Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

267 gasten online

Bacuna bepalend voor beloften FC Groningen

Vanavond kwamen de beloften van FC Groningen eindelijk weer eens in competitieverband in actie. Door ontelbare afgelastingen was het keurkorps van trainer Erwin van de Looi afgezakt naar een 10e plaats, maar in verliespunten stond het 6e. Op Corpus den Hoorn nam Jong FC het op tegen Jong De Graafschap, dat als voorlaatste geklasseerd stond in de beloften-eredivisie. De beloften van Grunn trokken aan het langste eind: 2-1. Eerste elftal-spelers Leandro Bacuna, na zijn schorsing weer speelgerechtigd, en Serhat Koç stonden in de basis. Bacuna stond op tien.

 

De toeschouwers die ondanks de motregen vanavond op Corpus den Hoorn waren komen kijken, kregen een niet al te aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Zeker in de eerste helft waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd, waardoor er maar weinig kansen op een doelpunt waren. En een doelpunt was juist wat deze wedstrijd nodig had. Tegen het einde van de eerste helft kwam dat doelpunt alsnog, toen Leandro Bacuna de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied hard inschoot. Even later was het weer Bacuna, die de aandacht op zich wist te vestigen, maar dan helaas in negatieve zin. Bij een vrije trap van De Graafschap trok hij zijn directe tegenstander nogal opzichtig onderuit, en de (overigens niet al te best fluitende) scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Siers maakte geen fout, en zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand rusten.

 

Jong FC Groningen begon goed aan de tweede helft, maar liet het initiatief al vrij snel aan Jong De Graafschap over. Toch kon FC Groningen in de 73ste minuut weer de leiding nemen, toen een schot van Kluin via de keeper van De Graafschap met een boogje in het doel belandde. In het vervolg kon FC Groningen nog een paar keer via counters gevaarlijk worden, maar was het niet scherp genoeg in de afronding. En ook de arbitrage zat bepaald niet mee. Zo werden de pupillen van Edwin van de Looi onder andere twee zuivere corners onthouden en de spelers van Jong De Graafschap hadden al snel door dat je gewoon moest gaan liggen om een vrije trap mee te krijgen. Echt gevaarlijk konden de Superboeren echter niet meer worden, en zo kon FC Groningen al met al verdiend drie punten bijschrijven.

 

Jammer genoeg deed Tim Keurntjes, die in de zomer de Superboeren zal inruilen voor FC Groningen, om onduidelijke redenen niet mee vanavond.

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Nienhuis; Kunst, Dijkstra, Werkman, Wagenaar; Hiariej (67' Post), Olijve, Krohne (90' Pomstra), Bacuna; Kluin (77' Menting), Koç

Rest bank: Van Erkel, Bakker, Tripsas, De Rijp

 

Scoreverloop:

41' 1-0 Leandro Bacuna

45' 1-1 Mees Siers

74' 2-1 Pepijn Kluin