Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

47 gasten online

Jong FC Groningen verpletterd Jong Feyenoord/Excelsior in Rotterdam: 0-5!

Op het altijd bruisende Stadion Woudestein, de thuishaven van publiekstrekker Excelsior, speelden de beloften van FC Groningen vanavond de belangrijke competitiewedstrijd tegen het gecombineerde beloftenelftal van Feyenoord en Excelsior. Een blik op de stand laat meteen het belang zien van de pot van vanavond: de FC staat 7e, maar gaat de tegenstander van vanavond bij een zege voorbij. Jong Feyenoord/Excelsior staat nl. zesde en heeft twee punten meer. De Rotterdammers hebben overigens ook twee wedstrijden meer gespeeld.

FC Groningen liet geen spaan heel van zijn opponent en blies de Rotterdammers met 0-5 op.

 

 

Op de dag dat bekend werd dat de beloften van Feyenoord/Excelsior komend seizoen uit kostenoverwegingen niet meer hoeven de trainen lijkt de ploeg van Erwin van de Looi nu al het startschot te willen lossen voor de ontmanteling van het instituut Feyenoord. Het diende de tegenstander uit het geplaagde Rotterdam nl. een mokerslag toe en verpulverde het nietige Rotjeknor met maar liefst 0-5, een opvallende eindstand gezien de ruststand van 0-0.

 

Ter toelichting omtrent het inventieve afschaffen van de trainingen: wij lazen op FeyenoordTime het volgende:


Het beloftenelftal van Feyenoord gaat op de schop. Volgens Sportweek is besloten om de trainingen voor het elftal, een combinatieteam van spelers van Feyenoord en Excelsior, te schrappen. Op deze manier hopen beide clubs geld te besparen.

Vanaf komende zomer worden de wedstrijden van Jong Feyenoord/Excelsior volledig afgewerkt door de reserves van Feyenoord en Excelsior, aangevuld door A1-junioren van Feyenoord. Er worden geen spelers voor alleen de beloften meer vastgelegd.

Trainer André Hoekstra krijgt een coördinerende rol en blijft tevens hoofdcoach tijdens wedstrijden van Jong Feyenoord/Excelsior. De ploeg doet het momenteel redelijk in de beloftencompetitie: Feyenoord/Excelsior staat zesde. Het beloftenelftal van Sparta Rotterdam staat momenteel bovenaan.

 

De beslissing om de trainingen na dit seizoen te schrappen lijkt alleszins verdedigbaar nu er mét intensieve trainingsarbeid moeiteloos vijf tegendoelpunten in één helft worden weggegeven. Het altijd emotionele FR-Fanatic kopt naar aanleiding van de deastreuze pot van de kant van de Rotterdammers dan ook als volgt, met veel gevoel voor dramatiek en teloorgang:

 

 

Wedstrijdverslag van Feyenoord Kameraden:

 

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond een 0-5 nederlaag geleden tegen Jong FC Groningen. De thuisploeg bood op Woudestein een uur lang goed partij aan de bezoekers, maar liep na de 0-1 van Koen van de Laak achter de feiten aan. Groningen kon in het restant van de wedstrijd vrij eenvoudig afstand nemen. Door de nederlaag passeert Jong FC Groningen de Rotterdamse beloften op de ranglijst van de eredivisie voor beloftenelftallen.

 
Hoewel beide ploegen tot de rust niet tot scoren kwamen, zagen de toeschouwers in Stadion Woudestein een aantrekkelijke eerste helft. Daarin had Jong Feyenoord/Excelsior met name in het eerste kwartier het beste van het spel. De ploeg van trainer André Hoekstra speelde in hoog tempo, zocht en vond geregeld de snelle buitenspelers en kreeg ook een handvol mogelijkheden. De beste daarvan kwam op naam van Michal Janota, die een schot na een afvallende bal uit een hoekschop uit het doel gebokst zag worden door doelman Leonard Nienhuis.
 
Toch was het FC Groningen dat in het vervolg van de eerste helft de beste kansen kreeg. De eerste de beste keer dat de defensie van de thuisploeg even niet op stond te letten, was het zelfs direct bijna raak. Verdediger Jorrit Kunst mocht opstomen tot aan de rand van het strafschopgebied, vanwaar hij op de vuisten van doelman Lex van Haeften schoot.
 
Van Haeften hoefde pas kort voor rust voor eerst weer echt op zijn hoede te zijn. Allereerst zag hij Koen van de Laak een lage voorzet te hard afleveren, waardoor die voorlangs ging. Uit de aanval die volgde kreeg Nicklas Pedersen de bal op zijn hoofd, maar de spits kopte net naast.
 
Na rust had Jong Feyenoord/Excelsoir aanmerkelijk meer moeite om de bal in de ploeg te houden en tot uitgespeelde aanvallen te komen. Speelde het spel zich voor rust nog voornamelijk op de helft van de Groningers af, de tweede helft waren de rollen omgedraaid.
 
Pedersen leek het overwicht van de bezoekers na een krap een uur te bezegelen met de openingstreffer, maar hij presteerde het om een prima voorzet van Van de Laak naast te schieten. Van de Laak besloot daarop twee minuten later om te laten zien hoe het wel moest, door een voorzet van Dennis Krohne knap achter doelman Van Haeften te koppen.
 
Even daarvoor had de degelijk spelende Tobias Waisapij de grootste kans voor de Rotterdammers tot dan toe laten liggen, door na een prima één-twee met Levi Risamasu naast te schieten.
 
Jong Feyenoord/Excelsior leek van slag door de tegentreffer, want binnen twee minuten verdubbelden de Groningers de marge. Matig verdedigend optreden zorgde ervoor dat Pedersen een voorzet vanaf de rechterflank tussen twee verdedigers in binnen kon werken.
 
Daarmee was het verzet van de thuisploeg definitief gebroken, want in de laatste twintig minuten moesten nog drie doelpunten worden geïncasseerd. Serhat Koc kon profiteren van miscommunicatie achterin bij de thuisploeg, waarna het slotakkoord was voor de invallers Frank Olijve en Danny Menting.
 
De eerste kreeg de bal zomaar voor zijn voeten, nadat Miquel Nelom een voorzet niet goed weggewerkt kreeg, en mocht vrij inschieten. Menting bepaalde de eindstand door een lage voorzet vanaf de linkerkant bij de eerste paal binnen te glijden.
 
Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Groningen 0-5

Scoreverloop:

62’ 0-1 Van de Laak
66’ 0-2 Pedersen
71’ 0-3 Koç
81’ 0-4 Olijve
86’ 0-5 Menting
 
Scheidsrechter: Cairo
 
Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior:
Van Haeften; Weber, Bovenberg, Nelom, Waisapij; Risamasu, Janota (76’ Oranje), Ribeiro (76’ Faouzi); Mossaoui, Hagary (60’ Benard) en Pattinama.
 
Jong FC Groningen: Nienhuis; Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar; Olijve, Van de Laak (75’ Dijkstra), Krohne; Post, Pedersen (75’ Menting) en Koç (75’ Kluin).
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.