainingsveld ontbraken Luciano, Stefano Magnasco, David Texeira, Eric Botteghin, Timo Letschert, Richairo Zivkovic, Lorenzo Burnet en William Ekong, terwijl beloftenspelers Hans Hateboer, Angelo Cijntje, Ron Janzen en Burak Saban wel aanwezig waren en vanavond dus vermoedelijk niet zullen spelen. Dit zou er wel eens op kunnen duiden dat Hans Hateboer zaterdag zijn debuut voor het eerste elftal gaat maken. In Spanje trainde Erwin van de Looi al praktisch alle sessies met Hateboer als rechtsback. Magnasco is zaterdag geschorst.

 

Van eerstgenoemde groep kunnen we ons niet voorstellen dat Eric Botteghin vanavond bij de selectie zit. Hopelijk heeft hij niet opnieuw last van zijn knie. De Braziliaan tobt geregeld met knieklachten, maar tot nu toe kon dit met het laten schieten van af en toe een training worden opgevangen.

 

Eindstand: 0-2; scoreverloop en opstelling Jong FC Groningen verderop

Apart met de fysiotherapeut trainden vanmorgen Nick van der Velden, Rasmus Lindgren, Nick Bakker en Henk Bos. Nick van der Velden had zijn ploegmakkers niet vergezeld naar het Spaanse trainingskamp en heeft in Amsterdam bij een specialist getraind. Hij heeft onlangs de hoop uitgesproken a.s. zaterdag tegen RKC Waalwijk inzetbaar te zijn, maar o.i. zal hij dan donderdag na de trainingsvrije woensdag moeten aansluiten bij de groep.

 

Statistieken Jong FC Groningen - Jong AZ:

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Luciano; Magnasco, Ekong, Letschert, Burnet; Mennega, Boutzamar, Ben Moussa, Hagenauw,Texeira, Zivkovic

Bank: Potveer, Cijntje, Janzen, Saban, Van Leyenhorst

 

Opstelling Jong AZ:

Nick Olij; Yemaro Hoogdorp, Derrick Luckassen, Donny van Iperen, Guus van Weerdenburg; Dabney dos Santos, Thomas Ouwejan, Stijn Spierings; Raymond Gyasi, Yovany van der Stelt, Meraj Allahdad

 

Scoreverloop:


0-1 Raymond Gyasi

0-2 Thomas Ouwejan

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.