Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

104 gasten online

Jong FC Groningen komt niet verder dan 2-2 tegen Jong VVV/Helmond Sport

Net als gistermiddag in de Euroborg kon er ook vanavond op Corpus vanwege de winterse omstandigheden niet gespeeld worden.

 

De wedstrijd die de beloften van FC Groningen vanavond tegen Jong VVV/Helmond Sport moesten spelen was echter niet uit het programma gegooid, maar verplaatst naar het kunstgrasveld van VV Actief in Eelde. De wedstrijd tussen de trotse koploper uit Groningen en de nummer zeven uit het verre zuiden begon vanavond om 18:30 uur.

 

Eindstand: 2-2; wedstrijdverslag

 

Angelo Cijntje in actie

 

Onderaan het verslag is een fotoreportage toegevoegd!

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT:

12' 1-0 Richairo Zivkovic (assist Andraz Kirm)

26' 1-1 Joeri Schroijen (lob over Stefan van der Lei)

 

TWEEDE HELFT:

67' 1-2 Arne van Geffen (schiet uit een counter bij de tweede paal binnen)

89' 2-2 Rasmus Lindgren (schiet uit de kluts bij een corner vrijstaand binnen)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei; Cijntje, Letschert, Ekong, Burnet; Saban (aanvoerder), Lindgren, Ben Moussa; Kirm, Zivkovic (72' Mennega), Zeefuik (72' Hagenauw)

Bank: Potveer, Hagenauw, Van Leyenhorst, Janzen, Mennega

 

Opstelling Jong VVV-Venlo/Helmond Sport:

Verstappen, Verberne, Ascroft, Nieskens, Schroijen, Gielen, Koot, Lammers (aanvoerder), Carlos David, Gijzen, Van Geffen

Bank: Respen, Van Gool, Strijbosch, Watt

 

Kort verslag eerste helft:

Jong FC Groningen begon prima aan de wedstrijd. Al in de zevende minuut schoot Richairo Zivkovic op de paal na een voorzet van Andraz Kirm, en in de 12e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Richairo Zivkovic scoort uit een assist van Andraz Kirm. De Groningers zakten na een minuut of 20 wat weg en VVV kwam iets beter in de wedstrijd, en de Limburgers kwamen ook op gelijke hoogte. Joeri Schroijen scoorde met een prachtige lob over Stefan van der Lei heen. In de slotfase van de eerste helft nam de FC weer meer het initiatief, met kansen voor Richairo Zivkovic en Hilal Ben Moussa.

 

Kort verslag tweede helft:

In het eerste kwartier na rust zagen we grote kansen voor Richairo Zivkovic (naast), Andraz Kirm (schot ketste af) en Dave Nieskens van VVV (schot ging over). In de 67e minuut namen de gasten brutaal de leiding. Uit een counter was het Arne van Geffen die een voorzet van rechts bij de tweede paal binnenschiet.

 

In de 76e minuut een eigenlijk niet te missen kans voor Andraz Kirm, maar op een meter of drie van de doellijn schiet hij te slap in. Zeven minuten later opnieuw een uitgelezen miogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Arjen Hagenauw, die alleen op Eric Verstappen, de keeper van Jong VVV, afsnelde, legde echter breed op captain Burak Saban, en bovendien te scherp, daar waar hij beter zelf had kunnen schieten. In de 85e minuut kreeg Rasmus Lindgren een vrije schietkans uit een goede voorzet van Timo Letschert, maar de Zweed schoot over. De bal mocht er niet in... Tot de 89e minuut. Rasmus Lindgren, vrijstaand bij een corner, schoot de 2-2 binnen uit een corner. Hierbij blijft het helaas.

 

De Groningers hebben vanavond te vele kansen gemist, en dat kostte de koploper twee dure punten. De Groningers blijven de beloftendivisie A wel aanvoeren, omdat Jong Heracles Almelo vanavond niet verder kwam dan 3-3 bij Jong PEC Zwolle, maar de equipe van Paul Raveneau had de voorsprong (in verliespunten) vanavond moeten uitbouwen. Jong FC Groningen kan wel terugkijken op een prima wedstijd. Dit geldt ook voor Género Zeefuik, die als linksbuiten speelde maar een goede indruk achterliet.

 

= = = = = = = = = = = = = = =

 

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

De heenwedstrijd eindigde op 26 augustus jl. in 1-1. Namens de FC scoorde Género Zeefuik, die vanavond mogelijk opnieuw in actie komt. Género Zeefuik is samen met Arjen Hagenauw en Kevin Mennega topscorer van Jong FC Groningen met vier doelpunten.

 

Vanavond zeven spelers van eerste selectie FC Groningen in actie; rentree Rasmus Lindgren

Vanavond zullen er zeven spelers van de hoofdmacht van FC groningden deel uitmaken van de beloftenselectie, te weten Género Zeefuik, Hilal Ben Moussa, William Ekong, Rasmus Lindgren, Timo Letschert, Andraz Kirm en Lorenzo Burnet, zo bericht FC Groningen op de clubsite.

 

Corpus den Hoorn, maandagochtend

(getraind wordt er overigens wel!) (foto)

 

De huidige stand:

 

 
Fotoreportage van de wedstrijd van Wouter Pauwels:
 
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0007
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0013
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0050
DSC_0052
DSC_0053
DSC_0054
DSC_0056
DSC_0060
DSC_0067
DSC_0069
DSC_0070
DSC_0071
01/18 
start stop bwd fwd
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.