Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

118 gasten online

Marciano van Leijenhorst (verdediger Jong FC Groningen) komende dagen op stage bij RKC Waalwijk

Stand van zaken woensdag 19 maart 2014:

Marciano van Leijenhorst, de 20-jarige linksbenige centrale verdediger van Jong FC Groningen, loopt de komende dagen stage bij RKC Waalwijk. Dit bericht FC Groningen op de clubsite. Marciano van Leijenhorst maakte medio 2011 de overstap van de jeugdopleiding van FC Utrecht naar FC Groningen A1, en speelde twee jaar in het door Paul Raveneau getrainde vlaggenschip van de jeugdopleiding van de FC. Hij schoof aan het begin van dit seizoen samen met zijn trainer door naar de beloften en speelt op amateurbasis voor Groningen.

 

UPDATE dinsdag 25 maart 2014:

Van Leijenhorst loopt knieblessure op tijdens stage bij RKC; binnenkort tweede stage

Marciano van Leijenhorst zal met weinig plezier terugkijken op zijn stage bij RKC Waalwijk. Al tijdens de eerste training liep hij een knieblessure op, waarna hij de stage moest beëindigen. Hij is inmiddels terug in Groningen en hoopt de groepstraining bij Jong FC Groningen volgende week te hervatten. Zodra hij weer fit is zal hij opnieuw een stage bij RKC mogen lopen.

Op woensdag 19 maart jl. schreven we al het volgende:

 

Ook komend seizoen zou hij gezien zijn leeftijd nog bij de beloften van FC Groningen kunnen spelen, maar de concurrentie in de verdediging is dan mogelijk groot. Hans Hateboer zal komend seizoen ongetwijfeld deel uitmaken van het eerste elftal, maar Raveneau kan dan ook beschikken over Ron Janzen (nu eerstejaars beloftenspeler, contract tot medio 2015) en de verdedigers van FC Groningen A1 die qua leeftijd kunnen doorstromen naar Jong FC Groningen (Glenn Bijl, Tolgahan Cicek, Thijs Gerlofs en Desevio Payne).

 

Bovendien is het de vraag wat er komend seizoen met Keziah Veendorp gebeurt. De verdediger en jeugdinternational is gezien zijn leeftijd nu nog een B-junior, maar is aan het begin van dit seizoen vervroegd doorgeschoven naar FC Groningen A1 en traint wekelijks mee met het eerste elftal. Hij staat in de belangstelling van andere clubs, en zal komend seizoen, indien hij FC Groningen trouw blijft, ongetwijfeld regelmatig met Jong FC Groningen meespelen. 

 

Dit seizoen komt Marciano maar aan weinig speeltijd toe, gezien het feit dat bij competitiewedstrijden van de beloften vele A-selectiespelers ingepast worden om hen wedstrijdritme op te laten doen.

 

RKC Waalwijk beschikt net als FC Groningen over een beloftenelftal. Jong RKC Waalwijk komt uit in Divisie B en is daarin momenteel als derde geklasseerd, op vier punten achter koploper Jong Feyenoord/Excelsior.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek