Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

123 gasten online

Dino Islamovic uitblinker bij Jong FC Groningen

Jong FC Groningen liet zich gisteren in een prachtig groene spelersbus naar Urk transporteren (alleen de zijkanten  moeten nog van het grauwe grijs worden ontdaan), waar een oefenduel tegen SV Urk op het programma stond. De wedstrijd had een emotionele kant, want SV Urk is de club waar de onlangs overleden Reinier de Groene vóór zijn overgang naar FC Groningen A1 furore heeft gemaakt. 

 

Met name Dino islamovic, de beoogde stand-in in het eerste elftal van Danny Hoesen, maakte indruk. Hij had met twee treffers een voornaam aandeel in de 3-2 zege die de Groningers boekten, en blonk ook met andere acties uit. Paco van Moorsel was verantwoordelijk voor het andere doelpunt van de equipe van Paul Raveneau. Alex Christovao, die zijn conditie bij FC Groningen op peil mag houden, speelde een half uur mee.

Kort wedstrijdverslag van Wouter Pauwels:

 

Wij konden voor het eerst met eigen ogen de kleur van de bus aanschouwen en ik moet zeggen, het ziet er prachtig uit. Een hele opvallende kleur groen maar erg mooi. Chauffeur Jan kampte de heenreis met remproblemen, maar tijdens de wedstrijd heeft de storingsdienst dat verholpen zodat de boys weer veilig richting Groningen konden.


Jong FC begon voortvarend aan de wedstrijd en Kasper Oldenburger kreeg in de zevende minuut twee prima schietkansen voor, maar hij miste.
Drie minuten later kopte Dino Islamovic door op Arjen Hagenauw en die had vrij op de keeper af kunnen gaan, maar hij werd onterecht voor buitenspel afgefloten.


Direct daarna kreeg FC een corner en William Ekong kopte de bal richting het doel. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

 

In de 12e minuut de eerste keer dat Urk voor de goal kwam en de bal lag er in - 1-0 door Riekelt Nentjes.

 
In de 19e minuut ging Arjen Hagenauw alleen op de keeper van Urk af, weer uit een passje van Dino Islamovic, maar hij twijfelde teveel waardoor de keeper kon ingrijpen. Vijf minuten later kreeg Urk een beste kans via Nentjes, maar ook hij miste. Uit de tegenaanval scoorde Paco van Moorsel de dik verdiende 1-1 na prima breedleggen van Arjen Hagenouw: ze gingen samen alleen op keeper af.


Niet veel later lag ook de 1-2 in het doel door Dino Islamovic die uit de rebound scoorde.Zijn eerste doelpoging kwam op de paal en uit de rebound kon hij binnen tikken. In 38e minuut kwam Desevio Payne in de ploeg voor William Ekong, die licht gebleseerd aan zijn lies de kleedkamer opzocht, meer uit voorzorg.


In de 39e minuut een prima voorzet van Kasper Oldenburger; Dino Islamovic kwam net te laat om in te tikken. De Groningers leidden bij rust dik verdiend met 2-1.

Na rust begon Urk beter aan de wedstrijd en werd wat aggresiever in de duels. Daar had de FC het moeilijk mee. In de 58e minuut valt de 2-2 , een vrije trap die van richting word veranderd en daardoor staat v.d. Lei op het verkeerde been , een lucky goal, gescoord door William de Boer.


In de 60e minuut komt Noureddine Boutzamar voor Burak Saban en Alex Christovao voor Kasper Oldenburger. Het spel in de tweede helft werd er niet beter op.


In de 71e minuut een corner van Tom Hiariej die prima werd binnengekopt door Dino Islamovic, die vervolgens het verld verliet en vervangen werd door Willem Gootjes. Er kwam nog een vrije trap voor de FC die Paco van Moorsel net naast schoot en in de laatste minuut krijgt Alex nog een grote kans maar hij miste.


Een nuttige wedstrijd voor FC Groningen die dik verdiend werd gewonnen, met uitblinker Dino Islamovic. Tegenvallend Tom Hiariej. Je verwacht in zo'n wedstrijd meer van hen, dat hij de lijnen uit gaat zetten, maar daar kwam niets van terecht.

 

Opstelling Jong FC Groningen:
Van der Lei; Magnasco, Ekong (35’ Payne), Baas, Bijl; Saban (60’ Boutzamar), Van Moorsel, Hiariej; Hagenauw (46’Arias), Islamovic (75’ Gootjes), Oldenburger (60’ Cristovao).

 

Opstelling SV Urk:

Romkes, Marinus Snoek, Gert Jan Nagel, Kramer, Brands, Lucas Nagel, Kees de Boer, Nentjes, William de Boer, Jelle de Boer, Hessel Snoek

Bankbezetting: Romkes, Willem Snoek, Hoekman, Jon Hakvoort, Tol, Teun Hakvoort

 

Scoreverloop: 12' Riekelt Nentjes 1-0, 22' Paco van Moorsel 1-1, 27' Dino Islamovic 1-2; 58' William de Boer 2-2, 71' Dino Islamovic 2-3.

 

Foto's van de huidige staat van de spelersbus van FC Groningen, die stapsgewijs een metamorfose aan het ondergaan is:

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.