Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

FC Groningen legt Virgil van Dijk vast

FC Groningen heeft Virgil van Dijk voor twee seizoenen overgenomen van Willem II, zo melden zowel de clubsite van FC Groningen als die van Willem II. De 18-jarige centrale verdediger sluit komend seizoen aan bij de beloften van de FC. Van Dijk speelt al tien jaar in Tilburg en was toe aan een nieuwe uitdaging. Willem II betreurt zijn vertrek ten zeerste: "We hebben er alles aan gedaan om Virgil te behouden voor Willem II, hij heeft echter aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en wil zich graag in een andere omgeving verder ontwikkelen. We wensen hem uiteraard heel veel succes bij FC Groningen", aldus technisch directeur Henry van der Vegt van Willem II. Na Tim Keurntjes is Virgil van Dijk al de tweede aanwinst van de beloften voor komend seizoen.

  

Willem II vertelt over Virgil nog het volgende op haar website:

 

Virgil van Dijk (18) speelt vanaf zijn achtste jaar voor Willem II en is nadat hij overkwam van de amateurclub WDS’19 begonnen in de D3. Hij doorliep vervolgens alle jeugdelftallen en speelt momenteel in de A1 van de Regionale Jeugdopleiding Willem II/RKC en Jong Willem II. Tevens maakte hij op 14 november 2009 zijn debuut in het eerste elftal in de vriendschappelijke wedstrijd Willem II – Sierra Leone. Willem II heeft de talentvolle verdediger een meerjarige verbintenis aangeboden, maar hij is hier niet op ingegaan. Willem II betreurt het ten zeerste dat Virgil na tien seizoenen de Tricolores gaat verlaten.

 

Van Dijk vindt - zonder 'snakkerig' over te komen - dat hij een goed inzicht heeft, een goede verre trap en een redelijk goede snelheid voor een centrale verdediger. Trainer/coach Edwin Hermans van de Tilburgse beloften is zeer lovend over hem: hij vindt dat Van Dijk alle eigenschappen heeft die een echte centrale verdeiger behoort te hebben: groot, fysiek sterk, kopsterk, sterk in één-tegen-één duels, voorzien van een winnaarsmentaliteit, meedogenloos als het moet en iemand die de opbouw goed kan verzorgen als hij aan de bal is.

 

Klik hier voor wat live-beelden van ons nieuwe talent!

 

Wij zijn blij dat Van Dijk mede door de naam en uitstraling van FC Groningen, zoals de FC op haar site schrijft, voor FC Groningen heeft gekozen! Welkom bij de Trots van het Noorden, kerel!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.