Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

70 gasten online

Vanavond kwamen de beloften van FC Groningen in actie. De equipe van Casper Goedkoop moest het in Almere opnemen tegen Jong Almere City FC, dat in poule B op een derde plaats was geklasseerd. De heenwedstrijd werd door de Groningers met 5-0 gewonnen. Bij Jong Almere stond op die bewuste 26e augustus 2014 Ronald Koeman Jr. in het doel, die moest aanzien hoe Arjen Hagenauw drie maal wist te scoren.

Van de eerste selectie van FC Groningen was Mimoun Mahi vanavond van de partij. Hij speelde zoals vooraf was bepaald, alleen de eerste helft.{/AF}

{AF}Scoreverloop:

4' 1-0 Enzio Boldewijn
53' 1-0 Enzio Boldewijn
89' 3-0 Ayoub Ait Afkir

Bijzonderheid: 87' directe rode kaart Burak Saban

Opstelling Jong FC Groningen (442):
Sietsma; Bijl, Mac-Intosch, Baas (62' Payne), Slijngard; Denkovski, Saban, Steblecki, Mahi (46' Arias); Meleg, Hagenauw (aanvoerder)
Bank: Wouda, Boutzamar, Payne, Arias

Opstelling Jong Almere City FC:
Ronald Koeman Jr.; Busse (aanvoerder), Kalpoe, Nieuwpoort, Lanser; Ahannach (90' Davids), Dissels, Garden (46' Tadmine); Boldewijn, Serrarens, Ait Afkir
Bank: Tutar, Tadmine, Davids, Camps

Kort verslag eerste helft:
FC Groningen, in een 442 opstelling met twee controleurs (Sebastian Steblecki van SC Cambuur en Burak Saban) spelend, had in de eerste helft iets meer balbezit maar creëerde zich te weinig (eigenlijk geen) opgelegde kansen. De Groningers kwamen na vier minuten op achterstand, toen Enzio Boldewijn op de rand van buitenspel op keeper Wieger Sietsma afliep en scoorde. Kort overzicht van de kansjes van de FC daarna:

20' Arjen Hagenauw krijgt zijn voet niet voldoende tegen de bal, waardoor keeper Ronald Koeman Jr. de te slappe inzet kan pareren
30' Een schot van Dejan Meleg op de rand van het strafschopgebied wordt geblokt
35' Een schot van Hristijan Denkovski mist kracht, Koeman redt
43' Inzet van Mimoun Mahi, net buiten de zestien, wordt door Koeman tot corner verwerkt

Al met al was de conclusie na afloop van de eerste helft: het zal na rust beter moeten.

Mimoun Mahi mocht van de staf van het eerste elftal alleen de eerste helft spelen en werd in de rust vervangen door Jafar Arias, die met Arjen Hagenauw in de spits ging spelen, met Dejan Meleg daarachter.

Kort verslag tweede helft:
Helaas werd het na rust aan de kant van FC Groningen niet noemenswaardig beter. De ploeg van Casper Goedkoop creëerde, net als vóór rust, te weinig. Het bleef bij een aantal voorzetten, een aantal afstandsschoten en wat schermutselingen in het strafschopgebied, waarbij de bal steeds net niet goed viel. Een schot van Sebastian Steblecki ging net naast; Almere scoorde de 2-0 in de 53e minuut uit een counter, waarbij Wieger Sietsma wel uitkwam maar de bal niet goed genoeg verwerkte, waarna Boldewijn zijn tweede treffer kon scoren. In de voorlaatste minuut viel ook nog de 3-0.

Even daarvóór verloren de Groningers bovendien Burak Saban, die in de middencirkel het duel aanging, de enkel van een tegenstander raakte en met direct rood kon inrukken. Mocht hij geschorst worden, dan gaat zaterdag AZ-uit jammerlijk aan zijn neus voorbij. De laatste weken zat Burak steevast op de bank van het eerste elftal, maar een bij de beloften opgelopen schorsing geldt in het algemeen ook voor wedstrijden van het eerste elftal.

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Wedstrijdselectie Jong FC Groningen (bron: clubsite FC Groningen):
Keepers: Wieger Sietsma, Jurjan Wouda (Cambuur)
Verdedigers: Desevio Payne, Glenn Bijl, Roland Baas, Calvin Mac-Intosch (Cambuur), Donovan Slijngard (Cambuur)
Middenvelders: Burak Saban, Noureddine Boutzamar, Hristijan Denkovski, Sebastian Steblecki (Cambuur)
Aanvallers: Arjen Hagenauw, Jafar Arias, Dejan Meleg (Cambuur), Mimoun Mahi

Jong FC Groningen ligt goed op koers om het voorlopige einddoel - na acht speelrondes  kwalificatie bij de eerste twee plaatsen - te realiseren.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.