Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

61 gasten online

Jong FC Groningen loopt pak slaag op bij Jong FC Dordrecht: 5-0

Vanavond komen de beloften van FC Groningen in actie, nadat er vorige week weer eens een competitieloze maandag op het programma stond. De door Paul Raveneau getrainde koploper gaat in het GN Bouw Stadion op bezoek bij Jong FC Dordrecht, maar minstens zo belangrijk als het handhaven van de koppositie is de rentree van Nick van der Velden op de voetbalvelden.

 

Vanavond toch geen rentree Nick van der Velden

Door een hardnekkige liesblessure staat de routinier nu al drie maanden aan de kant; zijn gemis is wekelijks voelbaar. Het was de bedoeling dat Van der Velden vanavond minuten zou maken. Hij zal vanavond echter niet in actie komen: Hilal Ben Moussa en David Texeira zijn de enige spelers van de A-selectie die de beloften vanavond vergezellen. Wij nemen aan dat Van der Velden met het oog op a.s. woensdag gespaard wordt, al valt niet uit te sluiten dat hij een terugslag van de training van zaterdag heeft gehad. Morgenmiddag zal Erwin van der Looi hierop tijdens het perspraatje ongetwijfeld terugkomen.

 

UPDATE: "Rentree Nick van der Velden uitgesteld tot volgende week dinsdag"

Het Dagblad van het Noorden meldt inmiddels dat we Nick van der Velden deze week nog niet bij het eerste hoeven te verwachten. Zijn rentree is uitgesteld tot volgende week dinsdag. Die dag oefent Jong FC Groningen in Assen tegen ACV.

 

Wij berichten vanavond op Twitter live over het wedstrijdverloop! Nars Broekhart is vanavond in Dordrecht present, dus wij zullen up to date over alle relevante gebeurtenissen kunnen berichten!

 

 

Eindstand: 5-0; opstellingen en scoreverloop verderop

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

37' 1-0 Keziah Veendorp (e.d.)

 

TWEEDE HELFT

50' 2-0 Sem de Wit

58' 3-0 Genaro Snijders

59' 4-0 Michael Potkamp

89' 5-0 Giovano Godeken

 

Bijzonderheden:

 

10' gele kaart Ron Janzen

25' gele kaart Sem de Wit

40' Funso Ojo mist strafschop

56' gele kaart Wilmer Kousemaker

 

Opstelling Jong FC Groningen:
Potveer; Cijntje, Veendorp (A1), Van Leyenhorst (63' Baas), Janzen; Ben Moussa, Hagenauw, Saban (aanvoerder) (63' Gerlofs), Texeira, Bijl (46' Gootjes), Mennega

Bank: Sietsma (A1), Gerlofs (A1), Baas (A1), Gootjes (A1)

 

Opstelling Jong FC Dordrecht:

Te Loeke, Van Deelen, Wormgoor, De Wit, Jongeneel, Steenvoorden (53' Kousemaker), Van Wermeskerken (83' Godeken), Ojo (72' Boers), Potkamp (aanvoerder), Loen, Snijders

Bank: Boers, Meulmeester, Balrak, Kousemaker, Duarte Lopes, Godeken, De Blank

 

Kort verslag eerste helft:

Na 45 minuten gaat de thuisploeg met een verdiende voorsprong de kleedkamer in. De ploeg heeft veel druk gezet, en uit de tiende corner viel de 1-0; doelpuntenmaker niet Funso Ojo, waaraan we eerst dachten, maar Keziah Veendorp van FC Groningen. De verdediger en international van FC Groningen A1 kreeg de bal tegen zijn hoofd aangekopt. Ojo had de voorsprong drie minuten later kunnen verdubbelen. Hij legde aan voor een strafschop (Hilal Ben Moussa was in de fout gegaan en beging een overtreding op Youri Loen), maar hij schoot de bal over het doel van Joey Potveer.

 

Potveer mocht in de eerste 45 minuten behoorlijk aan de bak tegen de stugge thuisploeg. De Groningers slaagden er niet in het spel te maken, maar zijn wel vier keer gevaarlijk geweest. Zo ging een kopbal van Glenn Bijl maar net over het doel van Robbert te Loeke, na goed voorbereidend werk en een prima voorzet van Angelo Cijntje. In de beginfase van het duel had David Texeira nog tegen de paal geschoten.

 

Kort verslag tweede helft:

De Groningers werden na de thee volkomen onder de voet gelopen. Jong FC Dordrecht scoorde maar liefst vier maal, en zorgde ervoor dat Jong FC Groningen de koppositie moet afstaan aan Jong Heracles Almelo en Jong Vitesse, die resp. gelijkspelen tegen Jong Heerenveen en winnen bij Jong ADO.

 

Angelo Cijntje onttrok zich vanavond aan de malaise, maar al met al mag van een volslagen mislukte avond gesproken worden...

 

Foto's van Nars:

 

IMG-20140210-WA0002
IMG-20140210-WA0003
IMG-20140210-WA0004
IMG-20140210-WA0005
IMG-20140210-WA0006
IMG-20140210-WA0007
IMG-20140210-WA0009
IMG-20140210-WA0010
IMG-20140210-WA0011
1/9 
start stop bwd fwd

 

De huidige stand: 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.