Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

94 gasten online

Jong FC Groningen verliest thuis van Jong PSV met 1-3

Vanavond werd in de beloften-eredivisie de wedstrijd tussen Jong FC Groningen en Jong PSV gespeeld, oftewel de wedstrijd tussen de nummers zes (Grunn) en vier (PSV). Tussen beide ploegen zat maar een gaatje van vier punten. Strijdtoneel was niet Corpus den Hoorn maar de Euroborg, waar de lange zijde behoorlijk vol zat.

Jong FC Groningen verloor met 1-3 na bij rust nog met 1-0 geleid te hebben, en startte in de volgende opstelling:

Nienhuis; Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar; Olijve, Post, Krohne, Menting; Kluin, Koç
PSV speelde met o.a. Ramos (keeper), Marcellis, Vukovic en Labyad.

 

De veelal jeugdige bezoekers zagen FC Groningen wat aarzelend aan de wedstrijd beginnen. Verdedigend stond het elftal goed, maar aanvallend kon het niet echt een vuist maken. De beste kans voor de Groningers was een voorzet van Koç, die door Ramos tot corner verwerkt werd. PSV had op dat moment al een aantal behoorlijke kansen op de openingstreffer latten liggen. Na ruim een half uur kwam Post op de rechter kant door en kon de bal goed voorgeven, waardoor Ramos zich wederom genoodzaakt zag de bal tot corner te verwerken. Olijve draaide de bal perfect in het strafschopgebied en Lachman stond op de juiste plek. Hij kopte fraai de 1-0 binnen.

 

Vermeldenswaardig van de eerste helft is verder nog de doodschop die dhr. Post, wellicht onder het motto van "geen inzet bij het eerste, dan een schepje er bovenop bij het tweede", in petto had voor Tamata. Deze moest terstond gewisseld worden en mag blij zijn dat hij het kon navertellen. Dit op zich is wellicht nog niet zo humoristisch, maar wel het feit dat de scheidsrechter met overdreven armgebaren duidelijk maakte dat Post in zijn ogen slechts de bal had gespeeld. Het spel ging door.

 

De tweede helft bracht PSV in de 58ste minuut de gelijkmaker. Een van richting veranderde vrije trap verdween achter de vandaag iets minder keepende Nienhuis in het doel. Na de 1-1 gooide FC Groningen alle schroom van zich af en ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Helaas voor de Groningers lukte dit niet en was het PSV dat uit een wel erg gemakkelijk gegeven vrije trap via het hoofd van verdediger Marcellis de 1-2 scoorde. Trainer Erwin van de Looi probeerde nog met de snelle Chevello de Rijp in ieder geval de gelijkmaker te versieren. Toen PSV echter vakkundig uit een counter de 1-3 had gescoord, was de wedstrijd definitief gespeeld.

 

Jong FC Groningen staat nog steeds zesde in de beloften eredivisie, PSV is geklommen naar de tweede plaats.

 

Eindstand: 1-3

33' 1-0 Lachman (corner Olijve)

58' 1-1 Vukovic

78' 1-2 Marcellis

88' 1-3 Maria

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar; Olijve, Post, Krohne (75' Pomstra), Menting; Kluin (79' De Rijp).
Rest bank: Bakker, Dijkstra, Van Erkel, Tripsas.


Opstelling Jong PSV
Ramos, Olfers, Marcellis, Vukovic, Thomassen, Ojo, Sabajo, Van Nuland (57' Bourdouxhe), Tamata (44' Maria), Labyad, Mokhtar (91' Heerkens).
Rest bank: Toonen, Horsten.


Toeschouwers: 3.000
Scores: 33' Lachman (Olijve) 0-1; 58' Vukovic (vrije trap) 1-1, 78' Marcellis 1-2, 88' Maria (Labyad) 1-3.


Scheidsrechter: Abbink