Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

Gelijkspel Jong FC Groningen tegen Jong Willem II: 1-1

Jong FC Groningen heeft vanavond in Tilburg niet de gehoopte stap naar de subtop van de beloften eredivisie kunnen maken. De ploeg van trainer Erwin van de Looi kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong Willem II. Nadat de Tricolores in de tweede helft op voorsprong waren gekomen, kon Dennis Krohne de stand na een uur spelen alsnog gelijk trekken. Jong FC Groningen heeft nu 29 punten uit 19 wedstrijden en bezet de zevende plaats. Aanstaande maandag speelt Jong FC Groningen alweer de volgende wedstrijd. Tegenstander is dan Jong Feyenoord/Excelsior in Rotterdam.

 

UPDATE vrijdag 19 maart 2010:

Op het wedstrijdformulier aangaande deze wedstrijd heeft de KNVB het doelpunt van Jong FC toegeschreven aan Ariën Pietsersma, een speler van Jong Willem II die een eigen doelpunt zou hebben gefabriceerd. Voor wat het waard is. Dit doelpunt viel overigens uit een vrije schop, toegekend na een overtreding van Virgil van Dijk, die volgend seizoen in dienst vand FC Groningen speelt.

 

RTV Noord heeft het volgende verslag van de wedstrijd op haar website gepubliceerd:

 

Op een zeer slecht veld van het jeugdcomplex van Willem II was de ploeg van trainer Erwin van de Looi voor rust heer en meester, maar vergat te scoren. Kansen waren aan Danny Menting, Dennis Krohne en Danny Post niet besteed. De ruststand was dan 0-0. Ook in de tweede helft bleef Jong FC Groningen de betere partij, maar werd het spel steeds onrustiger. Na een uur spelen opende de thuisploeg onverwacht de score door een counter doeltreffend af te ronden.
De gasten herpakten zich en Krohne schoot een kwartiertje voor tijd de gelijkmaker via een vrije trap binnen. Jong Willem II kreeg vervolgens nog een grote kans op de 2-1, maar doelman Leonard Nienhuis hield een kopbal op fabelachtige wijze uit het doel. Drie minuten voor tijd had Chevello de Rijp een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter zag het anders.

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar: Dijkstra, Post (70' De Rijp), Krohne, Olijve; Kluin, Menting.
Rest bank: Bakker, Tripsas, Ben Moussa, Van Erkel, Zinga, De Jonge Rosa.

Scheidsrechter: Kayis
Scores: 52’ Verhaar 1-0, 70’ Krohne 1-1