Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

47 gasten online

FC Groningen laat Dijkstra, Pomstra en Krohne vertrekken

Conform de CAO-bepalingen voor contractspelers in het betaald voetbal, moeten voetbalspelers met een aflopend contract voor 1 april te horen krijgen of zij in aanmerking komen voor een nieuwe verbintenis of dat de club afscheid wil nemen van de betreffende spelers. Vandaag heeft FC Groningen de beloftenspelers met aflopende contracten Dijkstra, Pomstra en Krohne laten weten dat zij niet voor een nieuw contract in aanmerking komen.

  

In het geval van Mart Dijkstra is het zo dat er in het contract van deze speler een optie voor nog een seizoen in dienst van de Trots van het Noorden was opgenomen. Hier wil FC Groningen echter geen gebruik van maken. Dijkstra is met zijn 19 jaar de jongste van het drietal. Dat de club nu afscheid van hem neemt, geeft aan dat niet iedereen die in een eerder stadium als een echt talent werd gezien uiteindelijk ook daadwerkelijk het betaald voetbal gaat halen. En als talent werd Dijkstra zeker gezien. In de zomer van 2008 stroomde hij vervroegd vanuit de A-jeugd door naar het Beloftenelftal van Groningen. Al snel was men binnen de FC zo overtuigd van de kwaliteiten van Dijkstra, dat hij begin oktober 2008, samen met Dennis Krohne, Robert Pomstra en Bart Apotheker, een contract mocht tekenen. Waar de andere drie spelers een contract tot het einde van het seizoen 2008/2009 met een optie voor nog een jaar mochten tekenen, sprak uit de overeenkomst met Dijkstra nogal wat meer vertrouwen. Hij ondertekende een contract tot de zomer van 2010 met een optie voor nog een jaar.

 

Van Bart Apotheker werd afgelopen zomer al afscheid genomen. Hij voetbalt tegenwoordig bij CVVB en onlangs is bekend geworden dat hij deze zomer de overstap naar ACV in Assen zal maken. Dijkstra, Krohne en Pomstra moeten nu dus ook op zoek naar een nieuwe club. Aangezien alle drie dit seizoen voornamelijk als reservespelers van het Groningse Beloftenelftal mochten opdraven, zal dit voor geen van de drie spelers als een verrassing komen. Wij wensen hun veel succes bij de zoektocht naar een nieuwe sportieve uitdaging.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Van links naar rechts: Krohne, Apotheker, Pomstra en Dijkstra na het tekenen van hun contract in oktober 2008

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.