Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

131 gasten online

Glenn Bijl debuteert zondag in De Kuip bij wedstrijdselectie eerste elftal

Door de blessure van Tom Hiariej maakt Hans Hateboer morgen zijn rentree in de basis van FC Groningen. Hierdoor is er op de bank een vacature voor een verdediger ontstaan, en de keuze ging tussen Desevio Payne en Glenn Bijl. De keuze is op de 19-jarige Glenn Bijl gevallen. De Groninger heeft alle elftallen van de jeugdopleiding van FC Groningen doorlopen sinds hij in 2006 overkwam van SC Stadskanaal. Hij werd op 13 juli 1995 geboren en begon in het seizoen 2006-2007 als middenvelder in het door Peter Hoekstra getrainde FC Groningen D2, maar is na een paar seizoenen omgeschoold tot rechtsback.

 

Michael de Leeuw ontbreekt op afsluitende training FC Groningen

Michael de Leeuw zal morgen zonder twijfel geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. De door griep gevelde topscorer ontbrak ook vanmiddag bij de afsluitende training. In de basis zal hij door Nick van der Velden worden vervangen. Op de onervaren bank zitten naast Glenn Bijl nog twee spelers van de beloften: Arjen Hagenauw en Burak Saban, één speler van FC Groningen A1 (Roland Baas) en slechts drie spelers van het eerste elftal: Peter van der Vlag, Henk Bos en Dino Islamovic. Zeven van de 22 spelers van de eerste selectie zijn geblesseerd; Género Zeefuik wordt opnieuw gepasseerd.

Dit seizoen heeft Glenn Bijl ook al op diverse andere posities in de verdediging en ook op het middenveld gespeeld, bij gebrek aan spelers in de B-kern die slechts negen spelers telt. Bijl is een nooit opgevende speler die van nature behept is met een gezonde dosis strijd. Wij wensen hem morgen een prachtige en onvergetelijke dag toe! 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.