Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Jeroen Gies (19), keeper van Werder Bremen U21, op stage bij FC Groningen

FC Groningen meldt op de clubsite dat de 19-jarige Jeroen Gies, keeper van het Onder 21-team van Werder Bremen, vandaag en morgen een stage loopt bij FC Groningen. Gies werd in januari 1995 geboren en beschikt over zowel de Duitse als de Nederlandse nationaliteit: zijn vader komt uit Deventer. Hij is 1,87m lang en zou in Nederland een tweedejaars A-junior zijn. Hij is niet zonder reden uitgenodigd voor een stage. FC Groningen volgt hem nl. al een tijdje.

FC Groningen licht het volgende toe: "FC Groningen maakte voor het eerst kennis met de kwaliteiten van Gies tijdens een indoortoernooi van Jong FC Groningen in het Duitse Cloppenburg, in januari van dit jaar. Later is interim-keeperstrainer Brian van Loo naar een wedstrijd van Werder U 21 geweest om daar Gies aan het werk te zien. Hij maakte bij al die gelegenheden een positieve indruk. FC Groningen polste Gies en kreeg van Werder Bremen toestemming om hem uit te nodigen voor een stage."

 

Keepers van de beloften zijn op dit moment, na het overhevelen van Stefan van der Lei naar de A-selectie, André Krul, die de FC normaal gesproken aan het einde van het seizoen verlaat, en Joey Potveer, die we Groningen eveneens zien verlaten. Vanuit FC Groningen A1 zal Wieger Sietsma ongetwijfeld doorstromen. De beloften zullen echter behoefte hebben aan een tweede keeper. Wellicht kan Jeroen Gies in deze vacature voorzien. Aan Gies zal het niet liggen: "Het is altijd al een droom van mij geweest om in Nederland te voetballen. Ik krijg nu twee dagen de kans om te laten zien wat ik kan en dat is mooi. We gaan zien hoe het verder loopt.

 

Als we goed zijn geïnformeerd, dan heeft Jeroen Gies in Bremen nog een tot medio 2014 lopend contract. Na dit seizoen zou hij in dat geval dus transfervrij zijn.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.