Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

190 gasten online

Jong FC Groningen verliest oefenduel bij ACV; geslaagde rentree Nick van der Velden; rood Stefano Magnasco

De beloften van FC Groningen traden vanavond in Assen op een regenachtig achterafveld 6 aan tegen het eerste elftal van ACV, dat diverse oud-spelers van FC Groningen in de gelederen heeft. Zo behoren Edu de Jonge Rosa, Danny Menting, Robert Pomstra, Jelle Wagenaar, Koos Werkman, Ben Wormmeester, Robin Witte en Robby Holder tot de selectie van ACV 1.

 

Belangrijker dan het eindresultaat (ACV won het duel met 3-2, na een 0-2 stand, in het voordeel van de Groningers, bij rust) was de rentree van Nick van der Velden. De routinier speelde het eerste bedrijf en deed dat uitstekend. Hij was duidelijk aanwezig, coachte zijn medespelers en viel op met een paar leuke acties. FC Groningen won vijf van de tien competitiewedstrijden waarin Nick van der Velden meespeelde, en slechts drie van de 14 duels waarin de FC het zonder Van der Velden moest doen. En ook voor de beloften lijkt het een wereld van verschil te zijn of Nick wel of niet van de partij is. Overigens werd er in de tweede helft slecht verdedigd aan de kant van de Groningers, mede de oorzaak van de nederlaag.

 

Género Zeefuik wekte, net als Hilal Ben Moussa, een zeer actieve indruk. Bij beiden lukte nog niet alles, maar ze waren scherp en deden het goed.

 

Nick van der Velden, na afloop tegenover FC Groningen TV: "Al is het op veld 6, dat maakt mij niet uit"

 

Nick van der Velden op Twitter over zijn rentree: "Net mijn eerste 45 minuten gespeeld sinds 3 november 2013 en het voelde heerlijk om weer om het veld te staan, smaakt naar meer"

 

Nick van der Velden hoopt stiekem zondag in Utrecht bij de selectie te zitten

Nick van der Velden verklaart op woensdag 19 februari 2014 in het Dagblad van het Noorden te hopen zondag in Utrecht bij de selectie van het eerste elftal te zitten: "Het ging weer lekker. Stiekem hoop ik zondag alweer bij de selectie te zitten voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Qua fitheid zit ik op 80 à 85%. De insteek was om de wedstrijd tegen ACV fit door te komen. Nu moet ik het verder gaan uitbouwen. Ik ben superblij dat ik weer op het veld sta, maar ik kan nog geen 90 minuten spelen."

Ook Stefano Magnasco viel op, maar dan met een rode kaart, toegekend voor een keiharde overtreding. Naar wij aannemen heeft deze kaart geen gevolgen voor zijn inzetbaarheid in officiële wedstrijden van vertegenwoordigende elftallen van de Trots van het Noorden. Magnasco mocht overigens wél worden vervangen, ook al betrof het een rode kaart. Angelo Cijntje, eerder vervangen, keerde terug op het veld. Heel bijzonder.

 

(Stefano Magnasco schopte iemand zonder reden onderuit, en moest weg. Eerder deed ex-Veendammer Haye Feenstra van ACV dat bij Angelo Cijntje, maar hiertegen werd niet opgetreden.)

 

De officiële lezing van de scheidsrechter is inmiddels dat Stefano Magnasco geen rode kaart kreeg, maar van de scheidsrechter verplicht gewisseld moest worden.

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

0-1 Richairo Zivkovic

0-2 Arjen Hagenauw (rebound na schot Género Zeefuik)

 

TWEEDE HELFT

1-2 Richard Mulder

2-2 Edu de Jonge Rosa

3-2 Richard Mulder

 

Bijzonderheden:

  • Nick van der Velden speelde de eerste helft
  • Stefano Magnasco bij 2-2 stand met rood weggestuurd
  • Doelpunt Género Zeefuik bij 3-2 ten onrechte afgekeurd

Opstelling Jong FC Groningen:

Van der Lei; Cijntje (80' Van Leyenhorst), Veendorp, Janzen, Magnasco (85' Cijntje), Saban (80' Mennega), Ben Moussa, Van der Velden (46' Abdulahi), Hagenauw, Zeefuik, Zivkovic

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.